jajek żyć bym nie umiała! Dzisiaj mam dla Was bardzo fajną pastę, pyszną, prostą i smakuje każdemu. Pastę możecie wykorzystywać na kanapki, ale sprawdzi się wyśmienicie, jako nadzienie do naleśników na wytrawnie. U nas gościła w formie kanapek przygotowanych z wypiekanego parzonego ciasta. Gorąco polecam! PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ Z ŁOSOSIEM: - 4 jajka ugotowane na twardo
SMYKWKUCHNImorską. Podawaj najlepiej z domowym pieczywem! Wypróbuj również pomysł na: 1. JAK ZROBIĆ JAJKA PO TURECKU? ŚNIADANIE IDEALNE ! 2. OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM 3. ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI POD KRUSZONKĄ
SMYKWKUCHNIlemoncurd. Lemoncurd najlepiej ugotować samemu. Smakuje o wiele lepiej niż kupny. Ja mam zawsze jakiś lemoncurd domowej roboty. Przygotowuję go wcześniej i na zapas. Jak znalazł do deseru, na naleśniki czy do kremu. Niedługo będę piekła torty koleżance na urodziny, więc się powoli przygotowuję do tego przedsięwzięcia. Lemoncurd wyszedł idealny. Czym przystroić jogurtowiec? Oczywiście borówkami i malinami. Dodatkowo posypałam
codojedzeniaPotem rozgrzej patelnię. Wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta i smaż ok. 2 minut. Gotowe tofurniczki podawaj z ulubionymi dodatkami, np. świeżymi owocami. Smacznego Zobacz więcej – przepisy na naleśniki i placuszki Artykuł Tofurniczki z patelni pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniOdkładamy na 30 min. Do naczynia wbijamy jajka dodajemy przyprawy,mąkę i wlewamy mleko.Całość ubijamy mikserem lub blenderem przez parę minut.Masa powinna mieć konsystencję gęstego ciasta jak na naleśniki. Ciasto wlewamy do zamarynowanego kurczaka.Mieszamy wszystko aby każdy kawałek kurczaka pokrył się ciastem. Do drugiej miski wsypujemy mąkę.Widelcem nabieramy kawałki kurczaka i obtaczamy w mące. W głębokim
Mała w garnku mieszasłoików dżemów różnej maści, począwszy od pomidorowego, a kończąc na dżemie z młodych orzechów włoskich. Niestety moje Miśki nie uznają za jedzenie pieczywa z dżemem, gofry i naleśniki owszem, ale oczywiście trzeba im zrobić. Muszę jakoś spożytkować te dżemy, więc wymyśliłam szybkie ciasto. Jest to proprostu kruche ciasto, które nie wymaga wałkowania, ani podpiekania spodu. Przygotowałam je wczoraj wieczorem
greenscarfzarówno tych na słodko, jak i tych wytrawnych. Bardzo dobrze sprawdza się w owsiankach, koktajlach jogurtowych, koktajlach owocowych. Możemy nią aromatyzować herbatę, kawę, gorącą czekoladę. Szczypta przyprawy doda charakteru naleśnikom, racuchom, gofrom. Kto lubi ten cudowny zapach korzennej przyprawy piernikowej wie o czym mowa. Zanim jednak zaczniemy szaleć z dodawaniem przyprawy do wszystkiego co lubimy, zapoznajmy się ze składem
Tajemnice Smakuszczęście zakończyła się sukcesem. Cukier oczywiście nie jest w kolorze bzu, ale za to ma delikatny kwiatowy zapach. Taki cukier możemy dodawać do aromatyzowania sera do naleśników, do wypieków, do słodzenia herbaty lub możemy na jego bazie przygotować syrop z przepisu Kingi Green Morning . Możemy również zrezygnować z mielenia cukru, połączyć go z olejem kokosowym
Tajemnice Smaku