maluchów. Moja Zośka jest fanką mini placuszków, dlatego ten przepis często jest u nas wykorzystywany. Dajcie znać, czy Waszym dzieciom także przypadł do gustu Spróbuj także: ciasteczka kokosowo-cytrynowe , naleśniki z kaszy manny, pieczone marchewki w słodkiej marynacie. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe
Natka Pietruszkijest na nie aż taki szał. Może dlatego, że można je kupić praktycznie tylko raz w roku? A może dlatego, że są przepyszne i pasują niemal do wszystkiego? Ciasta, naleśniki, desery, sałatki i obiady z truskawkami - uwielbiam! Tym razem dodałam je do owsianki, która zazwyczaj nie jest moim ulubionym daniem i wiecie co? To była najlepsza owsianka w moim
Prosto z KotłaKolejne słoiczki dżemu truskawkowego trafiły do mojej spiżarni. Tym razem z dodatkiem wiórek kokosowych i białej czekolady. Pyszna jest taka konfitura. Czy do naleśników, gofrów czy tak po prostu ze świeżą i chrupiącą bułeczką na śniadanie lub podwieczorek. Warto zrobić :) Potrzebujemy: 1 kg świeżych truskawek 30 dag cukru 5 dag białej czekolady 8 łyżek wiórek kokosowych 1 żelfix
IzabelawkuchniWarto do domowej spiżarni przygotować kilka słoiczków pysznego dżemu truskawkowego. Potem w zimie odkręcamy taki słoiczek i mamy do naleśników czy domowej świeżej bułeczki. Swój dżem wzbogaciłam białą czekoladą. Wyszedł słodki, ale pyszny. Otworzyłam już pierwszy słoiczek, tak na spróbowanie. Dżem jest bardzo gęsty i z wyczuwalną nutką białej czekolady. Zróbcie koniecznie taki dżem :) Pysznych inspiracji życzę :) Potrzebujemy
IzabelawkuchniPrzepis na ten dżem znalazłam w książce „Kuchnia Polska“ Małgorzaty Caprari i od razu wiedziałam, że go przygotuję. Jest słodziutki, lekko kwaskowy z wyczuwalnymi kawałkami owoców. Przepyszny do pieczywa, naleśników lub... wyjadania łyżeczką. Składniki: (na 3 małe słoiki) 1kg truskawek 4 pomarańcze 1kg cukru 2 cytryny (skórka i sok) Sposób przygotowania Owoce myjemy. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy
Pyry na Gazpojawił się ładny (i rozsądny cenowo bób) zabrałam się za gotowanie. Nie wiem, czy już Wam wspominałam, ale jestem ogromną fanką produktów mącznych. Uwielbiam wszelkiego rodzaju kluski, kopytka, pierogi , naleśniki . W moim regionie (Śląsk) tego typu dania stanowiły codzienny element menu. I teraz jako dorosła osoba, jak nie wiem co bym zjadła to w głowie pojawiają mi się pierogi
365 dni dookoła kuchnizaparzane pochodzi ze starej książki kucharskiej z Wielkopolski. Ciasto wychodzi puszyste i delikatne. Ja podałam z frużeliną z malin ale tutaj pełna dowolność, jak lubicie i uważacie. Zaczynamy? Mini naleśniki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezawsze było mi szkoda zużywać cenn ą m ą kę, wniesion ą w pocie czoła na 3 piętro, kiedy z każdej szklanki można otrzymać okolice na przykład 10 naleśników, albo 6 muffinów... Ale... Czasy nastały takie, jakie nastały i czasami bardzo desperacko potrzebujemy zaj ą ć towarzystwo przez godzinę, czy dwie. A i nasza pojemność w kwestii zjadliwości upieczonych
Lejdi of the houseniedługo o wiele więcej. Dziś podkreślę tylko, że jest: bez oleju palmowego, bez dodatku soli, bez konserwantów i barwników, zamiast cukru dodano maltitol. Taki krem idealnie smakuje z plackami, naleśnikami, babeczkami, jako dodatek do deserów lub smarowidło Polecam. A wracając do twarogowych placuszków z dodatkiem soku z limonek… Ich przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka minut. Koniecznie spróbujcie. Składniki
Słodkie okruszkiwiele pektyn, dlatego też moim zdaniem trzeba dodać do nich odrobinę pektyny, aby dżem miał odpowiednią konsystencję. Osobiście lubię, kiedy dżem daje się rozsmarować na przykład na pieczywie czy naleśnikach, a nie rozlewa jak sos. Nie trzeba się bać pektyn, ponieważ jest to naturalny produkt pozyskiwany z owoców, warzyw i nasion, jest źródłem błonnika. 🍏 Pektyna jabłkowa To najpopularniejsza pektyna
SprawdzonaKuchnia.plkonfitura jest gotowa. Gorące konfitury przekłada się do wyparzonych, małych słoiczków i mocno zakręca. Konfitura gotowa… i co dalej? Konfitury są doskonałym dodatkiem do kanapek ze świeżym masłem, naleśników i gofrów. Niektóre z nich świetnie będą komponowały się również z daniami mięsnymi. Wachlarz możliwości jest naprawdę ogromny. Oczywiście możne je również wyjadać bezpośrednio ze słoiczka. W okresie jesienno-zimowym
Pasja Smakudelektować również w zimowe wieczory. Sam rabarbar jest kwaśny. Ponieważ idealnie komponuje się z truskawkami, połączyłam oba smaki i wyszedł pyszny, aksamitny mus. Idealnie smakuje jako dodatek do naleśników, kanapek jak również do ciast. Składniki 2 kg rabarbaru 2,5 kg truskawek 2 szkl. cukru Krok po Kroku 1 Umyte i oczyszczone truskawki zasypujemy szklanką cukru i pozostawiamy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyproszku do pieczenia oraz wbijamy jajka. Mieszamy do połączenia się składników oraz stopniowo dodajemy piwo. Mieszamy do pozbycia się gródek. Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęstszą, niż ciasto na naleśniki. Odstawiamy je również na 30 minut do lodówki. 3 W międzyczasie przygotowujemy frytki oraz sałatkę. Bataty obieramy i kroimy w słupki. Moczymy w wodzie przez 30 minut, aby pozbyć
Kuchnia Bazyliisłono Przepis Placuszki To jeden z pomysłów, który może mieć chyba nieskończoną ilość wariantów. Placuszki są o tyle fajne, że ich przygotowanie nie zajmuje tyle czasu co usmażenie naleśników, a smak pozostaje prawie ten sam Placuszki możesz przygotować w wersji wytrawnej i słodkiej. Możesz je również przygotować wieczorem i zabrać ze sobą do pracy, czy na uczelnie Gofry Gofry
365 dni dookoła kuchniciasta. Do misy blendującej, wlewam wodę kokosową ok 200 g, dodaję jajko, płatki, banana, sól, masło roztopione, proszek do pieczenia i miksuję blenderem. Ciasto ma mieć konsystencję jak na naleśniki tylko bardziej gęstą. Gofrownicę smaruję olejem, wylewam ciasto. Gofry piekę około 7 minut. Zależy to od mocy gofrownicy. Po wyjęciu układam na kratce żeby odparowały. Śmietankę kokosową ubijam mikserem
wesoła kuchnia