naleśniki - 14154 przepisów (strona:424/944)

Mus dyniowo gruszkowy z kardamonem – delikatny, pyszny i lekkostrawny 100

nikt nie zgadł, że jest to połączenie dyni z gruszką. Mus z dyni i gruszek możemy zjadać razem z owsianką, jogurtem, budyniem mlecznym lub jaglanym. Możemy polewać nim naleśniki, racuchy, a nawet placki ziemniaczane. Polecam placki ziemniaczane z łyżką jogurtu naturalnego i łyżką tego musu, pyszota.  Dominika poleca również przygotować budyń na bazie musu dyniowo gruszkowego i mleka

Tajemnice Smaku
Jak wybrać patelnię? Jaką patelnię kupić? PRZECZYTAJ zanim wybierzesz! 84

wysokiej jakości, aniżeli regularnemu ponawianiu wydatku, co jest nieuniknione przy tańszych patelniach i prowadzi do większego zanieczyszczenia środowiska Nie ważne, czy ma to być najlepsza patelnia do grillowania , wypiekania naleśników, czy po prostu smażenia… Poradnik jest uniwersalny Artykuł Jak wybrać patelnię? Jaką patelnię kupić? PRZECZYTAJ zanim wybierzesz! pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Kaszotto z kurczakiem i zielonym groszkiem 139

obiadu spakujmy sobie danie do pracy-będzie znakomite na drugie śniadanie. No i jeszcze jedna ciekawostka dałam mojej Hanusi na obiad leniwe ( 186 podejście do słodkich obiadów typu naleśniki czy racuchy), leniwych oczywiście nie zjadła, ale kaszotto wciągnęła, bo "kasza jest pyszna" Na 4 porcje: 200 g kaszy pęczak 300 g piersi z kurczaka 120 g zielonego mrożonego groszku

Krylowa Kuchnia
Powidła śliwkowe z piekarnika 128

dodatkową zaletą jest fakt, że do tych powideł nie potrzeba dużej ilości cukru. W smaku czuć intensywny, lekko kwaśny smak węgierek, co dobrze uzupełnia się ze słodkością np. naleśników lub chałki. Tak przygotowane powidła ze śliwek węgierek mogą także posłużyć do przełożenia ciast robionych ze słodkimi masami. Udostępnij Powidła śliwkowe z piekarnika – składniki 2 kg śliwek węgierek

niecodziennikpary
Kuchnia na trudne czasy. Ziemniaki 102

mięsem polecam ugotować z dodatkiem liścia laurowego, soli i ziela angielskiego. Po ugotowaniu mięso wystarczy wyciąć nożem, zmielić lub poszatkować i wykorzystać jako mięsny farsz do knedli, pyz, krokietów, naleśników, zapiekanek. Smacznie i tanio! Co zrobić z ziemniaków? Tanie potrawy z ziemniaków. – babka ziemniaczana – Placki ziemniaczane z pieczarkami – Kluski ziemniaczano-serowe. Kopytka ruskie. – kluski

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z burakami i kozim serem 105

Wypieki przygotowane z jej udziałem mają delikatny, lekko orzechowy smak. Pieczywo orkiszowe czy orkiszowe bułeczki to fantastyczny zamiennik popularnego, białego pieczywa. Mąką orkiszowa świetnie się sprawdzi także w tartach, naleśnikach, pancake’ach, ciastach i ciasteczkach, a także kluskach i makaronach. Orkisz może się pochwalić również wyjątkowymi walorami zdrowotnymi i na pewno można to prastare zboże zakwalifikować do kategorii

Na-talerzu.pl
Omlet z camembertem i szpinakiem 111

plasterki sera  i garść szpinaku. Przykryć ponownie pokrywką i dopiekać omlet na bardzo małym ogniu aż ser się roztopi a szpinak nieco zmięknie. Omlety smażę na patelni do naleśników. Smacznego

Andzia Pichci
GOFRY JAK Z BUDKI NAD MORZEM – NAJLEPSZE! + TEST GOFROWNICY DEZAL 307.1 PROFI 116

które mogłyby konkurować z tymi z profesjonalnych budek – i znalazłam! Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki ! Sekretem chrupiących gofrów jest nie tylko dobre ciasto, ale i świetnej jakości gofrownica. Od jakiego czasu mam w domu sprzęt, w którym robię właśnie te gofry marzeń

Ostra na Słodko
Mus jabłkowy, czyli zasmażane jabłka (wegańskie, low carb) 115

jabłkowy, czyli zasmażane jabłka. Ten delikatny domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu świetnie sprawdzi dla dzieci lub jako dodatek do ciast , naleśników czy też ryżu na mleku. W zależności od użytego gatunku jabłek i własnego uznania dodajcie cukru i soku z cytryny. Ponadto przygotowując przetwory z musu jabłkowego możecie wykorzystać nadmiar jabłek ( ekonomiczne gotowanie! ). Przepis na mus jabłkowy Składniki

WegePrzepis
Dynia makaronowa zapiekana z sosem al ragu 113

Liczba porcji : 2 Przepisy na dynię makaronową cieszą się wielką popularnością w USA, gdzie zresztą dynie w ogóle mają spore wzięcie. Amerykanie z dyni robią wszystko: od zup, przez naleśniki, ciasta, na kawie dyniowej kończąc. Miłość do dyni ma pewnie związek z Halloween, które przecież bez dyni obejść się nie może. W Polsce dynia wielkiej furory nie robi

Niedzielny kucharz
Pasta z fasoli i pieczonego buraka 106

Pasta z fasoli i pieczonego buraka to idealna propozycja na smaczny i zdrowy dodatek do świeżego pieczywa, placków, naleśników lub wafli ryżowych. Można ją nawet połączyć z żółtkami i nadziać jajka. Uwierzcie, że ta pasta smakuje rewelacyjnie oraz jak widzicie to także posiada apetyczny kolor! Kto się skusi na porcję zdrowia? Pasta z fasoli i pieczonego buraka - składniki: 100g

Di gotuje
Polędwiczki ze śliwkami i test patelni Woll Diamond Lite 128

Lite mam okazję testować od ponad 2 tygodni. Prawie codziennie jej używałam do przygotowywania różnych potraw. Inne patelnie poszły na razie w odstawkę ;) Robiłam już na niej placki ziemniaczane, naleśniki, omlety, placuszki i ciasteczka z patelni (o których napiszę w następnym wpisie). Używałam jej do zapiekania kurczaka w piekarniku (przepis niebawem), odgrzewania potraw i powiem Wam, że jestem

Smakołyki Asi
Frittata – przepis na szybki obiad z patelni 103

całość pokrywką i smażymy 5 minut, na małej mocy palnika. Po tym czasie energicznym ruchem przekładamy powstały placek na talerz (ja po prostu odwracam patelnię nad talerzem, trochę jak naleśniki). Następnie placek z talerza znów delikatnie zsuwamy na patelnię, by podsmażył się z drugiej strony. Teraz smażymy krócej, jakieś 2 minuty. Po tym czasie przekładamy tortillę z patelni

Wiszniówka
Smalec (czysty) 98

najczęściej zamiennie z masłem klarowanym ( przepis ). Do smażenia używam oleju kokosowego, gdy jego zapach i słodkawy smak dobrze się komponuje, czyli np. do panierowanych ryb i drobiu albo też naleśników paleo . Do smażenia wołowiny, niezależnie czy jako stek czy na gulasz, używam właśnie smalcu (domowego). Placki ziemniaczane, czy jajecznica tylko na smalcu, ale jajka sadzone czasem robię na maśle

PaleoSMAK