naleśniki - 13886 przepisów (strona:418/926)

Przepis na Domowe Sajgonki 1628

ostatnim czasie stała się bardzo popularna. Nie są aż tak dobrze znane jak sushi, jednak wiele z nas coraz chętniej je przygotowuje i spożywa. Domowe sajgonki odrobinę przypominają nasze naleśniki lub krokiety, jednak ich smak jest całkiem inny. Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu z dodatkiem mięsa i warzyw.  Najczęściej przygotowywane są z mięsa wołowego

Przepiski.pl
SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM 75

MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE     SZARLOTKA     FAWORKI KLASYCZNE   SERNIK Z MALINAMI

globuskulinarny
Korea Południowa - Placuszki z kimchi (Kimchijeon) 90

Dokładnie mieszamy. W razie potrzeby możemy dodać trochę więcej wody i mąki - ciężko podać dokładną ilość. Wszystko zależy od tego ile wody będzie w naszym kimchi. Oczekujemy konsystencji gęstych naleśników.  2) Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Na rozgrzany przekładamy połowę przygotowanego ciasta i lekko je rozprowadzamy po patelni. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Rozgrzewamy kolejną

Roślinożerni urlopowicze
Grzyby z patelni – prosty przepis 79

Grzyby z patelni Najprostsze z możliwych i jedno z najpyszniejszych dań z grzybów leśnych. Uwielbiam takie grzybki do świeżego chleba albo do grzanek, do mięs, do naleśników, do placków ziemniaczanych. Poza sezonem, możecie przygotować takie grzyby pół na pół np. z pieczarek i zamrożonych leśnych . Doskonale smakują do pieczonego mięsa, kotletów warzywnych np. sojowych czy kalafiorowych , do różnego rodzaju

Dorota Smakuje
Jajka – 75 przepisów na dania z jajkami 77

szpinaku Jajecznica z boczkiem Jajecznica z jarmużem Jajka z szynką Sałatka z kuskusem i omletem Jajka zapiekane Zielona pasta z awokado Jajka marmurkowe Pasta z jajek i makreli wędzonej Naleśniki z jajecznicą Omleciki owsiane – 3 składnikowe Mini omlety biszkoptowe Omlet biszkoptowy Mikołaj – przepis Omlet biszkoptowy Brukselkowy omlet Czarownica Niebieski omlet Ziołowy omlet na parze z pomidora mi Zimowy omlet

Dorota Smakuje
Korzenny ciasteczkowy krem speculoos 68

filiżanki kawy. Ciasteczkowy krem speculoos to nic innego jak smarowidło ze zmiksowanych korzennych ciastek. Krem z pewnością zasmakuje smakoszom Nutelli i masła orzechowego, możesz nakładać go na tosty, naleśniki, gofry. Może posłużyć jako krem do przełożenia tortu lub tartaletek. Mnie osobiście urzekł jego wciągający słodki smak z nutą korzennej goryczki. W głowie pojawił mi się pewien plan na przygotowanie

ProstePesto.pl
Placuszki na kwaśnym mleku 65

Trafiłam w sklepie na mąkę "samo rosnącą", która nadaje się na naleśniki, gofry, ciasta. Zawiera proszek do pieczenia w idealnej proporcji.                              Postanowiłam wypróbować ją do placuszków. Składniki : ok. 500 ml kwaśnego mleka 200 g mąki samo rosnącej 1 duże jajko ewentualnie tłuszcz do smażenia

Proste Potrawy
Mus jabłkowo-gruszkowy (bez cukru) janginizowany 80

Pyszny mus owocowy - świetny do naleśników, owsianki, słodkich placuszków.  Co najlepsze - przygotowany metodą janginizacji - czyli z odrobiną soli morskiej - bez dodatku cukru! Sól "wyciąga" naturalną słodycz owoców - jest więc pysznie i zdrowo!  SKŁADNIKI (zwiększamy proporcjonalnie w razie potrzeby)     2 kg jabłek - u mnie kronselki 1 kg gruszek pół łyżeczki soli morskiej 1/2-1 łyżeczki cynamonu

Moje Kuchenne Rewelacje
TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE 98

ZDROWE DESERY:   KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE   TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE JEST: – Pyszna i zdrowa – Bez pieczenia

globuskulinarny
Dżem rabarbarowy z pomarańczową galaretką 73

Marmoladka z rabarbaru, cząstek pomarańczy z pomarańczową żelką. Dla miłośników cytrusów i słodkich śniadań w postaci tostów z dżemem lub naleśników. Marmoladka rabarbarowa z pomarańczową galaretką ma wciągający smak; można zajadać ją łyżką prosto ze słoika lub dodawać do innych przepisów. Znakomicie sprawdzi się jako jedna z warstw do przełożenia biszkoptu w torcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem

ProstePesto.pl
KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM 79

chili. Wyszło obłędnie! INNE PRZEPISY NA SŁODKIE ALE ZDROWE DESERY:   TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE   KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM SĄ: – Bezkonkurencyjne na deser wykonany

globuskulinarny
Konfitura gruszkowo-dereniowa z miętą 83

onfitura gruszkowo-dereniowa z miętą to pyszny, słodki i zdrowy dodatek do kanapek, placków, naleśników i ciast. Dojrzałe owoce derenia … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Konfitura gruszkowo-dereniowa</span> z miętą pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pesto szpinakowe 83

nadal zachowują sporo cennych właściwości, ale pesto szpinakowe jest dodatkowo wielozadaniowe. Wykorzystasz je do przygotowania kanapek śniadaniowych z dodatkiem twarożku, burgerów, wrapów, na obiad do makaronu z pesto lub naleśników albo jako nadzienie do bułeczek drożdżowych lub innych wypieków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fantazja śliwkowa - powidła ze śliwek odrobinę inaczej 76

minut, pod koniec dodaję alkohol. Mieszam dokładnie i od razu przekładam gorące powidła do gorących słoików i natychmiast zakręcam. Oczywiście takie powidła można stosować jak każde inne. Do ciast, naleśników, kanapek, ale powiem Wam też, że świetnie sprawdzą się jako urozmaicenie tak zwanej deski serów przygotowywanej choćby do wieczoru przy winie. Ja nie jestem miłośniczką serów z mleka koziego

I tu będę miała takie te
Czekośliwka bez cukru (z kakao) / Chocolate Plum Jam 80

garnku z gotującą wodą. Pamiętajcie, by gorącą czekośliwkę przekładać do wyparzonych, suchych słoików.  Czekośliwka to pyszny przysmak dla dzieci i nie tylko. Pasuje jako dodatek do naleśników, gofrów, placuszków, ciast, tostów i innych przysmaków. Wspaniale smakuje również wyjadana łyżeczką prosto ze słoika, zwłaszcza jeszcze ciepła:) Koniecznie wypróbujcie, polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów ze śliwkami, a TUTAJ więcej

Lekcje w kuchni