Odkąd zostałam mamą bardzo często jako śniadanie występują u nas różnego rodzaju naleśniki, placuszki, gofry i tym podobne pyszności. Zosia uwielbia takie śniadanka, a ja uwielbiam sprawiać jej radość. Dziś przyszedł czas na pyszne pankejki na maślance. Oczywiście bez dodatku cukru, bo i tak są słodkie A dodatek świeżych owoców w zupełności im wystarczy. Polecam przepis, bo pankejków wyszło
Natka Pietruszkijednak na szybkim rozwiązaniu, tak by przygotowanie kolacji nie trwało wieczność. Więc dziś przepis z gotowym produktem. INNE PRZEPISY NA KOLACJE: SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI
globuskulinarnykolacji, ale zostały też na śniadanie. Zatem jest to uniwersalne danie odpowiednie o każdej porze dnia. INNE PRZEPISY NA KOLACJE: SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI
globuskulinarnyjabłkami – placki z jabłkami Składniki 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 1 szklanka mleka (około) może być kefir lub maślanka ciasto powinno być trochę bardziej gęste niż na naleśniki dlatego ilość mleka może być różna 1 duże jabłko (słodkie) olej rzepakowy lub masło klarowane Instrukcje Jajko, mąkę i mleko dokładnie wymieszać żeby nie było grudek (najlepiej rózgą), dodać
To co lubię - gotuję i polecamfamily:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Frużelina - owoce w żelu To pyszny dodatek do deserów z bitą śmietaną, do gofrów, naleśników lub kruchych babeczek Składniki: 5 gruszek niestety nie znam ich gatunku ale te, których użyłam były bardzo aromatyczne i słodkie 4 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny
W garach u Gosidrobnych pesteczek. Powstały sok z gęstym musem zagotowałam z cukrem oraz Konfitur-fixem , powstała bardzo smaczna galaretka. Rodzina bardzo zadowolona z dżemów/galaretki. Idealna na kanapki, gofry czy do naleśników. Dżem truskawkowy Galaretka z czerwonej porzeczki
W garach u Gosiodrobinę lata zapakować w słoiczki, by potem cieszyć się smakiem i zapachem pysznych owoców i warzyw. Soki z czarnej porzeczki zrobione, dzisiaj pora na dżem, idealny do ciast lub naleśników albo po prostu na kanapkę. W efekcie otrzymamy pyszny, pachnący dżem o konsystencji galaretki. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z czarnej porzeczki / galaretka Składniki 2 kg czarnej porzeczki
To co lubię - gotuję i polecamzapraszam Was na mocno pomarańczowy dżem – galaretkę z cukinii i galaretki pomarańczowej. Jest bardzo smaczny i w ogóle nie czuć w niej cukinii, świetnie pasuje do kanapek, placuszków czy naleśników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem – galaretka z cukinii Składniki 1,5 kg cukinii (waga bez skórki i pestek) 1 szklanka cukru (jeśli nie lubicie bardzo słodkich wystarczy ¾ szklanki
To co lubię - gotuję i polecamsubstancji żelujących i zbędnych składników. Przygotowany ze słodkich, nagrzanych słońcem truskawek, zimą będzie nam przypominał o minionym lecie. Pachnie fantastycznie. Dżem truskawkowy, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników czy placuszków. Taki dżem domowej roboty świetnie smakuje z białym serem. Spróbujcie koniecznie tej receptury, a przekonacie się, że własnoręczne robienie dżemu z truskawek jest bardzo proste. Do tego
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszny, domowy dżem truskawkowo-rabarbarowy. Robię ten dżem od lat i uwielbiam zimą wyciągnąć ze swojej spiżarni słoiczek pysznego rabarbarowego dżemu. Idealnie smakuje do naleśników, domowej chałki czy pysznych deserów. Łatwy do zrobienia dżem z rabarbaru i truskawek bez zbędnych zagęstników i ulepszaczy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki 2 kg truskawek mocno dojrzałe 500 g rabarbaru obrany
To co lubię - gotuję i polecamJednak nie wszyscy mają tyle miejsca w zamrażarce żeby pomieścić zapasy owoców i warzyw. Dlatego dzisiaj sprawdzony przepis na frużelinę wiśniową do słoiczków. Taką frużelinę można wykorzystać do deserów, naleśników, placków na słodko, lodów, białego twarogu na kanapki lub do bezy Pavlova. Znam takich, którzy potrafią pochłonąć taką frużelinę prosto ze słoika ;). Jest łatwa i szybka do zrobienia. Najdłużej
To co lubię - gotuję i polecamwitaminy PP, B i C oraz błonnik. Ich jedzenie poprawia trawienie i zapobiega anemii. Dlatego warto przygotować w sezonie chociaż kilka słoiczków tego przysmaku. Zimą wykorzystacie go do kanapek, naleśników, ciast, placuszków. Dżem morelowy możecie przygotować w formie musu. Ja właśnie tak robię ponieważ w przypadku moreli wolę taką konsystencję. Morele po ugotowaniu od razu możecie przelać do słoiczków
To co lubię - gotuję i polecamPyszny, domowy dżem z moreli to jeden z ulubionych w naszej rodzinie. Niezbyt słodki, idealny do naleśników na słodko, placków, kanapek czy grzanek. Dżem morelowy z dwóch składników, bez zbędnych dodatków. Poniżej przepis plus kilka porad. SKŁADNIKI: 1,5 kg moreli 1 i 1/4 szklanki cukru 3 łyżki cukru z wanilią Uwagi do przepisu: Z przepisu wyszło 5 słoików
Zasmakuj Kuchnipiękny, oczy jedzą same a brzuch się cieszy. Warto zając się niedocenianymi burakami bo mają w sobie wiele dobroci. Buraki w połączeniu z kozią roladką serową to eksplozja smaku. Naleśniki buraczane z burakami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieobłędne mocno chrupiące gofry z dynią - pudding chia z dynią i marakują - szybką owsiankę z niebanalnymi hibiskusowymi jabłkami - puszyste omlety - będziesz je robił już zawsze! - dyniowe pancakes - cieniutkie dyniowe naleśniki w karmelu ze śliwkami - frittata z bakłażanem! Przepisy na te jesienne śniadania znajdziesz w moim e-booku FLEXI JESIEŃ teraz w wyjątkowej cenie 29,99 zł (zamiast 45zł
SMYKWKUCHNI