Sylwestrowej przygotuję całą masę tych drinków i czuję, że zabawa będzie trwała do rana. Porcja 2 drinki Składniki: 250 ml soku świeżo wyciśniętego z mandarynek 200 g kruszonego lodu 1 łyżka miodu (najlepiej faceliowy) 90 ml Tequili do dekoracji szklanki: sok mandarynkowy do nasmarowania brzegów kieliszka i sól lub cukier Przygotowanie: Lód, sok z mandarynek
Niezły MłynekPrzygotowanie to na prawdę kilka minut. Urozmaicajcie Wasze spotkania i zaimponujcie innym. Składniki: 500 g arbuza bez pestek 300 g truskawek listki mięty (ok 10) szklanka lodu łyżka miodu 100 ml wódki (wersja dla dorosłych) Przygotowanie: arbuz, truskawki, miętę, miód, lód i ewentualnie alkohol umieszczamy w kielichy blendera. Włączamy robot na maksymalne obroty i wszystko miksujemy
Niezły Młynekkuchni i właśnie pichcę różne wariacje własnie z tymi smakami jesieni. Dziś mam bardzo prosty przepis na mini tarty z jabłkami, nuta cynamony i karmelem. Do tego gałka lodów śmietankowych, kawa i jestem w niebie. No i się rozmarzyłam... Porcja na 14 małych tart Składniki: ciasto 110 g zimnego masła 150 g mąki 3 łyżki cukru szczypta
Niezły Młyneklemoniady tradycyjnej, gdyż główną bazą jest woda kokosowa. Pamiętajcie, że woda kokosowa jest dość intensywna w smaku, dlatego nie należy przesadzać z dodatkami. Dwa dobrze schłodzona nie potrzebuje dodatkowego lodu, który rozpuszczając się zmieni smak naszej lemoniady. Dziś trochę popadało, ale wieczorem urządziłam sobie posiedzenie na balkonie i powiem, że ten stan dał mi tyle pozytywnej energii. Składniki(...)limonki 1 l wody kokosowej Healthy People Przygotowanie: sok z limonki, syrop z agawy oraz miętę rozgnieść. Dodać wodę kokosową i mrożone owoce. Mrożone owoce zastąpią kostki lodu, a dadzą aromat, dzięki któremu lemoniada nabiera smaku. Smacznego
Niezły Młyneknutą truskawki 🍓 ⚡️Składniki⚡️ 25 ml wódki 50 ml Kahlua 50 ml likier truskawkowy 70 ml mleka 3,2% 4 kostki lodu z kawy ⚡️Przygotowanie⚡️ ✅ podwoje espresso ostudzić i przelać do pojemnika na lód - zamrozić ✅ w sakerze połączyć wszystkie składniki ✅ dodać kostki kawy ✅ wstrząsnąć i przelać do szklanki
Niezły Młynekdodatkiem goździków oraz imbiru, po 3 minutach wyciągnij, goździki oraz imbir. Herbatę osłodź miodem, jak będzie letnia (temp. ok 40C) Po ostygnięciu dodaj sok z pomarańczy, szklankę uzupełnij lodem i udekoruj, mięta oraz świeżą pomarańczą. 2.Herbata śliwokow-czekoladowa z chilli Składniki: 1 torebka herbaty zielonej jaśminowej 1 gałązka trawy cytrynowej 1 łyżka konfitury śliwkowe 3 kostki czekolady deserowe(...)minutach wyciągnij tratwę cytrynową dodaj miód, odrobinę chilli, czekoladę oraz konfiturę śliwkową- wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia. Intensywnie wstrząśnij szklanką i przelej odcedzając za pomocą sitka do szklanki wypełnionej lodem. Udekoruj świeża pomarańczą
Niezły Młynekcytryny, szczypt\u0119 soli.","url":"https:\/\/hecawkuchni.pl\/desery\/proste-czekoladowe-ciasto-weganskie-z-kremem-waniliowym\/#wpzoom-rcb-direction-step-15946739479569944","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Blenduj przez 2 minuty. W\u0142\u00f3\u017c krem do lod\u00f3wki. Jak ciasto si\u0119 wystudzi krem b\u0119dzie gotowy do wy\u0142o\u017cenia.","text":"Blenduj przez 2 minuty. W\u0142\u00f3\u017c krem do lod\u00f3wki. Jak ciasto si\u0119
Heca w kuchniwpzoom-rcb-direction-step-15988145496097275","image":""},{"@type":"HowToSection","name":"Sos aioli","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Zmiksuj majonez z cytryn\u0105, sol\u0105 i czosnkiem. W\u0142\u00f3\u017c do lod\u00f3wki na ok. 20 minut w celu sch\u0142odzenia.","text":"Zmiksuj majonez z cytryn\u0105, sol\u0105 i czosnkiem. W\u0142\u00f3\u017c do lod\u00f3wki na ok. 20 minut
Heca w kuchnikimchi.","url":"https:\/\/hecawkuchni.pl\/przetwory\/najlepsze-domowe-koreanskie-kimchi-w-wersji-wege-pikantne\/#wpzoom-rcb-direction-step-16030313362885376","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Odstaw na 2-4 dni, \u017ceby sfermentowa\u0142o. Potem trzymaj kapust\u0119 w lod\u00f3wce.","text":"Odstaw na 2-4 dni, \u017ceby sfermentowa\u0142o. Potem trzymaj kapust\u0119 w lod\u00f3wce.","url":"https:\/\/hecawkuchni.pl\/przetwory\/najlepsze-domowe-koreanskie-kimchi-w-wersji-wege-pikantne\/#wpzoom-rcb-direction-step-16030314745595777","image
Heca w kuchniblat i składamy w rulon od dłuższej strony. Zawijamy w papier, na którym ciasto się piekło i odwijamy dopiero po wystudzeniu. Dekorujemy dowolnie - wystarczy cukier puder i gałka lodów. Równie smaczne jak świeże jest również na drugi dzień, gdy zwilgotnieje troszkę
Kronika Piekarnikapaseczków na wierzchu tarty układamy kratownicę. Wkładamy do piekarnika na około 45 minut, do 180 stopni. Po wyciągnięciu i wystudzeniu można posypać tartę cukrem pudrem. Polecam konsumpcję z gałką lodów, na ciepło oczywiście. czasem znaki na ziemi i niebie, wskazują że to właśnie ciasto na dziś
Kronika Piekarnikaprzepadam za ciastami bananowymi. Nie doceniam chlebków bananowych, muffinek bananowych, lodów bananowych, cukierków, gum do żucia i soków bananowych ( jest coś takiego ?) Banany akceptuję w jednej postaci - jako banany. Mocno dojrzałe i słodkie. Obierane ze zbrązowiałej przesadnie skórki i zjadane. Dotąd żaden rodzaj przetwórstwa bananowego mi nie odpowiadał. W jednym z popularnych sklepów meblowych w części restauracyjnej zauważyłam ciasto
Kronika Piekarnikamąką krupczatką - ma tu zatem co chrupać. Jabłkowe nadzienie, pachnące cynamonem i wanilią. To ten jabłecznik, który zamawia się na ciepło, z dodatkiem gałki rozpływającego się zbyt szybko waniliowego loda, lub sosem waniliowym, a optymalnie z jednym i drugim. Prosta w wykonaniu, wystarczy zagnieść, pokruszyć, rozłożyć, wyrównać, pokruszyć i zapiec. W zasadzie mogłabym poprzestać na tej instrukcji
Kronika Piekarnikakilku blach. Pod wpływem mego protestu, zgodziła się na opcję zastępczą. Uproszczoną. Jedno, duże ciastko. Okragłe, chrupiace, maślane, z jabłkiem. Bez wyciągania foremek. Szybko, na podwieczorek, z kawałkiem loda. Kawałkiem - nie gałką, bo w zamrażarki tyłach leżały tylko dwa rożki - karmelowe. Może do duetu z szarlotką karmel wpiszę już nierozerwalnie? Całkiem dobrze sie dopasowali
Kronika Piekarnikaczekolady Krem: 500 g śmietany 36% 250 g mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 2 śmietan-fixy szczypta zielonego barwnika spożywczego Dekoracja: 6 dużych wafelków do lodów (stożek) cukier puder ozdoby cukiernicze: gwiazdki, białe perełki, inne WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę do babeczek wypełnić papierowymi lub silikonowymi papilotkami. Czekoladę posiekać nożem na mniejsze
Passions hobbies life