lody - 12901 przepisów (strona:421/861)

Kwaśna limonka i kiwi na whisky 114

kiwi i limonki  (w wyciskarce wolnoobrotowej wyciśnij 4 kiwi i 2 limonki, owoce obrane) 100 ml whisky 50 ml syropu cukrowego  Przygotowanie: Do shakera wrzuć 3 koski lodu. Dodaj przecier z kiwi i limonki, whisky, syrop cukrowy. Wszystko dobrze wstrząśnij. Przelej do szklanek wypełnionych kulami lodowymi lub zwykłym lodem. Wszystko udekoruj skórką z limonki. Zaglądajcie na mój

Niezły Młynek
Kwaśna limonka i kiwi na whisky 122

kiwi i limonki  (w wyciskarce wolnoobrotowej wyciśnij 4 kiwi i 2 limonki, owoce obrane) 100 ml whisky 50 ml syropu cukrowego  Przygotowanie: Do shakera wrzuć 3 koski lodu. Dodaj przecier z kiwi i limonki, whisky, syrop cukrowy. Wszystko dobrze wstrząśnij. Przelej do szklanek wypełnionych kulami lodowymi lub zwykłym lodem. Wszystko udekoruj skórką z limonki. Zaglądajcie na mój

Niezły Młynek
Zdrowe pączki z makiem. 123

wapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Składniki jakie będą nam potrzebne

Zdrowy Styl Joanny
Espresso whisky 142

espresso 25 ml whisky 50 ml kahlua 50 ml mleka skondensowanego skondensowanego Do dekoracji kilka ziaren kawy Przygotowanie: Kieliszki do szampana schłodzić. W shakerze umieścić kilka kostek lodu. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Z kieliszków usunąć lód i wlać koktajl. Udekorować kawą. Zaglądajcie na mój ->   Instagram  <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych

Niezły Młynek
Espresso whisky 142

espresso 25 ml whisky 50 ml kahlua 50 ml mleka skondensowanego skondensowanego Do dekoracji kilka ziaren kawy Przygotowanie: Kieliszki do szampana schłodzić. W shakerze umieścić kilka kostek lodu. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Z kieliszków usunąć lód i wlać koktajl. Udekorować kawą. Zaglądajcie na mój ->   Instagram  <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych

Niezły Młynek
Choux au craquelin – ptysie z kruszonką i mango 122

Krem mango prze\u0142\u00f3\u017c do r\u0119kawa cukierniczego z ozdobn\u0105 tylk\u0105 gwiazdk\u0105. Przed przyst\u0105pieniem do nadziewania ptysi\u00f3w, krem sch\u0142od\u017a w lod\u00f3wce przez 1 godzin\u0119.","text":"Krem mango prze\u0142\u00f3\u017c do r\u0119kawa cukierniczego z ozdobn\u0105 tylk\u0105 gwiazdk\u0105. Przed przyst\u0105pieniem do nadziewania ptysi\u00f3w(...)krem sch\u0142od\u017a w lod\u00f3wce przez 1 godzin\u0119.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/choux-au-craquelin-ptysie-z-kruszonka-i-mango\/#wpzoom-rcb-direction-step-161173945953217463","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"St\u0119\u017conym kremem mango wype\u0142nij pocz\u0105tkowo puste wn\u0119trze ptysi\u00f3w, wyje\u017cd\u017caj\u0105c wysoko ponad ich poziom. Na wierzchu kremu po\u0142\u00f3\u017c pokrywk\u0119. Ca\u0142o\u015b\u0107

ProstePesto.pl
Wegański mus czekoladowy z aquafaby. 133

roślin strączkowych. Jest to płyn z puszki lub garnka jeśli sami gotujemy strączki. Płyn po strączkach ma niewiele kalorii i świetnie się sprawdza do przygotowania wegańskiego majonezu, wegańskich ciasteczek, lodów, biszkoptu, musu czy bezy. Aquafaba ma niewiele wartości odżywczych, znajdziemy w niej następujące składniki mineralne : wapń, żelazo, sód. Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak i wspaniale wpływa na poprawę

Zdrowy Styl Joanny
Herbata rooibos latte. 147

wapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Cynamon głównie kojarzy nam się

Zdrowy Styl Joanny
Marchewkowy syrop na kaszel i wydzieliny płucne 125

u0107 musi by\u0107 g\u0142adka.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/marchewkowy-syrop-na-kaszel\/#wpzoom-rcb-direction-step-1611336823817420","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Tak przygotowany syrop na kaszel mo\u017cesz wstawi\u0107 do lod\u00f3wki i trzyma\u0107 najwy\u017cej 7 dni.","text":"Tak przygotowany syrop na kaszel mo\u017cesz wstawi\u0107 do lod\u00f3wki i trzyma\u0107 najwy\u017cej 7 dni.","url":"https

ProstePesto.pl
Ciasto 3 bit. 149

wapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak

Zdrowy Styl Joanny
Napój z Palonego Ryżu 158

zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego.  🥃 – ❌ ⏰ – 60 minut ➕24 godziny 🇲🇬 – Madagaskar Co potrzebujesz by zrobić ranovola 500 g ryżu Miód Mleko owsiane Lód Jak zrobić Napój z Palonego Ryżu Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.  Podczas gdy piekarnik się nagrzewa, wysyp ryż na blaszkę do pieczenia.  Oczywiście jak piekarnie osiągnie porządną temperaturę, włóż blaszkę(...)pozostały osad został na dnie pojemnika.  Jesteśmy już blisko końca.  Nalej napój z Palone Ryżu, dodaj łyżkę miodu, wymieszaj, wlej mleko owsiane i dodaj kostki lodu.  Bezsprzecznie jest to jedna z najlepszych rzeczy, jaką piłem i godne pożegnanie z Madagaskarem.  Jeśli spodobał Ci się mój przepis, będzie mi niewątpliwie bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz

RafalCook
Herbata Waniliowa 136

pierwsze wanilia trafiła do Europy na początku XVI wieku z dworu władcy azteckiego Montezumy, gdzie wypatrzył ją konkwistador Hernán Cortés.  Od tej pory była używana do deserów, lodów, napojów i kosmetyków. Po drugie jedynie w Meksyku, żyją pszczoły i kolibry, które są przystosowane do zapylania wanilii.  Po trzecie na Madagaskarze rośnie najlepsza wanilia na świcie, którą zapyla

RafalCook
Mini pączki serowe 141

wypełniona. Łyżkę  zamoczyć w gorącym oleju  i nakładać ciasto partiami łyżka po łyżce zostawiając trochę miejsca (paczki jeszcze trochę urosną).Zamiast łyżki można użyć małej gałkownicy do lodów.  Smażyć na średnim ogniu aż uzyskają złoty kolor. Po usmażeniu przekładać na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Wystudzone oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Andzia Pichci