u0142y\u017cki mas\u0142a","2 czubate \u0142y\u017cki mia\u0142kiej bu\u0142ki tartej"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToSection","name":"DORSZ Z PATELNI","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Filet z dorsza wyjmij z lod\u00f3wki 20 - 30 minut przed planowanym sma\u017ceniem, musi nabra\u0107 temperatury pokojowej na kuchennym blacie. Skr\u00f3ci to czas sma\u017cenia, przez co delikatne mi\u0119so ryby(...)u0119dzie si\u0119 rozpada\u0142o podczas obr\u00f3bki termicznej.","text":"Filet z dorsza wyjmij z lod\u00f3wki 20 - 30 minut przed planowanym sma\u017ceniem, musi nabra\u0107 temperatury pokojowej na kuchennym blacie. Skr\u00f3ci to czas sma\u017cenia, przez co delikatne mi\u0119so ryby nie b\u0119dzie si\u0119 rozpada\u0142o podczas obr\u00f3bki termicznej.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/filet-z-dorsza-smazony-na-patelni-z-maslem-pietruszkowym\/#wpzoom
ProstePesto.plname":"Obie galaretki rozpu\u015b\u0107 osobno w gor\u0105cej, prawie wrz\u0105cej wodzie. Przestud\u017a, przelej do prostok\u0105tnych pojemniczk\u00f3w do przechowywania \u017cywno\u015bci. Galaretki wstaw do lod\u00f3wki i poczekaj a\u017c ca\u0142kowicie st\u0119\u017cej\u0105 i nabior\u0105 sztywno\u015bci.","text":"Obie galaretki rozpu\u015b\u0107 osobno w gor\u0105cej, prawie wrz\u0105cej wodzie(...)Przestud\u017a, przelej do prostok\u0105tnych pojemniczk\u00f3w do przechowywania \u017cywno\u015bci. Galaretki wstaw do lod\u00f3wki i poczekaj a\u017c ca\u0142kowicie st\u0119\u017cej\u0105 i nabior\u0105 sztywno\u015bci.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/deser-w-pucharkach-z-galaretka-i-owocami\/#wpzoom-rcb-direction-step-607ff0fbc1807","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Zestalone galaretki pokr\u00f3j w r\u00f3wn\u0105 1 centymetrow\u0105 kostk\u0119. Prze\u0142
ProstePesto.plwymieszaną ze spirytusem i dostawić w to samo miejsce na 2 tygodnie szczelnie zakręcając słój, żeby alkohol nie wyparował. Po 2 tygodniach truskawki odcedzić i wykorzystać do ciasta lub lodów, a nalewkę dokładnie przefiltrować (najlepiej przez gazę). Nalewkę wlać do butelek i odstawić na minimum 4 miesiące. Po czterech miesiącach można zlać ostrożnie nalewkę do nowych butelek, aby pozbyć
KuchniaWeDwoje.plwymieszaną ze spirytusem i dostawić w to samo miejsce na 2 tygodnie szczelnie zakręcając słój, żeby alkohol nie wyparował. Po 2 tygodniach truskawki odcedzić i wykorzystać do ciasta lub lodów, a nalewkę dokładnie przefiltrować (najlepiej przez gazę). Dodać do tego sok z 2 limonek i skórkę z jednej! Dwa tygodnie później wyciągnąć skórkę z limonki, nalewkę wlać do słoja
KuchniaWeDwoje.plczekolada się stopiła, przykryć i odstawić do lekkiego ostudzenia. Kaszę posłodzić według uznania. Na dno pucharków wyłożyć wiśnie z odrobiną płynu. Na wiśnie wykładać kaszę. Formowałam ją łyżką do lodów. Całość polać resztą płynu z gotowania wiśni. Posypać drobnym cukrem. ----- Podobne: ciasto z mrożonymi wiśniami kwas wiśniowy jaglane kulki rafaello
Weekendy w domu i ogrodziesię cynamon w towarzystwie kardamonu. Bardzo lubię te przyprawy. Ciasto jest takie aromatyczne, bardzo uzależniające. To ciasto jest pyszne na ciepło i na zimno. Na ciepło świetnie pasuje do lodów, a na zimno z bitą śmietaną. Dzisiaj postawiłam na bitą śmietanę. Gorąca herbata, kawałek ciasta i ochota na słodkie w pełni zaspokojona. Ucierane z cynamonem i jabłkami 20 porcji
codojedzeniawaflowe z bitą śmietaną przypominają mi dzieciństwo, kiedy to w cukierniach na półkach były stosy takich kruchych rurek nadzianych bitą śmietaną . Ostatnio zakupiłam sobie wafelnicę do wypieku wafelków do lodów i rurek , więc postanowiłam sama przygotować te słodkości dla mojej rodziny. Takie rurki można dowolnie napełniać różnymi kremami, tylko najlepiej nadziewać je na chwilę przed podaniem, aby nie zmiękły
Zrób to smacznieu0105g\u0142ej formy na tart\u0119 o \u015brednicy 24 centymet\u00f3w. Roz\u0142\u00f3\u017c starannie i r\u00f3wnomiernie na spodzie oraz brzegach foremki. Podziurkuj widelcem, wstaw do lod\u00f3wki na 20 minut by zastyg\u0142o.","text":"Ciasto prze\u0142\u00f3\u017c do okr\u0105g\u0142ej formy na tart\u0119 o \u015brednicy 24 centymet\u00f3w. Roz\u0142\u00f3\u017c starannie(...)u00f3wnomiernie na spodzie oraz brzegach foremki. Podziurkuj widelcem, wstaw do lod\u00f3wki na 20 minut by zastyg\u0142o.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/tarta-quiche-lorraine-z-porem-i-boczkiem\/#wpzoom-rcb-direction-step-60740f5072a24","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Sch\u0142odzony sp\u00f3d tarty wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni (grzanie g\u00f3ra, d\u00f3\u0142) i zapiecz przez 15 minut. W trakcie pieczenia spodu quiche, przygotuj
ProstePesto.plokaże się już we wtorek… 👥 – 1 ⏰ – 5 minut 🧉- Wiedźmin Oczywiście potrzebujemy kilku składników, ale przede wszystkim alkoholu 60 ml Wódki 30 ml likieru kawowego Espresso Cola Lód Jeśli czujesz się słabo, Odwar Białego Raffarda postawi Cię na nogi Nie ma tutaj zbyt dużej filozofii w zrobieniu tego eliksiru, ale oczywiście podam co i jak. Po pierwsze sprawdź(...)wódka jest dobra, w tym celu odkręć korek i zrób dużego łyka 😊 Po drugie dodaj wódkę, likier, espresso i pokruszony lód do szejkera, bardzo dobrze wymieszaj. Pamiętaj ❗❗❗ nie dolewaj Coli bo… Będzie trzeba sprzątać w Kuchni. Po trzecie przelej zawartość szejkera przez sitko do szkła i teraz uzupełnij Colą. Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę
RafalCookAlex i ja, mówimy Ci na zdrowie. Oczywiście potrzebujemy alkoholu 60 ml Wódki 120 ml soku pomidorowego 30 ml miodu 1 łyżeczka sosu Worcester 0/5-1 łyżeczka sosu Tabasco Lód Jeśli mamy już składniki, Jaskółka nie będzie długo czekać Po pierwsze wlej składniki do szejkera z pokruszonym lodem. Po drugie energicznie wymieszaj, jakieś 10 sekund. Tylko pamiętaj zakręcić szejker
RafalCookgotowania jaj na twardo, zwr\u00f3\u0107 uwag\u0119 by surowe jajka mia\u0142y temperatur\u0119 pokojow\u0105. Jajka nie mog\u0105 by\u0107 wyj\u0119te prosto z lod\u00f3wki, gdy\u017c ich skorupki pop\u0119kaj\u0105 podczas gotowania.","text":"Do przygotowania pisanek u\u017cyj swojskich jajek o bia\u0142ych \u0142upinkach, dzi\u0119ki jasnej skorupce uzyskasz intensywniejsze zabarwienie. Przed przyst(...)gotowania jaj na twardo, zwr\u00f3\u0107 uwag\u0119 by surowe jajka mia\u0142y temperatur\u0119 pokojow\u0105. Jajka nie mog\u0105 by\u0107 wyj\u0119te prosto z lod\u00f3wki, gdy\u017c ich skorupki pop\u0119kaj\u0105 podczas gotowania.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/skorupki-jajek-bawione-w-lupinach-cebuli\/#wpzoom-rcb-direction-step-16176911870164048","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Jajka w\u0142\u00f3\u017c do gara
ProstePesto.pl/prostepesto.pl\/salatka-tatarska-z-grzybkami-groszkiem-i-korniszonem\/#wpzoom-rcb-direction-step-6066c4b0573ab","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Sa\u0142atk\u0119 tatarsk\u0105 wymieszaj i odstaw w ch\u0142odne miejsce (mo\u017ce by\u0107 wn\u0119trze lod\u00f3wki) na co najmniej 30 minut, dla lepszego przenikni\u0119cia smak\u00f3w.","text":"Sa\u0142atk\u0119 tatarsk\u0105 wymieszaj i odstaw w ch\u0142odne miejsce (mo\u017ce by\u0107(...)u0119trze lod\u00f3wki) na co najmniej 30 minut, dla lepszego przenikni\u0119cia smak\u00f3w.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/salatka-tatarska-z-grzybkami-groszkiem-i-korniszonem\/#wpzoom-rcb-direction-step-6066c4b0573ac","image":"https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/04\/salatka-tatarska-1-750x563.jpg"}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe-card-image .wpzoom-recipe-card-print-link .btn-print-link { background-color: #597560; } .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .details-items
ProstePesto.plwypowiedzi, Kicia, Alex i ja, mówimy Ci na zdrowie. Oczywiście potrzebujemy kilku składników w tym alkoholu 60 ml rumu 1 zielony melon 3-5 limonek Świeża mięta Woda sodowa Lód Jeśli mamy już składniki, Kot czeka, by go zrobić i wypić Po pierwsze obierz melona i limonki, pokrój na mniejsze kawałki. Po drugie włóż melona, limonki i listki mięty(...)blendera, wlej 50 ml wody sodowej i zmiksuj. W międzyczasie wlej Rum i dodaj pokruszony lód do szejkera. Po trzecie zawartość blendera, przelej przez sitko, a sok dodaj do szejkera i energicznie wymieszaj. Na koniec przelej przez sitko do szkła. Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę, daj mi o tym znać w komentarzu, będzie mi bardzo miło. To nie pierwsze
RafalCook