Skorupki jajek bawione w łupinach cebuli

Skorupki jajek bawione w łupinach cebuli

Skorupki jajek bawione w łupinach cebuli

Najstarszy, niezawodny sposób na barwienie skorupek jajek naturalnym barwnikiem z łupin cebuli. Potrzebujesz jajek swojskich o białych skorupkach, łupin cebuli oraz odrobiny octu spirytusowego. Poniżej znajdziesz przepis według którego uzyskasz najbardziej intensywne zabarwienie, bez niepożądanych pęknięć skorupek podczas gotowania jaj na twardo. Uzyskasz brunatno – czerwony odcień pisanek w całkowicie naturalny i bezpieczny sposób. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Wielkanocne pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.