Lillet spritz z gorzkich pomarańczy! Składniki na 1 Kieliszek o zawartości ok. 250 ml 1 pomarańcza 1 łyżka wody mineralnej gazowanej 40 ml Aperol 80 ml Prosecco Kostki lodu Przygotowanie aperol spritz Pomarańczę myjemy gorącą wodą, wycieramy i kroimy w plastry. Do kieliszka lub koktajlowej szklanki wkładamy kostki lodu, wlewamy odrobinę wody gazowaną, Aperol, dodajemy 1 plaster pomarańczy i dopełniamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKurczak rozmrożony w wodzie powinien zostać od razu przygotowany, nie może leżeć w lodówce. ROZMRAŻANIE W MIKROFALI – to trzeci i najmniej korzystny sposób na wyciągnięcie kury z okowów lodu. Podczas rozmrażania niektóre partie mięsa mogą się podgrzać, co sprzyja rozwojowi bakterii. Dlatego mięso trzeba ugotować lub upiec od razu. 7. Nie musisz myć kurczaka Niemal w każdym przepisie(...)lodówki. Przecedź bulion po ugotowaniu, a następnie podziel na porcje, które szybciej ostygną. Dobrze do tego celu nadają się woreczki do przechowywania żywności, które można dodatkowo obłożyć kostkami lodu. Przestudzony bulion wstaw do lodówki. Jeśli nie planujesz użyć go w ciągu najbliższych 2-3 dni, po zupełnym wystudzeniu zamróź rosół. W zamrażalniku może posiedzieć do 2 miesięcy, zachowując pełną przydatność
Niedzielny kucharzprzykład dodatek do kawy . Myślę, że sprawdzi się równie dobrze we wszelkich zimowo- świątecznych deserach . Widzę go już pod postacią bożonarodzeniowej panna cotty albo sosu do sernika lub lodów. Może się także stać wspaniałym świątecznym prezentem , jeśli użyjemy doń ładną butelkę i ozdobnie zapakujemy. Keto likier pierniczkowy, czyli piernik w płynie Likiery , pierniki i inne produkcje w świątecznym klimacie
Modern Cave Girlplastry szynki. W papryce – ściąć część z ogonkiem potraktować jako pokrywkę, a do środka nałożyć sałatkę. W kielichach deserowych na nóżce. Na liściach cykorii. W wafelkach od lodów. W rurkach z ciasta francuskiego. W koszyczkach serowych. W śledziku zwinąć go spiąć wykałaczką napełnić sałatką i na wierzch położyć ćwiartki jajka. Tortille ułożyć na spód od miski i zapiec
BabskiePorady.pl - Przepisyjakiegoś opuszczonego melona. Wrzuciłam wszystko do blendera. Bomba witaminowa. Zero cukru (ponieważ owoce były bardzo dojrzałe), zero nabiału (mimo, że nie mogę bez niego żyć). Właściwie tylko owoce i lód. Melon i banan są dość mdłe, dlatego musiałam dodać coś wyrazistego. Cytryna. I już! Składniki: pół dojrzałego melona siatkowego 1 dojrzały banan sok z jednej cytryny 6 kostek lodu (przepis
Kardamonovysię złożyło zdecydowanie. Udało mi się wczoraj kupić na katowickim targu piękne i smaczne maliny. Rano zostały zmasakrowane i zamrożone. I tak sobie cicho marzę o maszynce do robienia lodów. Na razie, cicho. Składniki: 500 g malin 100 ml wody 70 g cukru sok z połowy cytryny mała puszka mleczka kokosowego Wodę gotujemy z cukrem na wolnym ogniu, około
Kardamonovyarbuza (waga bez skóry) 400 g truskawek 600 ml wody mineralnej (ja użyłam gazowanej) sok z dużej cytryny 1-2 łyżki miodu parę liści mięty parę kostek lodu Truskawki myjemy i obieramy z szypułek, z arbuza pozbywamy się pestek. Truskawki i arbuza miksujemy w blenderze, przecieramy przez sito. Dodajemy do tego wodę, miód, sok z cytryny, dorzucamy parę liści(...)mięty, kostki lodu i ewentualnie parę plasterków cytryny, dokładnie mieszamy. Jeżeli lemoniada jest za gęsta, dolejcie wody. Artykuł Lemoniada truskawkowo-arbuzowa pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovypakujcie w siebie tyle dobra ile możecie. Na zdrowie. Składniki: 1,5 l wody 2 łodygi rabarbaru 300 g truskawek 2 łyżki cukru lub więcej 1 cytryna kostki lodu Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, umyty i pokrojony w mniejsze kawałki rabarbar i umyte i pozbawione szypułek truskawki. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy, dodajemy sok z cytryny. Przed(...)podaniem dorzucamy do niego kostki lodu. Artykuł Kompot z truskawek i rabarbaru pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyniego żadnych ziół i cytryn. Czysty sok z owoców z wodą i niezdrowym cukrem :). Składniki: 2 l wody 4 jabłka 500 g truskawek 2 łyżki cukru lub więcej kostki lodu Jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych, z umytych truskawek odrywamy szypułki. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier i owoce. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy. Przed podaniem(...)dorzucamy do niego kostki lodu. Artykuł Kompot z truskawek i jabłek pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywłaśnie okazji wytrąbiłam sporą ilość mrożonej inki z bananem. Łapcie przepis i raczcie się. Składniki: 2 szklanki mleka 2 płaskie łyżki kawy zbożowej Inka 1 duży dojrzały banan kostki lodu odrobina ciepłej wody (przepis na 2 porcje) Mleko wrzucamy z bananem do blendera, miksujemy. Kawę rozpuszczamy w wodzie, wlewamy do szklanek. Wrzucamy do nich kostki lodu, a następnie po łyżce
Kardamonovyrozdawać. A najlepiej robić więcej i nie rozdawać. No więc robię więcej… Składniki: 2 l wody pół kg czereśni 3 łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru (lub więcej) kostki lodu Czereśnie myjemy i odrywamy z nich ogonki, rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier i owoce. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy. Przed(...)podaniem dorzucamy do niego kostki lodu. Artykuł Kompot z czereśni i rabarbaru pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovytych truskawek było mi szkoda, więc koktajl zrobiłam z malin. Jak macie zamrożone banany, dodajcie zamrożone. Składniki: 500 ml kefiru 1 dojrzały banan 250 g malin parę kostek lodu Obranego banana, umyte maliny i kefir wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki koktajl. Przed podaniem dodajemy do niego kostki lodu. Artykuł Koktajl bananowo-malinowy pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovykawy dolałam mleka owsianego. Piłam także i bez. Obie wersje mi pasują. Składniki: 600 ml wody 3 czubate łyżki mielonej kawy (najlepiej świeżo mielonej) 2 łyżki mleka (opcjonalnie) kostki lodu (przepis na 2 porcje) Wodę (o temperaturze pokojowej) wlewamy do dzbanka/słoika, wsypujemy kawę, mieszamy, szczelnie zamykamy i odstawiamy na blat na minimum 12 godzin. Po tym czasie kawę odcedzamy(...)odcedzałam przez pieluchę tetrową), wlewamy do szklanki z lodem, dolewamy do tego mleko. Artykuł Cold brew z mielonej kawy pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyjest taka potrzeba. Dla mnie każda wersja jest z pytkę. Składniki: 1 l wody w temperaturze pokojowej 5 czubatych łyżek kawy zbożowej (tej do gotowania) parę kostek lodu (najlepiej z batmanem) cukier i mleko (wg upodobań) Kawę wsypujemy do dzbanka lub słoika, zalewamy wodą, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na blat na 12 godzin. Po tym czasie kawę przecedzamy przez(...)drobne sito lub np. pieluchę tetrową, przelewamy do szklanek i podajemy z kostkami lodu. Artykuł Cold brew z kawy zbożowej pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovycholernego rabarbaru (zużyłam dziś do pleśniaka), więc pozostaje mi jedynie woda mineralna. Składniki: 1,5 l wody 4 duże łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru lub więcej 1 cytryna kostki lodu Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, a także umyty i pokrojony w mniejsze kawałki rabarbar. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy, dodajemy sok z cytryny. Przed podaniem dorzucamy(...)niego kostki lodu. Artykuł Kompot z rabarbaru pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy