Jak przechowywać mięso

Jak przechowywać mięso

Jak przechowywać mięso

Jak długo można przechowywać mięso – surowe, gotowane lub pieczone? Ile można trzymać je w zamrażalniku? Ile czasu upieczona szynka może stać na biesiadnym stole? Odpowiedzi na te pytania mają kluczowe znaczenie dla naszego zdrowia i wartości odżywczych posiłku. Według danych Światowej Organizacji Zdrowia co roku umiera 420 tys. osób w związku z zatruciem nieświeżym, źle przygotowanym, niewłaściwie przechowywanym jedzeniem. Sprawa nie jest błaha, choć wiele osób bagatelizuje zagrożenie. Bakterie, które namnażają... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, rosół, ryby, pierś, obiad, ryba, mielone, do pracy, bułki, udka , szynka, kaczki, owoce morza, pierś z kurczaka, udka z kurczaka, uda z kurczaka, kurczak z cytryną, mięso mielone, pieczona szynka, szynka gotowana, bez pieczenia, szybki obiad, drugie danie, pieczone udka, filet z kurczaka, dania mięsne

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.