Catering dietetyczny? Pomelo! 189Jeśli nazwa Pomelo kojarzy Wam się tylko z owocem pora to zmienić! Przyszedł taki dzień, w którym postanowiłam przejść na dietę... no dobra to co teraz napisałam można włożyć między bajki :) Jako nastolatka ciągle byłam na diecie chcąc ważyć mniej. "Racjonalne odżywianie" to sformułowanie było mi nieznane, liczyły się efekty. Dieta 1000 kcal, Montaigne i tysiąc rożnych sposobów. Efekty były
Dzieje kuchennej Wiewióry
Co Lila jadła w środę? 11 206kruszonką. Zostało kilka sztuk i były bardzo pożądane na drugie śniadanie w środę. Zupa 13:00 Miseczka warzyw, a w niej ulubiona brukselka. Oprócz tego zielona fasolka, marchewka, por, pietruszka, seler i koperek. II Danie 16:00 Kto tego nie zna? - delikatne kluski gotowane na parze. Raz do roku w sezonie truskawkowym skuszę się na taki obiad. Oczywiście eksperymentowałam
lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Koktajl przyspieszający odchudzanie 623Lato to idealna pora na odchudzanie. Z racji sprzyjającej pogody więcej się ruszamy, a natura serwuje nam mnóstwo warzyw i owoców, z których możemy przygotowywać lekkie i pożywne dania. Komponując posiłki warto zapamiętać, które produkty ze sobą łączyć, by dodatkowo zyskało na tym nasze zdrowie, a jakich par unikać. Dziś przedstawię Wam jedną z moich ulubionych, dobrze dobranych […] Artykuł
Wiszniówka
Sałatka z kurczaka i szparagów 242Błyskawiczna sałatka z kurczaka i szparagów sprawdzi się wyśmienicie w upalne dni. Sałatkę możemy z powodzeniem zabrać do pracy i zjeść w porze lunchu. Nie potrzebujemy zbyt dużo czasu na jej przygotowanie, dlatego zróbcie ją tego samego dnia kiedy będzie przez Was jedzona. Sałatka z kurczaka i szparagów Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy przez 6-7 minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
10 najsmaczniejszych placuszków z owocami, Kuk Nuk 285nowoczesna, autorska kuchnia Macieja Stankiewicza, przygotowywana wyłącznie w oparciu o świeże, regionalne produkty, dostarczane codziennie przez producentów z Podkarpacia. Sezonowa karta, zmieniająca się wraz z porami roku, nieoczywiste połączenie smaków oraz nowoczesne, próżniowe gotowanie w niskich temperaturach to wyróżniające cechy tutejszej kuchni ( informacje pochodzą ze strony restauracji ). KUK NUK mieści się tuż przy rynku
Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z serem halloumi, kukurydzą, oliwkami, ogórkiem, fetą i bobem z dressingiem z masła migdałowego 202Uwielbiam sałatki, szczególnie w porze letniej kiedy lokalne warzywa są pachnące i łatwo dostępne a my nie musimy faszerować się chemią zapakowaną w coś co wygląda jak warzywo, z tym, że nie pachnie i nie smakuje. Mam dla Was super propozycję na przepyszną sałatkę z moim ulubionym serem halloumi, plastrami ogórka, oliwkami, kukurydzą, serem feta i sezonowym, dostępnym teraz
Mango Papaja
Sałatka z bobem, kukurydzą, truskawkami i kozim serkiem 201będę ukrywać, że lato nie należy do moich ulubionych pór roku. Nie przepadam za upałami, ale za to ta pora roku ma dla mnie ogromne plusy, jakich nie posiada żadna inna. Owocowe koktajle na śniadanie, chłodniki na obiad i sałatki na kolacje…półki i skrzynki na straganach przepełnione tym, co kocham najbardziej czyli ogromem kolorowych owoców i warzyw. Moja
Mienta blog
Konfitura malinowa z migdałami 151Sezon malinowy już się rozpoczął ! Więc pora zabrać się za gromadzenie zimowych zapasów w postaci konfitur. U mnie już wypróbowana, pyszna konfitura z płatkami migdałowymi. Bez zbędnych konserwantów i środków żelujących. Bardzo owocowa, z wyczuwalnymi kawałkami malin. Składniki: 1 kg malin 75 dag cukru 10 dag płatków migdałowych Wykonanie: Maliny dokładnie przebrać, opłukać, osączyć i zasypać cukrem i zostawić
Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z bobem, warzywami i fetą 174Moja babcia, jak ktoś nie chciał jeść warzywa, mówiła, że jarzyny mają zęby i kolą w podniebienie spożywającego. Do tej pory prześladuje mnie widok zębatej marchwi ponuro rechoczącej w okolicach podniebienia. Podobno do smaku warzyw trzeba dorosnąć lub zwalczyć w sobie wstręt. Ja się nie znam, ja nigdy problemu z nimi nie miałam, no może poza okresem przedszkolnym, kiedy serwowano
ladykitchen
Zapiekanka teksaska na rozgrzewkę dla Islandii 230chłodniej. I dobrze, emocje związane z tym, co dzieje się na Euro we Francji wystarczająco rozgrzewają. Nasi w ćwierćfinale, Brexit dwa razy w tygodniu i okrzyki bojowe Wikingów w porze najwyższej oglądalności. Jak to wszystko unieść na chłodno! Nie da się! Dlatego dzisiaj krótko, mam Wam do zaproponowania bajecznie prostą zapiekankę teksaską, kolejny pomysł na obiad z książki "Potrawy
I tu będę miała takie te
Ciasto pizza idealne na piknik do pracy i na drogę! 359przodu) przypomniałam sobie o tym przepisie, którym koniecznie muszę się z Wami podzielić! :) Przyznam nieskromnie, że to jedno z najlepszych wytrawnych ciast, jakie udało mi się do tej pory poczynić i już wprowadziłam je do stałego menu naszej rodzinki. :) Zakochali się w nim moi wszyscy znajomi (którzy mieli już okazję je wypróbować), dostałam też wiele maili od Czytelniczek Skarbu zachwyconych
Garniec Magalie
SAŁATKA Z KARMELIZOWANYCH BURACZKÓW I AWOKADO 209Piękna, kolorowa i pełna witamin sałatka, pyszna o każdej porze dnia. Połaczenie buraczków z awokado nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda elegancko. Zamiast gotować buraki w wodzie polecam owinąć je w folię aluminiową i upiec w piekarniku. Dzięki takiej obróbce zachowają więcej witamin i pozostaną jędrne oraz soczyste. Najlepiej upiec od razu większą ilość buraków, które
cool and minty
STIR-FRY Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I MAKARONEM RYŻOWYM 218łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki chińskiej przyprawy 5 smaków 1/4 łyżeczki chili w proszku sól morska świeżo zmielony czarny pieprz WARZYWA * 1 marchewka pokrojona w cienkie paseczki 1/2 małego pora pokrojonego w krążki 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paseczki 1/2 szklanki kiełków fasoli mung 30 g suszonych grzybków shiitake/ kilka godzin wcześniej namoczonych w wodzie i pokrojonych w paseczki
cool and minty
PASTA Z TUŃCZYKA I SUSZONYCH POMIDORÓW 188Szybka i prosta. Smakuje każdemu. Podałam ją na opieczonych kromkach chleba i posypałam szczyptą chili oraz świeżą rukolą. Sprawdzi się na weekendowe śniadanie lub jako przekąska w porze lunchu. Jeśli nie posiadacie lub nie chcecie korzystać z malaksera, możecie rozgnieść odsączonego tuńczyka widelcem i wymieszać ze startym na tarce czosnkiem, drobno posiekanymi suszonymi pomidorami oraz serkiem. Przygotowana
cool and minty
KROKIETY ZIEMNIACZANE 2542zewnątrz, miękkie i aksamitne w środku. Łatwe i tanie w przygotowaniu. Z minimalnej ilości składników . Sprawdzą sie jako dodatek do mięs, ryb lub jako sycąca przekąska w porze lunchu. Mimo, że ciasto nie zawiera mąki jest zwarte i dobrze się formuje. Gęstość masy w dużym stopniu zależy od rodzaju użytych ziemniaków. Najlepsze będą mączyste, kleiste, o sypkim
cool and minty