por - 13968 przepisów (strona:422/932)

Jak usmażyć wątróbkę? | Wątróbka drobiowa z cebulą 260

wątróbki – na jednej stronie do dobrego przyrumienienia, a później na drugiej, a po trzecie: nie nakłuwajmy wątróbki widelcem podczas smażenia, przewracajmy ją szpatułką. Jeżeli już znacie wszystkie zasady, pora wziąć się za smażenie Najbardziej wątróbkę lubię z podsmażoną cebulką i ugotowanymi ziemniaczkami – najlepsze zestawienie! Składniki na 2 porcje: 500 g wątróbki drobiowej mąka do obtaczania wątróbki 2 duże

Kuchnia Bazylii
Pyszna zupa pomidorowa z bazylią i koktajlowymi pomidorkami 190

Najlepsza jaką do tej pory zrobiłam. Stało się tak dzięki dodaniu do wywaru warzywno-drobiowego prawdziwego soku pomidorowego oraz podsmażonych na klarowanym maśle połówek koktajlowych pomidorków. Te aromaty.. uwierzcie mi, że zupa doczekała się dokładki u każdego kto ją próbował. Nawet bez dodania koktajlowych pomidorków zupa wychodzi przepyszna. Polecam ją nie tylko na niedzielny obiad. My uwielbiamy zupy

Zasmakuj Kuchni
Krem z pomidorów 82

Mając w ustach pyszny krem z pomidorów jedną nogą jestem w Toskanii :) Uwielbiam ten smak o każdej porze roku. Mam nadzieję, że też to poczujecie. Zatem zapraszam po przepis :) Składniki:  bulion  5 pomidorów  cebula  ząbek czosnku  bazylia przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryczka chilli, cukier  grzanki  Przygotowanie:  Rozgrzewamy oliwę na patelni

Kukuleczki
Rosół wołowy 78

Składniki  Woda około 2/3 l   drób ( kto co woli lub kto co ma   ) ja użyłam 2 nóżki wołowina ( szponder ) jarzyny: pietruszka korzeń, seler, marchewka, por, przypalona cebula, nać do posypania, czosnek   przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz,   3 łyżeczki sosu sojowego   Przygotowanie: Umyte mięso wkładamy do garnka z zimną wodą. Gotujemy

Kukuleczki
KRUPNIK Z KASZĄ JAGLANĄ 114

Bulion będzie drobiowy, ale śmiało możesz zrobić z samych warzyw.   Zatem zapraszam, po przepis :) Składniki: 2 l zimnej wody skrzydełko z indyka 2 marchewki 1 pietruszka biała część pora kawałek selera ząbek czosnku  liść laurowy,  2 ziarenka ziela angielskiego   1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej łyżeczka soli, pieprz  natka pietruszki do dekoracji  Przygotowanie: Umyte mięso

Kukuleczki
ZUPA SZCZAWIOWA 86

Można ją podawać z ziemniakami, ryżem, jajkiem. Możecie ją również przygotować  na bazie bulionu mięsnego. Składniki: 2 pęczki świeżego szczawiu 2 marchewki  1 pietruszkę pół selera kawałek pora 3 sztuki ziela angielskiego liść laurowy sól, pieprz 150 ml śmietany 18% lub 36% jajko  Przygotowanie: Obierz włoszczyznę, dokładnie umyj i wrzuć do garnka z wodą. Dodaj liść laurowy

Kukuleczki
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 171

Nadchodzi sezon na ulubione, rodzime truskawki. Pora więc na ciasta z tymi wspaniałymi owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu          Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem. Piec w blaszce wyłożonej

Praktyczna pl
Makaron z warzywami i tuńczykiem 155

Lekka i zdrowa propozycja obiadowa Składniki 250 g makaronu 1 puszka tuńczyka 1/2 brokuła 1 czerwona papryka ok 100 g mrożonego szpinaku 1/2 papryczki chili 1/2 pora sól, pieprz oliwa … Czytaj dalej Makaron z warzywami i tuńczykiem

czarrna od kuchni
Pasta z awokado i pieczarek 129

Moja ulubiona pora roku, Długi dzień- szczególnie w Danii ;-) Ilość warzyw- teoretycznie taka sama jak w okresie zimowym, Ale są zdecydowanie smaczniejsze. W lodówce malutkie pieczarki a na blacie dojrzałe awokado, możemy połączyć- pycha śniadanie czy lunch/obiad do pracy. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Rafaello 232

już kilka razy wspominałam uwielbiam słodkości z kokosem. Dziś mam dla was najlepsze jakie do tej pory jadłam domowe kuleczki rafaello. Przygotujecie je w kilka chwil i zapewniam, że w kilka chwil również będą znikać. Składniki: 250 g masła irlandzkiego  250 g cukru pudru 250 g mleka suszonego (pełne) 100 g kokosu 100 g migdałów w płatkach

Ala piecze i gotuje
Lemoniada arbuzowa. 191

lemoniadą musi być :) Podstawą jest woda i cytryna (a dla mnie osobiście również mięta), ale możemy poeksperymentować z mnóstwem różnych dodatków: owocowych i ziołowych. Myślę, że przyjdzie jeszcze pora na cały lemoniadowy tydzień, w którym uruchomimy naszą fantazję. Dzisiaj, w tygodniu różowym, proponuję lemoniadę arbuzową! Prosta, ładna i pyszna :) Do tego w dwóch wersjach: z cytryną i z limonką

zadanie-gotowanie
Zupa krem szparagowo-kalafiorowa 119

zdrowych warzyw. Do jedzenia w całości zdecydowanie preferuję te zielone ale jeżeli chodzi o zupy to zdecydowanie białe są moim faworytem. Po okresie zachwytu czystym kremem szparagowym przyszła pora na modyfikacje. Dziś proponuję gęsty, sycący krem na bazie białych szparagów i kalafiora. Uważajcie, żeby nie przesadzić z ilością kalafiora bo może zdominować delikatny smak szparagów. Dla dodania chrupkości idealne będą

Milion Smaków
Kruszonka z rabarbarem i cytrynową nutą 131

sezon rabarbarowy w pełni, a więc pora na rabarbarowe smakołyki. Proponuję proste ciasto kruszonkowe, które można upiec z dowolnymi owocami lub z marmoladą. Ciasto 4 żółtka 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 250 g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 4 białka 3/4 szklanki cukru 1/2 opakowania kisielu cytrynowego 1 łyżeczka mąki pszennej szczypta

Praktyczna pl
Omlet brokułowy z komosą ryżową i pomidorami 131

Omlety to całkiem ciekawa opcja na smaczny posiłek o każdej porze dnia. Jajka same w sobie zawierają sporo cennego białka, a jeśli dołożymy do tego węglowodany złożone otrzymamy sycący, pełnowartościowy posiłek. Dodatkowym plusem jest fakt, że ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Ja smażę rzadko, bo nie jestem fanką tego typu potraw, ale po ostatniej kombinacji smakowej... zmieniłam zdanie

Kuchnia Ellie
Drożdżówka z rabarbarem i różą 145

owocami i bez, zawsze pyszna! Polecam. :) Fanom rabarbaru zapewne wystarczy tylko on, ewentualnie z dodatkiem cukru, dla mnie to stanowczo za mało, bo niezbyt lubię kwaśny smak. Do tej pory dosładzałam rabarbar truskawkami, tym razem jednak postanowiłam zestawić go z konfiturą różaną, której jestem wielką fanką. Efekt końcowy powala na kolana, oba smaki cudownie się uzupełniają, słodycz konfitury w cudowny

Garniec Magalie

Proponowane wyszukiwania