por - 13968 przepisów (strona:414/932)

ZUPA BOTWINKA Z JAJKIEM 167

litra wywaru rosołowego:    * 1 udo kurczaka    * 2-3 świeże marchewki    * korzeń pietruszki    * mały korzeń selera    * pół pora (zielona część)    * sól    * ziele angielskie    * liść laurowy * 2 pęczki młodej botwinki z małymi buraczkami * 4-5 młodych ziemniaków * 4-5 łyżek słodkiej śmietany

Zrób to smacznie
Rolada szpinakowa z kremem brzoskwiniowym wg siostry Anastazji 248

roladach do tej pory byłam słaba, zawsze coś mi w nich nie wychodziło. Kupnych nie lubię. To ciasto to wybawienie dla osób które chcą zjeść w ekspresowym tempie ciacho z kremem, które bardzo szybko się robi i jest wielką konkurencją dla ciasta Leśny Mech, ba ono jest 100 x lepsze. Roladę robiłam około godziny (razem ze studzeniem biszkopta). Przepis pochodzi

Pychotkaaa
Zupa kalafiorowa z koperkiem i makaronem 155

kalafiorową! Przyznaję się bez bicia… pierwszy raz ją ugotowałam i… jadłam! Tak, wiem, że może się to wydać dziwne zwłaszcza, że kalafiora kocham miłością prawdziwą, ale do tej pory obecny był na naszym stole zazwyczaj w postaci gotowanej, a następnie suto obtoczonej w podsmażonej na masełku tartej bułeczce :D I cóż mogę więcej napisać? Zupka wyszła pyszna, bardzo wiosenna, przy

MyCookBook.pl
Młoda kapusta duszona z kiełbasą i koperkiem 124

Wszyscy bardzo lubimy młodą kapustkę. Była już młoda kapusta z koperkiem zasmażana , dzisiaj pora na młodą kapustę z koperkiem i kiełbasą. Bardzo lubię dodatek kiełbasy w kapuście, obojętnie czy to jest młoda kapusta, czy bigos z kapusty kiszonej. Jestem typowym mięsożercą więc żadnym mięskiem nie pogardzę :). Ten przepis polecam zrobić w większej ilości, bo kapusta odgrzewana zwłaszcza na patelni

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
MORELOWE SMOOTHIE 155

MORELOWE SMOOTHIE możemy wypić na śniadanie, lunch, podwieczorek, a tak właściwie to o każdej porze! Artykuł MORELOWE SMOOTHIE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
URLOP ... 78

Przez najbliższe dwa tygodnie na blogu nie będą pojawiały się nowe wpisy, pora odpocząć, również od gotowania i naładować akumulatory. Mam nadzieję, że w tym czasie przetestujecie moje przepisy i wyślecie fotkę wykonania dania według mojej receptury, do czego serdecznie zachęcam.  Za dwa tygodnie do Was wracam z nowymi przepisami i kulinarnymi inspiracjami

słodki bratek
Herbata z bzu lilaka 104

ostatnio spotkać kwitnący krzak lilaka, najpewniej ostatni w okolicy. Niewiele myśląc, zerwałam pokaźny bukiet kwiatów. W końcu nie muszę przekładać zrobienia herbatki na kolejny rok, jak to do tej pory miało miejsce. Przypominałam sobie o niej, gdy wszystkie krzaki już dawno przekwitły. Napar ma piękną barwę, ma lekko karmelowy zapach przypominający mi nieco czerwoną herbatę. Na pomysł natknęłam się TUTAJ

Wrzosowa Polana
Chałka z wanilią 179

Takie ma być, więc nie panikuj. Wyrobione ciasto zostaw w misce, przykryj ją ściereczką i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Jak masz zimno w kuchni (chodzi tu bardziej o pory jesienno zimowe) to miskę wstaw do piekarnika i włącz tylko żarówkę, ona też daje ciepło. Spokojnie, kiedyś też się z tego śmiałam, ale to działa ;) Latem zostaw miskę na blacie

Blondynka Gotuje
Nocna owsianka z masłem orzechowym 225

Pierwsza nocna owsianka. Do tego bardzo udana. Robiłam ją kilka tygodni temu i przyznam, że od tamtej pory kolejne wariacje nocnej owsianki pojawiały się w moim menu - ta z masłem orzechowym wygrywa.  Tylko 5 składników i 5 minut pracy.  Zdrowa Sycąca Słodka - naturalnie! Kremowa Orzechowa I wyjątkowo pyszna!!! SKŁADNIKI 50 g płatków owsianych 125 g mleka kokosowego / migdałowego

Tetiisheri
Sernik na zimno z bananami i masą z truskawek! 168

Każdy z nas o tej porze roku, częściej sięga po chłodne smakołyki i napoje. Pogoda nas rozpieszcza, nie pamiętam już kiedy tak długo było ciągle słońce. Początek czerwca to pełnia sezonu na truskawki, zdecydowanym numerem jeden w moim domu obecnie to ciasta na zimno. Potocznie zwane sernikami na zimno, obligatoryjnie z truskawką, to niewątpliwie mój numer jeden. Ale ubóstwiam też

SMYKWKUCHNI
Najlepsza pomidorowa 150

ćwiartka z kurczaka 1 kostka rosołowa 1 łyżka przyprawy uniwersalnej do zup 3 listki laurowe 4 ziela angielskie 4 marchewki 1 korzeń pietruszki (duży) 1/4 korzenia selera 1 liść pora (zielona część) 1 cebula dymka Liście natki pietruszki 1 łyżeczka lubczyku 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki śmietany 18% Sól

VioletoweKucharzenie
ZUPA Z PĘCZAKIEM 111

Jeśli zostaje mi bulion na przykład po rosole, to tylko dosypuję kaszę i dodaję ziemniaki zupa gotowa w 20 minut.  Składniki: 2 marchewki  1 pietruszka biała część pora kawełek selera  1 cebula 5 ziemniaków  4 łyżki kaszy pęczak  1 ząbek czosnku  1 liść laurowy 2 ziela angielskie  natak pietruszki  Przygotowanie: Obraną cebulę

Kukuleczki
Koktajl kokosowo - bananowy z płatkami owsianymi 145

Zdrowy, sycący, dodający energii na całe przedpołudnie :-) Smak banana i kokosa idealnie współgrają ze sobą, a płatki nadają koktajlowi wyjątkowości i charakteru :-) Skoro poranek to pora na koktajl :-)  SKŁADNIKI 150 ml mleka kokosowego 1 banan 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki płatków owsianych Wszystkie składniki koktajlu miksujemy razem i przelewamy do szklanki. Gotowe

Czary - gary w kuchni
Karmelizowana młoda marchewka 138

Nieodmiennie co roku o tej porze taszczę do domu siatki pełne sezonowych cudowności. Młode warzywa, zielenina, owoce... Uwielbiam po prostu. Młoda marchew należy do tych warzyw, które mają nieograniczone zastosowanie. Od prostych surowych kawałków do pochrupania zamiast słodkich przekąsek, do pachnących latem surówek. Karmelizowane marchewki odkryłam niedawno, ale polubiłyśmy się od pierwszego kęsa. Przygotowanie ich jest dziecinnie proste i właśnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jajecznica ze szparagami 214

Wiecie też, że polecam jedzenie jajek na śniadanie - gdyż ich spożywanie rano przyspiesza metabolizm :)  Było już kilka omletów ze szparagami (przepisy w sekcji  śniadania klik! ), teraz nadeszła pora na .., jajecznicę!  Prosto, smacznie , zdrowo, no i zdecydowanie FIT :)    SKŁADNIKI (na 1 porcję - 199 kcal) 2-3 jajka 1 łyżeczka masła 4 sztuki zielonych szparagów 1 łyżka

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania