Crumble ze śliwkami i migdałami

Crumble ze śliwkami i migdałami

Crumble ze śliwkami i migdałami

Crumble czyli zapiekane owoce pod kruszonką to deser,  który sprawdzi się zarówno zimą - polany sosem waniliowym bądź jogurtem jak i latem z kulką lodów waniliowych czy śmietankowych.  Rozpływające się w ustach śliwki z pyszną chrupiącą kruszonką i nic więcej nie jest nam potrzebne do szczęścia ;)  Składniki: 10-12 śliwek, 1 łyżeczka cynamonu, 2 łyżki płatków migdałowych, kruszonka: 100 g masła, 100 g cukru, 200 g mąki. Śliwki wypestkować i pokroić na ćwiartki lub ósemki. Formę do tarty (moja ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja kraina smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.