Próbowaliście już placuszków, gofrów lub pączków na bazie serka mascarpone? Jeśli nie... to koniecznie spróbujcie! Do tej pory smażyłam już omlet, który bardzo mi posmakował i podobnie było z pancakes. Wyszły puszyste i kremowe w smaku, a dodatek banana nadał pięknego aromatu i słodyczy. Co najlepsze, nie "rozpływają się" na patelni jak te na bazie zwykłego serka
Poranek na słodkoKawowy Abonament , czyli unikatowa oferta, dzięki której możemy posmakować najdoskonalszych kaw z całego świata. Po wybraniu abonament trwającego pięć miesięcy, co miesiąc do domu czy biura zostaje dostarczona paczka zawierająca cztery kawy z danego regionu świata. Do tego bezpłatna dostawa. Trzeba przyznać, że rozwiązanie dość interesujące. :) Miałam nie lada zagwozdkę, na które kawy się zdecydować. Wyboru pomogło mi dokonać czytelne
Poranek na słodkostopni piec około 15 minut do zrumienienia. Wyjąć, udekorować i podawać póki ciepłe. Smacznego! Orzechy pekan, mango i orkisz znalazłam w najnowszej edycji FitLoveBox' u. Oprócz nich w paczce była również kawa żołędziówka oraz baton warszawski
Poranek na słodkododatkiem ziemniaków. Zwykle podaje się je ze śmietaną lub sosem czosnkowym i serem oraz innymi dodatkami wg uznania. Moja Oliwka twierdzi, że bez dodatków smakują trochę jak pączki ;) Ciasto na langosze: 500g mąki pszennej 14 g drożdży instant (2 op.) 3 płaskie łyżki cukru łyżeczka soli 200 g ugotowanych ziemniaków ok 400 ml ciepłego mleka 2 łyżki oleju
Smakołyki Asiłyżeczka proszku do pieczenia na masę śmietankową: 1 litr śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śnieżki dodatkowo: 2 szklanki malin duża paczka herbatników kakaowych łyżka kakao Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Podczas ubijania dosypywać cukier a następnie dodawać po żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajakieś szaleństwo pomyślałam sobie, pewnie specjalnie tak windują cenę, a patelnia nie różni się niczym od jej tańszych odpowiedników, ale nie byłabym sobą gdybym tego nie sprawdziła. Otworzyłam paczkę i wyjęłam to cudo. Patelnia okazała się ciężka i solidna, a przy tym wszystkim prezentuje się elegancko. Do kompletu dołączona jest idealnie dopasowana pokrywka. Zanim opiszę moje wrażenia z testowania
Cynamonowe szczęściektórą to bardzo polubiliśmy się w te jesienne popołudnia :) A co do wafli to uważajcie na nie bo uzależniają, ja nie umiem zjeść tylko 1 kawałeczka. ;) Składniki: 1 paczka wafli (5 sztuk) 200 g śmietanki do kawy 125 g. masła 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśniej śmietany słoik dżemu (najlepiej kwaskowatego) Zagotowujemy cukier z masłem, śmietaną i studzimy
Cynamonowe szczęścieWybrałam deskę do krojenia oraz ozdobny słoik na ciasteczka. Zamówienie został zrealizowane w ekspresowym tempie a przesyłka dotarła bardzo szybko. Produkty które otrzymałam 100 % spełniły moje oczekiwania, po otworzeniu paczki pojawiła się wielka radość. Deska wykonana została z drewna bambusowego, ma okrągły kształt (30cm.) z wygodną metalowym uchwytem. Jest odporna na ścieranie, działanie wilgoci oraz zabrudzenia. Na desce został wykonany
Bajeczna Kuchniabudyniu waniliowego 200 g masła pianka: 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki o smaku jabłkowo-miętowym ponadto: duża paczka herbatników czekolada deserowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodać żółtka. Do ubitej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Wymieszać i przelać na blaszkę (o wym. 26/36
Kolorowa kuchnia Elkipuszki (820g) brzoskwiń 1 i 3/4 szkl. wody 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki pszennej 4 żółtka 300 g masła ponadto: 1 podwójna paczka delicji pomarańczowych 1/4 szkl. mocnego naparu kawy 50 ml spirytusu osączone brzoskwinie z 1 puszki 2 galaretki brzoskwiniowe Rodzynki przelać wrzątkiem i osączyć. Wszystkie składniki na ciasto podzielić na połowę
Kolorowa kuchnia Elkiperfekcji i przyznam, że dla początkujących to może być malutka porażka. Multicooker "pożera" 3 x mniej prądu niż klasyczna frytkownica, więc nie szkoda wyjąć mi go do przygotowania frytek, pączków, czy właśnie Dofinków. Pełny przepis tu - klik . 5. Obiad z multicookera. Przygotowałam kurczaka na parze z ryżem i warzywami. Sporo inspiracji można znaleźć w książeczce dołączonej do urządzenia: Więcej informacji
Di gotujeniespodzianki w środku , ale i tak kuszą smakiem i wyglądam , zapraszam na przepis . Składniki 4 szklanki mąki tym 405 1 szklanka mleka 1 paczka drożdży pół szklanki cukru 4 łyżki masła 2 jajka 4 krople zapachu śmietankowego Wykonanie Do miski wsypujemy mąkę , następnie drożdże rozpuszczam z dwoma łyżeczkami cukru
Mój Smakdawna szukałam przepisu na racuchy, które po usmażeniu będą pękate jak pączki. Kiedyś takie grube placuszki jadłam, a później bezskutecznie próbowałam odtworzyć przepis. Szukając pomysłu na majowe gotowanie w kuchni Regionalnych Smaków trafiłam na Ruchanki Kociewskie i dzięki temu znalazłam przepis, którego szukałam. Zacznę od wyjaśnienia skąd taka oryginalna nazwa potrawy: Ruchanki (od wyrabiania, ruszania ciasta:), Kociewskie (od Kociewia
Codziennik Kuchennydość luźne, i trochę klejące przy wyrabianiu, ale dzięki temu potem w cieście jest dużo pęcherzyków powietrza, a samo ciasto jest puszyste. Sprawdźcie listę składników i pieczemy ;-) SKŁADNIKI: - 1 paczka drożdży instant - 400 g maki pszennej tortowej + 50 g do podsypywania - 2 jajka rozmiar L + 1 żółtko (do smarowania) - 4 łyżki miodu - 230 ml mleka - 2 łyżki oliwy z oliwek
SMYKWKUCHNIdużej misce łączymy ze skrzydełkami, dłońmi wcieramy sos w mięso żeby wszędzie dotarł i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. 2. Olej rozgrzewamy na małym gazie, tak jak na pączki, skrzydełka mają się powoli smażyć a nie spalić na czarno. Mieszamy ze sobą oba rodzaje mąki, kurkumę i zioła, a następnie obtaczamy delikatnie zamarynowane mięso, starajcie się aby powstała
Apetyczna babeczka