kuchnia włoska - 4010 przepisów (strona:159/268)

Czerwona kapusta z komosą ryżową i jabłkiem 194

Przepis podpatrzony w Kuchni 01/2018, autorstwa Dominiki Wójciak. Lekki, chrupiący pomysł na kolację czy pyszny obiad, a może do lunchboxa? Lubicie takie smaki? Czerwona kapusta z komosą ryżową i jabłkiem 1/2 główki niewielkiej czerwonej kapusty 1 kwaskowe jabłko 120 g komosy ryżowej (ugotowanej wg przepisu na opakowaniu) pół pęczka natki pietruszki 80 g orzechów włoskich 2 łyżki octu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Cynamonowe ciasteczka z kleiku ryżowego z białą czekoladą 113

wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia/ Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 20-25 minut w 180 stopniach.  (Ciastka powinny być odrobinę zarumienione.) Ciasteczka ostudzić na kratce. (Początkowo będą bardzo delikatne, ale później nabiorą kruchości.) (*) Uwielbiam drewniane przedmioty związane z kuchnią, a ostatnio przypadkowo natknęłam

Di gotuje
Królik w sosie grzybowym z risotto fenkułowym 186

Królik w sosie grzybowym z risotto fenkułowym Składniki – królik: Królik – 1 sztuka Podgrzybki świeże lub mrożone – 2 szklanki Szalotki – 3 sztuki Czosnek – 2 ząbki Bulion jarzynowy

Kuchnia Bon Appetit
SURÓWKA WITAMINOWA 170

SURÓWKA WITAMINOWA Można by ją również nazwać „sałatką piękności”, ponieważ jest nie tylko bardzo dobra w smaku (wszyscy moi znajomi ją polubili), ale zawiera również dużo

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Węgry: Gundel palacsinta 202

księcia, największy węgierski szef kuchni, wspomniany wyżej Karol Gundel, stworzył niebiańskie połączeni e palacsinta (od łacińskiego placenta, czyli cienkie ciasto), orzechów i czekolady. Przepis jest prosty i zdecydowanie wart wypróbowania, szczególnie dla każdego kto lubuje się w naleśnikach i/lub deserach. Gundel palacsinta (porcja dla 2 osób) 4 naleśniki (np. z TEGO przepisu) Farsz: 100g orzechów włoskich 5 łyżek rodzynek skórka

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bezmięsne gołąbki z pieczarkami 187

Dziś na obiad dietetyczne gołąbki, bez mięsa, z kaszą jęczmienną, ryżem, pieczarkami, w sosie pomidorowym.Gołąbki, które są ze specjalną dedykacją , i które pofruną sobie do

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską 126

Jeden z najpiękniejszych miesięcy przed nami. Ładna pogoda sprawia, że częściej wyjeżdżamy za miasto w poszukiwaniu spokoju i relaksu. Niezależnie od tego czy wybieramy się na

Moja smaczna kuchnia
Krucha rolada orzechowa 173

Wydanie Specjalne Mojej Kuchni" nr 29/1993. Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej; 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia; 150 g cukru pudru; 1 cukier waniliowy (16g); 1 jajo; szczypta soli; 2 łyżki mleka (u mnie 4 łyżki); 125 g masła lub margaryny; Składniki na farsz i lukier: 200 g mielonych orzechów laskowych (u mnie włoskie); 100 g cukru kryształu

In my kitchen
Penne z pesto z rukoli 252

pomidorów, zrobiłam to szybko, tak aby tylko puściły sok. Bardzo lubię wykorzystywać rukolę nie tylko do sałatek:  A rukola nie tylko nadaje się do sałatek:Zupa krem z rukoli, Włoskie Cannelloni faszerowane serem ricotta, kalafiorem i radicchio i pesto z rukoli Makaron rozłożyłam do miseczek, wymieszałam z pesto, posypałam resztą ziaren słonecznika i sezamu, obłożyłam pomidorkami(...)pesto z pietruszki i rukoli-  Makaron z zielonym pesto, Bakłażan grillowany z czerwonym pesto The post Penne z pesto z rukoli appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ŁOSOŚ W ORZECHOWEJ PANIERCE 124

Dziś przybywam do Was z nowym, wypróbowanym na moich domownikach, przepisem na pieczonego łososia. Tym razem uszlachetniłam jego smak panierką orzechową, dzięki czemu jeszcze bardziej zyskał

Z Majeczką w kuchni
SAŁATKA GRUZIŃSKA 199

  Uwielbiam takie smaki.Proste ,nieskomplikowane ,zdrowe ,które są banalne ,ale wprost fantastyczne.Taka właśnie jest ta sałatka.Polecam.!Jeśli lubicie delikatne smaki ziemniaków i oliwy. 30 dag

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciasto orzechowe z gruszkami i żurawiną 158

          To kolejny mój autorski pomysł na ciasto.  Jest ono bardzo smaczne i zaskakujące w smaku. Po

Pan i Pani Smith w kuchni
Biała kiełbasa z jabłkami i żurawiną 142

Biała kiełbasa pieczona w piekarniku  z cebulą , jabłkami  i żurawiną  to pyszna potrawa,  którą  można  przygotować  na  wielkanocne

Zakamarki mojej kuchni
ROLADKI Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA 128

Dzisiejszy poranek rozpoczęłam lekko w stresie. No bo w końcu codziennie nie udzielam wywiadów w Radio. Niby nic nadzwyczajnego, bo miałam opowiedzieć o dwóch przyprawach. Z

Kuchnia w opałach
Włoska ciabatta z ziołami z kamienia 160

właściwości kuchni. Zasugerowałam się tylko formą tego pieczywa na podanej stronie, a dopiero potem doczytałam, że powinna mieć jednak postać normalnego bochenka chleba. Poza wszystkim, smakują wspaniale. :)  180 g ciepłej wody 25g świeżych drożdży  250 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki soli morskiej 3/4 łyżeczki cukru 2 i 1/2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka włoskich ziół Drożdże rozcieramy

Kuchenna Kontrrewolucya
Chlebek dyniowo-marchewkowy 148

się odzwyczaiłam od pisania postów. Mimo, że ciągle to za mną chodziło przez ostatni miesiąc miałam bardzo mało czasu na takie przyjemności. Jednakże czas to zmienić! Nowe mieszkanie, nowa kuchnia, nowe sprzęty kuchenne! Pełnia szczęścia :) Z początkiem listopada, chcę Was zaprosić na pyszny, jesienny chlebek dyniowo marchewkowy. Jeżeli wolicie, żeby  był mniej miękki, zamiast puree z dyni, możecie dodać(...)dodajemy kolejno po jajku - nadal miksując. Do tak przygotowanej masy dorzucamy puree z dyni i mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia. Mieszamy, następnie wrzucamy startą marchewkę i orzechy włoskie.Gotowe ciasto przekładamy do podłużnej formy (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 60 minut - do suchego patyczka.Studzimy w formie

Słodkie Przyjemności
Serce na talerzu... czyli orzechowe pęczotto z grzybami 152

Oj pyszne, słodkie o pięknej barwie piwo Książęce. Burgundowe. Trzy słody....w mojej potrawie....Potrawa ta została specjalnie skomponowana pod nowe piwo Książęce. Oby więcej takich

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania