kuchnia włoska - 4010 przepisów (strona:164/268)

Zupa z czerwonej soczewicy z kaszą jaglaną 181

Od kilku dni miałam chęć na danie z soczewicą, ale jakoś ciągle co innego wpadało mi pod rękę. Ale w końcu wpadła i soczewica;) Miałam zamiar

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasto marchewkowe prosty przepis na jesienne ciasto 134

kuchni, zrobiłam sobie herbatę i mój wzrok padł na marchewkę. Marchewkę piękną pomarańczową i tak pomyślałam, że jednak zrobię ciasto i zobaczymy co moja rodzina na to. Przeglądnęłam internetowe strony i tak powstał ten przepis. Ciasto marchewkowe 50 dkg marchewki 5 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 20 dkg posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki oleju

Kuchnia na wzgórzu
Ciasteczka francuskie z jabłkiem 141

"Tydzień urodzinowy trwa, dziś, mimo lekkiego jesiennego przeziębienia spotykam się z paczką koleżanek, mam nadzieję, że starczy nam czasu na plotki, miejsca na smakołyki i dużo

Słodkie Przyjemności
Miodowiec z powidłami i masą budyniową 309

A oto miodowiec :) rozpływa się w ustach, kusi kremem, zachęca orzechami skąpanymi karmelem, ...dobra koniec rymowania... po prostu pyszny, sycąco-słodki kawałeczek rozpusty,  przełamany kwaśnym

Malinowo w kuchni
Wafle przekładane masą kajmakową z tartymi orzechami laskowymi 147

Dziś na deser, wafle przekładane! Wafle, któż ich nie jadł? W dobie komercyjnych batonów, kiedy mamy ochotę na małe co nie co..wystarczy tylko trochę chęci

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczona brukselka 132

Nie przepadam za brukselką. Mam uraz do niej z dzieciństwa. Jednak tak zrobioną i upieczoną zjadłam z apetytem. Jest naprawdę rewelacyjna. Mówię to, bo moja mama

O kuchni z uczuciem
PULPECIKI (z mięsa z rosołu) 261

PULPECIKI (z mięsa z rosołu) Jest to danie, pomyślane, jako dietetyczne dla osób, które mają dietę wątrobową. Oczywiście może jeść każdy, bo są pyszne, delikatne…  

Tradycyjna kuchnia inaczej
Pani Walewska -Pychotka 246

Ciasto, które od zawsze mam w swoich przepisach i często do niego wracam. Jest naprawdę smaczne. Połączenie winnego dżemu z masą nadaje ciastu ten niepowtarzalny smak

W kuchennym oknie Ewy
Snikers 364

Spotkałam się z rożnymi rodzajami przepisu na snikersa. Uważam ,że ten , który prezentuję, najbardziej upodabnia się do prawdziwego snikersa.SKŁADNIKICiasto:1/2 kg, mąki 1/2 margaryny1/2

W kuchennym oknie Ewy
Drożdżówki serca z chałwą 160

  Przepis na te drożdżówki znalazłam na blogu Just My Delicious  Do nadzienia nie dodawałam już cukru, bo chałwa wydała mi się wystarczająco słodka :) Mam

Aga w kuchni
Rogaliki waniliowe (wiedeńskie rogaliki waniliowe) 358

puszce układając je warstwami, trzeba jednak uważać gdyż są bardzo kruche. Rogaliki waniliowe (wiedeńskie rogaliki waniliowe) są godne polecenia. Składniki na ok. 80 sztuk: 50g migdałów, 50 g orzechów włoskich, 300 g mąki, 100 g cukru, szczypta soli, 200 g masła, 2 żółtka, 5 łyżek cukru waniliowego, cukier puder do posypania Jeśli mamy migdały i orzechy mielone to mamy spore(...)termoobiegiem, gorace rogaliki obtaczamy w cukrze pudrze zmiesznym z cukrem waniliowym. * fot. Ewa Waszkiewicz The post Rogaliki waniliowe (wiedeńskie rogaliki waniliowe) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem 329

dodatkowo podnosiły jego walory smakowe. Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem Składniki: 4 podudzia kurczaka jako przyprawy potrzebujemy sól Halit, oraz Pomidoro (mieszankę pomidorów i ziół włoskich), czarny pieprz od Kotanyi , 25 dag kurki 150 ml śmietany 36 % 1 cebula 2 łyzki oleju świeży tymianek Przygotowanie: Nacinamy skórę i ścięgna dookoła torebek stawowych podudzi. Następnie za pomocą(...)sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem podajemy z makaronem. Smacznego! The post Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łazanki z kapustą i pieczarkami 146

przaśnym jedzeniem peerelowskich stołówek. Dla drugich są smakiem dzieciństwa: polskim comfort foodem, może niezbyt lekkim, ale nostalgicznym, sycącym i smacznym. Uważa się, że nazwa kwadratowego makaronu pochodzi od włoskiego lasagne. Frazeologiczne podobieństwo jest oczywiste. Łazanki można przygotować na wiele sposobów zarówno z kapusty słodkiej jak i kiszonej. Z dodatkiem boczku, kiełbasy czy grzybów. Ja wybrałam dziś wariant z kapustą kiszoną(...)podgrzewamy. Doprawiamy do smaku przyprawami i sporą ilością pieprzu czarnego. Notes * można użyć białych pieczarek. Ja użyłam brązowych, ponieważ mają intensywniejszy smak By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Chorwackie faszerowane kalmary 88

Kuchnia kapitalna. A tymczasem mam dla Was faszerowane kalmary, a Wy za to trzymajcie kciuki, żeby udało mi się wyrwać do Chorwacji choć na kilka chwil   Składniki: 8 całych kalmarów, z mackami 4 średnie ziemniaki, ugotowane al dente, w mundurkach 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 300 g wędzonego surowego boczku Natka pietruszki Niewielka ilość kopru włoskiego – pojęcie(...)Przygotowanie: Kalmary oczyszczamy, odcinamy macki tak, aby zostały same korpusy. Macki i wędzony boczek drobno siekamy i podsmażamy do momentu odparowania wody. W międzyczasie drobno posiekamy cebulę, czosnek, koper włoski oraz pietruszkę a ziemniaki kroimy w niewielką kostkę. Wszystko to dodajemy do boczku z mackami, podlewamy białym winem i dusimy wraz z niewielką gałązką rozmarynu, dopóki ziemniaki nie staną

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania