Bardzo lubię fasolkę szparagową i najczęściej jem ją bez żadnych dodatków, jedynie posolona i skropioną jakimś smacznym olejem. Nie zawsze mam ochotę na aż tak prostą
Kasia SarnaPENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA Szybkie, pełnowartościowe danie dla miłośników makaronu, w ten sam sposób możesz przygotować spaghetti. 4 porcje Przygotowanie: ok.15 min. Składniki: 300
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaOstatnio na dworze szaro, buro i ponuro... chyba idzie jesień ;) A wraz z nią naszła mnie ochota na ciasto marchewkowe, które kojarzy mi się z jesienią
Aga w kuchniNajbardziej znane, nieudane czekoladowe ciasto na świecie. Brownie to ewenement wśród ciast czekoladowych bo jak ciasto z zakalcem może robić taką zawrotną karierę. Tak, tak to
Mechanik w kuchniBoże Narodzenie to czas wyjątkowy... Makowiec to tradycyjne ciasto świąteczne.Wg. ludowych wierzeń mak spożywany w wigilię Bożego Narodzenia miał zapewniać szczęście.U nas dzisiaj tradycyjna
Anioły...POZA KUCHNIĄPrzepis na tę zimową sałatkę znalazłyśmy na blogu "Szczypta wege". Przyznajemy, że na początku dość sceptycznie podeszłyśmy do tego połączenia składników. Wyszło rewelacyjnie, więc z czystym
Anioły w kuchniKolejny przepis z akcji testowania z portalem Świadome Odżywianie.Dziś przetestowałam słonecznik, skórkę z cytronu, mieszankę skórek, migdały słupki, wiśnie kandyzowane, śliwki suszone, morele suszonePyszne ciasto
Kuchnia DanusiSkładniki: 1 szklanka mąki, 1 szklanka kaszy manny, 1/4 szklanki cukru, 1 jajko, 100 g masła, płatki migdałowe, szczypta przyprawy do deserów. Przygotowanie:
Aga w kuchnigołąbki. Podczas tej nieobecności moja kuchnia przeszła sporą przemianę i teraz staram się gotować zdrowo i bardziej dietetycznie. Oczywiście nie oznacza to, że już nigdy nie pojawi się na blogu coś mniej zdrowego lub coś bardziej kalorycznego :) Przepis na te gołąbki znalazłam tutaj . Gorąco polecam, bo naprawdę pyszne. Składniki: 1 duża kapusta włoska 500g mięsa mielonego drobiowego 100g
kuchnia doskimożesz również użyć słonecznika lub orzechów włoskich, również wcześniej uprażonych na suchej patelni. Jeśli natomiast masz lenia, to surówka bez garnishu również obleci. Inne przepisy, w których znajdziesz marchewkę: Zupa krem z marchewki Zupa orzechowa Pasztet z ciecierzycy Klopsiki warzywne Zupa miso z tofu Chakalaka Artykuł Surówka z marchewki pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanskładniki łączymy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Kulki układamy, lekko spłaszczamy. W środku każdej robimy dołek, w który wkładamy wiśnię lub konfiturę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy 15-20 minut, aż się zrumienią. Dla tego smaku, ich kruchości i delikatności warto poświęcić trochę czasu w kuchni. I jeszcze jedno – dzieci bardzo
mojewypiekiinietylkoCrumble - tradycyjny deser kuchni angielskiej, to nic innego jak zapiekane owoce pod chrupiącą kruszonką. Jeden z moich ulubionych deserów, który serwuję Rodzinie przez cały rok, ale jesienią jest przez nas szczególnie porządany, bo robię go z jabłkami z naszego ogrodu:) Moje crumble to warstwa krojonych jabłek z cynamonem i orzechami włoskimi, zapieczona razem z pyszną maślaną kruszonką z dodatkiem
Słodko-Słony Świat IlonyZupa z samych warzyw,bezmięsna bardzo lekka i przyjemna w smaku. Idealna dla tych co chcą zrzucić nieco kilogramów. 2-3 marchewki 2 pietruszki kawałek
Kolorowa kuchnia ElkiNaleśniki robiłam już na sto sposobów, używałam różnych mąk, robiłam z mlekiem i z wodą i z piwem, po prostu różne. Te też niby są
Życie zaczyna się w kuchniSurówka, którą przygotowuje się błyskawicznie. Najlepsza do dań z grilla. Ale nie tylko. U mnie z przyprawą, która odkryłam podczas ostatnich zakupów i powiem szczerze,że
Kuchnia z widokiem na ogródProponuję kolejną odsłonę dania z kurczaka. Jest to fajna potrawa, bo można ją wcześniej przyrządzić. Ja przygotowuję ją dziś na jutrzejszy obiad- jutro tylko do piekarnika
Kuchnia BeatyZapraszam na pyszny, wyjątkowy sernik orzechowo – pomarańczowy bez pieczenia. Z orzechami laskowymi, włoskimi i świeżym sokiem pomarańczowym. Wspaniale się komponują chrupiące orzechy w karmelu z masą serową i cytrusami. Wierzch sernika polałam pomarańczową galaretką. Całość lekka, bardzo smaczna i zniknęła u mnie błyskawicznie:). W przygotowaniu tego pysznego sernika pomógł mi nowy blender marki Sencor. Dostałam go do przetestowania i jestem(...)mieści się w małej szafce. Do tego ma wspaniały kolor ciemno czerwony – jeden z moich ulubionych:). Dużym plusem tej marki jest możliwość wyboru koloru blendera pod kolory w naszej kuchni, mamy do dyspozycji całą tęczę. Blender dobrze i szybko miele, czyli spełnia swoją podstawową funkcję. Ma łatwą i wygodną regulację prędkości pracy. Dzięki niemu szybko przygotujemy zdrowy koktajl
Mała Cukierenka