Sałatka caprese z tych samych składników co klasyczna włoska przystawka, ale podana inaczej, bo na wykałaczkach. Przekąska na raz. W mailach często pytacie mnie o sałatki, które można zaserwować inaczej niż tradycyjnie. Dziś właśnie taki pomysł, bardzo prosty, przy okazji zbliżającej się imprezy Sylwestrowej polecam taką przekąskę na stół, „na ząb” Smaczna, klasyczna, ciekawie podana, pasuje(...)domową biesiadę Nam w domu taka wersja odpowiada, każdy sięga po jeden kęs. Korzystając z okazji życzę Wam wszystkim udanej zabawy Sylwestrowej oraz smacznego przywitania Nowego Roku 2018! Zasmakuj Kuchni ♥♥♥ Składniki: kilka pomidorków koktajlowych opakowanie mozzarelli w kulkach świeża bazylia, kilka listków świeżo zmielony czarny pieprz oliwa Jak zrobić? Pomidorki myjemy, osuszamy. Szykujemy talerz, na którym układamy pionowo wykałaczki
Zasmakuj KuchniCoś pikantnego i na szybko? Wystarczy zmieszać ze sobą ugotowaną kaszę jaglaną, suszone pomidory, mąkę, jajko i przyprawy, a przepyszne pikantne kotleciki podbiją Waszą kuchnię!! Nam, najlepiej smakują z sałatką z selera naciowego oraz kopru włoskiego. Przepis tutaj . Idealne połączenie. Spróbujcie sami! Pikantne kotleciki z kaszy jaglanej Z dodatkiem suszonych pomidorów i musztardy Składniki: 1 i ½ szklanki ugotowanej kaszy
Moja Mama GotujeDzień dobry, Kiedy za oknem taka piękna, wiosenna pogoda, szkoda mi tracić czas w kuchni. Dlatego dziś po raz kolejny gotujemy szybko, prosto i po włosku! Pyszną sałatkę z tuńczykiem, fasolą, natką pietruszki i czerwoną cebulą zrobicie w 15 minut. Sprawdzi się jako pożywny lunch lub kolacja. Możecie też zabrać ją ze sobą na weekendowy piknik albo
Chilli Czosnek i OliwaFenkuł, nazywany też koprem włoskim, był znany już w starożytnej Grecji i Rzymie. Zastosowane w kuchni znajdują tworzone u nasady pędów białe "bulwy". Można jadać je na surowo, ale też na przykład zapiec w piekarniku. Fenkuły można kupić przez cały rok. Wybierać należy tylko te "bulwy", w których górnej części znajdują się świeże, zielone listki - można je posiekać i wykorzystać
W SMAKSałatka genialna w smaku! Zakochałam się w niej ❤ Lekka i orzeźwiająca, a przy tym bardzo prosta w wykonaniu - jedynie 4 składniki i 10 minut pracy! Idealnie
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj mam dla Was propozycję na smaczny obiad, albo na smaczną kolację. Przygotowałam schab który upiekłam w liściach kapusty włoskiej i podałam z pysznym sosem z
Kuchnia u KrysiBaton orkiszowo-bakaliowy Składniki: - płatki orkiszowe błyskawiczne - orzechy włoskie - mieszanka: żurawina, orzechy nerkowca i arachidowe, migdały - rodzynki Jumbo (kwaskowate) - suszone śliwki - suszona skórka pomarańczowa
Kuchnia co dniaSłynny włoski deser w nieco lżejszej, jogurtowej wersji. Z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi, niczym pralinki rafaello. Wzbogacona płatkami jaglanymi o wysokiej wartości odżywczej.
Kuchnia EllieKotlety z zielonymi oliwkami, suszonymi pomidorami na sposób włoski jemy dość często na obiad lub kolację. Bardzo nam smakują, to chyba nasza ulubiona wersja mielonego
Szefowa kuchniWitajcie!, mam dla Was coś napakowanego zdrowiem :). Często życząc komuś "dużo zdrowia" nie zastanawiamy się nad tym że może za tym życzeniem iść drobny upominek. Ot
Kuchnia PROzdrowotnaCiecierzyca z kalafiorem w pomidorachDuszone warzywa śródziemnomorskieDuszone warzywa z włoskim serem mozzarellaGulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidoramiGulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorachKalafior z
Moja smaczna kuchniaCiecierzyca z kalafiorem w pomidorachDuszone warzywa śródziemnomorskieDuszone warzywa z włoskim serem mozzarellaGulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidoramiGulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorachKalafior z
Moja smaczna kuchniajakie oferuje ta książka. Jest to turecka pasta z bakłażanów, z dodatkiem jogurtu, czosnku, chilli, kminu rzymskiego i orzechów włoskich. Orientalna, prosta i jeszcze ten zniewalający zapach grillowanych bakłażanów!Połączenie bakłażanów i jogurtu podobno jest bardzo popularne w kuchni tureckiej i perskiej (czyli irańskiej). Mi też przypadło do gustu - uważam, że jogurt świetnie dopełnia mięsistą konsystencję bakłażana i łagodzi
Chilli Czosnek i Oliwasamowaru; - realizować dalej kurs migowego;- nauczyć się jeździć traktorem;- przejechać się czołgiem; - nauczyć się grać na saksofonie; - jeździć na wszystkie koncerty ulubionych zespołów (aktualnie w realizacji); - podrasować się w kuchni i polepszyć swoje zdjęcia;- nauczyć się szydełkować;- kupić nowy obiektyw;Nieco większe: - ukończyć studia, a później udać się na podyplmówkę z antropologii i kultury jedzenia;- zrobić nogawkę na całej(...)zjeść w trzygwiazdkowej restauracji;- wypić szampana z drobinkami złota;- zjeść najdroższy deser świata; - zagrać na koncercie z orkiestrą symfoniczną;- móc gotować z prawdziwą włoską mammą;- wybrać się do Rio na Karnawał;- dostać się na staż w kuchni do trzygwiazdkowej restauracji;Marzenia/plany duże. BARDZO DUŻE:- mieć własnego foodtruck'a* - odbyć kulinarną podróż po całym świecie, poznać wszystkie kulinarne tajemnice i sekrety
W kuchni Karmel-itkipunkt przygotowane menu rewelacyjna obsługa, taras letni, ogród z placem zabaw dla dzieciaków i przede wszystkim zapach unoszący się z kuchni, sprawiają, że chce się tam być. Być i jeść. Co prawda, by poczuć się jak we włoskiej trattorii, trzeba zamknąć oczy, bo sam wystój zmierza w kierunku wino-kawiarni, niż typowej włoskiej pizzerii, jednak przecież to jedzenie jest najważniejsze
BaRepas