Gołąbki z kapusty włoskiej są mniej pracochłonne i dużo łatwiejsze w wykonaniu niż z białej kapusty. Poza tym, dzięki kapuście włoskiej są bardziej delikatne. Z podanych
Szczęśliwa kuchniaWłoski chleb bezglutenowy jest pełen smaków południa za sprawą oregano i oliwek, wystarczy maczać go w dobrej oliwie i nie trzeba nic więcej. SKŁADNIKI: - 100
Kuchnia bezglutenowa LoliB ożonarodzeniowe menu we Włoszech jest bardzo wystawne, składa się z wielu potraw i jest uzależnione od regionu, miasta, a nawet konkretnych domów. Na zaproszenie Monini
SzczyptaSmaQPRÓBOWALIŚCIE JAKIŚ PRODUKTÓW Z TYGODNIA WŁOSKIEGO ? Co Polecacie z Produktów Tygodnia Włoskiego ? LIDL GAZETKA TYDZIEŃ WŁOSKI https://lidl.okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-lidl-08-06-2015,13997/2/
Sylwetka Od KuchniArancini to włoskie kuleczki z ryżu nadziane mięsem i warzywami, smażone na chrupko w głębokim tłuszczu. Świetne danie na imprezkę, ale także jako przekąska podczas wieczoru
Kulinarne InspiracjeBrukselka! koszmar dzieciństwa, powraca w smacznej i zdrowej odsłonie :) To niepozorne zielone warzywo to ogromne źródło witamin, minerałów i chlorofilu - świetnie tonizuje organizm, alkalizuje i dodaje
Kuchnia PROzdrowotnaAzjatyckie smaki to jedne z najchętniej próbowanych w Polsce, jest wiele bardzo esencjonalnych potraw ze wschodu ale brakuje czasem czegoś co u nas jest niezastąpione - SURÓWKI
Kuchnia PROzdrowotnaZe względu na pochodzenie mojego Taty kuchnia kresowa jest mi szczególnie bliska, więc lubię wyszukiwać ciekawe przepisy właśnie z tamtych regionów. Dzisiaj przedstawiam pieczony schab, który
Przepisy AleksandrySkładniki: • 4 marchewki • ¼ szklanki orzechów włoskich •
w mojej kuchniTo klasyczne włoskie danie wbrew pozorom jest bardzo proste do przygotowania i baaaardzo pyszne ;) Składniki około 300-350g makaronu lasagne sos pomidorowy z mięsem: 500g
Pyry na GazDuszone warzywa z włoskim serem mozzarella Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Penne z grillowanymi warzywami Ratatuja z
Moja smaczna kuchniaszefowa kuchni dodaje do kwaśnicy ziarna kopru włoskiego, było to dla mnie zaskoczeniem, ale powiem Wam że to był ten sekretny składnik i po jego dodaniu zupa nabiera niesamowitego smaku!Polecam! Składniki:- 500 g żeberek, mogą być wieprzowe- kiszona kapusta wraz z sokiem- 400 g wędzonego boczku- 2 marchewki- 1 cebula- sól, pieprz- koper włoski (przyprawa)- ewentualnie
SMYKWKUCHNIportalu Durszlak.pl. Zapraszam Was na przepyszne spaghetti inspirowane typowym włoskim daniem "Spaghetti ai funghi porcini", którym miałam okazję, rozkoszować się podczas wakacji we Włoszech. Typowy włoski przepis zmodyfikowałam na rodzimą polską kuchnię. I tak o to powstał nie zapomniany w smaku, pełny bogatego aromatu, najlepszych prawdziwków, zbieranych późnym latem w polskich lasach, jak i prawdziwych podhalańskich oscypków, przepis
SMYKWKUCHNImyślisz gdy słyszysz włoska kawa? Otwieram opakowanie i cała kuchnia wypełnia się aromatem. Wsypujesz dwie łyżeczki do ekspresu, czekasz chwilkę i dzień zaczynasz z kubkiem aromatycznej kawy. Scena jak z filmu? Nie! To kilkanaście ostatnich poranków w mojej kuchni. I choć ja za sypaną kawą nie przepadam to gdy ja parzę w ekspresie wiem, że czeka mnie pyszne doznanie
Magiczne Życie Martypochodzą z Sycylii i przyjechały do Polski kilka dni temu.Fenkuł i pomarańcza Tarocco.Fenkuł, czyli po prostu koper włoski.Wydaje mi się, że koper włoski nie jest doceniany w naszych kuchniach... Nie widuję często przepisów z jego użyciem.Nie wiecie co tracicie :) Chociaż z drugiej strony nie każdy lubi smak anyżu, a właśnie taki smak poczujecie jedząc
Pora coś zjeśćPrzepis z tych "koniecznie muszę zrobić, już teraz, natychmiast!" Kiedy go zobaczyłam, wiedziałam, że te mini włoskie babeczki będą stygnąć w mojej kuchni. Tak też się stało. Nie powstrzymał mnie brak pionowych kubeczków do zapiekania, ani specjalnych papierowych papilotek do panettone. Z moim brakiem cierpliwości zrobiłam. Wyszło nam..... moje pierwsze wrażenie: "o kurcze, ale paskudne", jednak mimo tego nie mogłam
Blondynka GotujeGołąbki to jedna z moich ulubionych potraw. Staram się za każdym razem urozmaicać, dodając inne niż standardowe przyprawy. Chrzan, musztarda, zioła...ciągle coś
Codzienna kuchnia niecodziennaNa Św. Marcina rogale i gęsina tak głoszą przysłowia i tradycja,a jak jest naprawdę? Rogale marcińskie to wielkopolski wypiek i chociaż moje województwo dzieli granicę
Kolorowa kuchnia ElkiTej jesieni rozsmakowałam się w orzechach i powstał kolejny wypiek. Była już kora orzechowa i ciasto marchewkowe z orzechami teraz kolej na orzechowca. orzechowy biszkopt: 8
Kolorowa kuchnia ElkiCiasto: 1,25 kubka mąki 0,5 kubka cukru 1 filiżanka mąki kukurydzianej 1 łyżka soku z cytryny 12 łyżek masła szczypta soli Nadzienie: 1
Luźna KuchniaSkładniki: na 2 porcje 10-15 dkg kurek kubek śmietany najlepiej słodkiej sól pieprz 4 plasterki wędzonego boczku 1 szalotka 1 żółtko 25 dkg makaronu Przygotowanie
Luźna KuchniaSkładniki: na 4 porcje 2-3 filety z kurczaka 2 czerwone papryki 2 pomidory 200 ml śmietany 18 lub 30% 1 ząbek czosnku sól pieprz
Luźna Kuchnia