Mój pierwszy w tym sezonie bób wykorzystałam do sałatki. Większość zamroziłam, więc w najbliższym czasie będą kolejne inspiracje z bobem. Zielony, ugotowany, bez żadnych dodatków już
Moja smaczna kuchniaNajlepsze truskawkowe przepisy, od koktajli, po sałatki i wody smakowe, to wszystko w jednym miejscu! Moim faworytem jest crumble z truskawkami i jogurtem cytrynowym. Korzystajmy z
Moja smaczna kuchniaW taki połączeniu sałatki z kaszy gryczanej jeszcze nie jadłam, cieciorka z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym okazała się cudowną w smaku sałatką, a dodatek natki
Moja smaczna kuchniaJak urozmaicić codzienne śniadania? Wiosną, kiedy pojawia się wiele nowych warzyw i owoców nie jest to takie trudne. Rzodkiewka, zielona sałata czy botwinka to świetne dodatki
Moja smaczna kuchniaAffogato to włoski deser, lody zatopione w gorącym espresso. Nie ma nic lepszego! Do dzisiejszej porcji wykorzystałam lody czekoladowo - waniliowe; najczęściej affogato podawane jest z
Moja smaczna kuchniaDzisiaj postanowiłam przygotować kolejny słoiczek, tym razem wykorzystałam wcześniej zamarynowane zielone oliwki z pestkami i połączyłam z suszonymi pomidorami, ząbkami czosnku i otartą skórką z cytryny
Moja smaczna kuchniaDzisiaj wtorek, a w menu naleśniki. Zrobiłam górę naleśników na słodko z dżemem porzeczkowym i twarogiem, ale dla odmiany przygotowałam także specjalnie nowy przepis na wytrawne
Moja smaczna kuchniaOstatni weekend karnawału zainspirował mnie do przygotowania pysznej sałatki, jakże prostej. Główne składniki to fasola biała i czerwona, oraz suszone pomidory. W takiej sałatce doskonale sprawdza
Moja smaczna kuchniaZimą także możemy jeść pyszne i kolorowe sałatki, dzisiaj taką właśnie zjadłam. Wystarczy odrobina wyobraźni, a w ciągu kilku chwil powstaje sałatka idealna na mroźne, długie
Moja smaczna kuchniaRukola, inaczej rokietta siewna , jest warzywem śródziemonomorskim, w Europie najpopularniejsza w Hiszpanii i we Włoszech. Spokrewniona z chrzanem i rzodkiewką. Bez problemu można ją wyhodować w
Moja smaczna kuchniaPrzepyszna włoska przekąska inaczej antipasto w postaci posmarowanej oliwą grzance z roztartym czosnkiem.Takich grzanek jet bardzo duży wybór.Moja też nie jest zrobiona
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJak na włoską krew przystało...a krew nie kłamie, usłyszałam wołanie..ma-ka-ron! Wołanie dochodziło z brzucha przekazywane kodem burczenia i ...z sąsiedniego pokoju. Trzeba
Z Kuchni Do KuchniInspiracją do powstania dzisiejszego śniadania była botwinka. Wykorzystałam urządzenie, które ma trzy wymienne płytki: do gofrów, tostów i grillowania. Ta ostatnia pomogła mi w przygotowaniu pysznego
Moja smaczna kuchniaPamiętam doskonale jak w Katowicach na ulicy Wawelskiej (dzisiaj w tym miejscu powstała knajpa z azjatyckim jedzeniem) były sprzedawane w okienku najlepsze zapiekanki w mieście, długa
Moja smaczna kuchniaSałatki to mój ulubiony temat po makaronach i kaszach, dzisiaj zapraszam na kolejny pomysł, z dodatkiem kiełbasy krakowskiej. Więcej pomyslów na sałatki i surówki znajdziecie tutaj
Moja smaczna kuchnia