Kasze bardzo często goszczą na moim stole. W szafce z zapasami zawsze jest u mnie jęczmienna, gryczana, bulgur lub kuskus. Ostatnio pokochałam słodkie i wytrawne dania
Moja smaczna kuchniaLubicie lasagne, włoskie makarony? To moje ulubione smaki, przeniosłam je więc na pizzę:). Jest bardzo prosta, nie ma wielu wyszukanych składników i to jest w niej
Szefowa kuchniTen obiad planowałam już od kilku dni, pieczone warzywa z czarnuszką, czosnkiem i ostrą papryką wyszły bardzo smaczne. Pomimo, że składa się z samych warzyw, jest
Moja smaczna kuchniaOd początku tygodnia przygotowuję ciekawe przepisy z cieciorką w roli głównej. Jeden z nich powstał specjalnie dla organicvilllage.pl Już teraz serdecznie zapraszam po przepis: sałatka z
Moja smaczna kuchniaNie ma wakacji bez pizzy. Danie to w różnych wariantach należy do najbardziej lubianych posiłków dla dzieci i dorosłych. Jaka pizza jest najlepsza? Oczywiście z boczkiem
Moja smaczna kuchniaMój pierwszy w tym sezonie bób wykorzystałam do sałatki. Większość zamroziłam, więc w najbliższym czasie będą kolejne inspiracje z bobem. Zielony, ugotowany, bez żadnych dodatków już
Moja smaczna kuchniaNajlepsze truskawkowe przepisy, od koktajli, po sałatki i wody smakowe, to wszystko w jednym miejscu! Moim faworytem jest crumble z truskawkami i jogurtem cytrynowym. Korzystajmy z
Moja smaczna kuchniaW taki połączeniu sałatki z kaszy gryczanej jeszcze nie jadłam, cieciorka z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym okazała się cudowną w smaku sałatką, a dodatek natki
Moja smaczna kuchniaJak urozmaicić codzienne śniadania? Wiosną, kiedy pojawia się wiele nowych warzyw i owoców nie jest to takie trudne. Rzodkiewka, zielona sałata czy botwinka to świetne dodatki
Moja smaczna kuchniaAffogato to włoski deser, lody zatopione w gorącym espresso. Nie ma nic lepszego! Do dzisiejszej porcji wykorzystałam lody czekoladowo - waniliowe; najczęściej affogato podawane jest z
Moja smaczna kuchniaDzisiaj postanowiłam przygotować kolejny słoiczek, tym razem wykorzystałam wcześniej zamarynowane zielone oliwki z pestkami i połączyłam z suszonymi pomidorami, ząbkami czosnku i otartą skórką z cytryny
Moja smaczna kuchniaDzisiaj wtorek, a w menu naleśniki. Zrobiłam górę naleśników na słodko z dżemem porzeczkowym i twarogiem, ale dla odmiany przygotowałam także specjalnie nowy przepis na wytrawne
Moja smaczna kuchniaOstatni weekend karnawału zainspirował mnie do przygotowania pysznej sałatki, jakże prostej. Główne składniki to fasola biała i czerwona, oraz suszone pomidory. W takiej sałatce doskonale sprawdza
Moja smaczna kuchniaZimą także możemy jeść pyszne i kolorowe sałatki, dzisiaj taką właśnie zjadłam. Wystarczy odrobina wyobraźni, a w ciągu kilku chwil powstaje sałatka idealna na mroźne, długie
Moja smaczna kuchniaRukola, inaczej rokietta siewna , jest warzywem śródziemonomorskim, w Europie najpopularniejsza w Hiszpanii i we Włoszech. Spokrewniona z chrzanem i rzodkiewką. Bez problemu można ją wyhodować w
Moja smaczna kuchnia