Przygotowałam inspirujący wpis o świątecznych prezentach dla pasjonatów gotowania. Pozostały dwa tygodnie do Gwiazdki, warto już teraz zainteresować się prezentami dla najbliższych. Jeśli wśród nich jest
Moja smaczna kuchniaokazji dwutygodniowej włoskiej rozpusty postanowiłam przygotować pyszne spaghetti prosto z kuchni Lidla . Od siebie dodałam garść orzechów włoskich i wyszło genialnie. Składniki: 200ml śmietanki 30% 50g sera gorgonzola 100g szynki prosciutto di parma 2 ząbki czosnku cebula szalotka bazylia pieprz garść orzechów włoskich oliwa z oliwek Cebulę kroimy w kostkę, czosnek na małe plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy
Gotowanie i blogowanieprzygotować smaczny, zdrowy i atrakcyjny posiłek za 10 zł. Obniżanie cen zawsze wiąże się z rezygnacją z jakości – podkreśla Marcin Piotrowski, szef kuchni restauracji Totomato. Najbardziej lubimy kuchnię polską (56 proc.), włoską (52 proc.) i amerykańską , czyli hamburgery i hot dogi (33 proc.). Najczęściej jadamy w pizzeriach (54 proc.), restauracjach z obsługą kelnerską (48 proc.) i sieciowych fast foodach
karmelowyPora na kalafiora. Pieczony kalafior w zgranym trio z pomidorem i mozzarellą. Niewiele do szczęścia potrzeba, uwierzcie mi! Z tak upieczonego kalafiora, na dnie pozostaje sos
Moja smaczna kuchniaUpały nie odpuszczają, dlatego przygotowałam dla Was zestawienie najlepszych sałatek na gorące i słoneczne dni. Bardzo orzeźwiające zastępują tradycyjny obiad! 10 najlepszych przepisów czeka na wypróbowanie
Moja smaczna kuchniaBardzo lubię moje spontaniczne pomysły na nowe przepisy. Dzisiaj powstała przepyszna sałatka z kaszy bulgur z dodatkiem jajka na twardo, czarnych oliwek i fety. Gdy
Moja smaczna kuchniaCo można zrobić z ćwiartki białej kapusty? Bardzo orzeźwiającą i pełną witamin surówkę, która w upalne dni może zastąpić zwykły obiad. Kolorowa, chrupiąca, soczysta
Moja smaczna kuchniaCzy lubicie kanapki? Co powiecie na włoską kolację? Bazą jest ciabatta posmarowaną fetą, z mortadellą prosto z Italii, paskami cukinii i listkami bazylii. Niebo w gębie
Moja smaczna kuchniaLubię proste, ale konkretne w smaku kolacje. Tym razem zrobiłam ciabattę w postaci grzanek, z oliwą z oliwek, cukinią i grecką fetą. To idealna przekąska na
Moja smaczna kuchniaKupiłam dzisiaj pierwsze maliny. Duże, słodkie i soczyste. Pamiętam czas, kiedy jako mała dziewczynka nie lubiłam malin, za to przepadałam za jeżynami. To maliny kupione
Moja smaczna kuchniaBardzo lubię jeść na świeżym powietrzu, wszystko smakuje lepiej. Pamiętam w dzieciństwie wycieczki do pobliskiego Parku Kościuszki w Katowicach z babcią Małgosią, która zawsze zabierała ze
Moja smaczna kuchniaTo moje pierwsze danie z wykorzystaniem czerwonej soczewicy. Do tej pory używałam jedynie tej z puszki-brązowej i to zazwyczaj do szybkich dań, zwłaszcza sałatek
Moja smaczna kuchniaNareszcie mamy wiosnę. Wraz z jej nadejściem nabrałam ochoty na sałatki. Kolorowe, pożywne, które z powodzeniem mogą zastąpić śniadanie lub obiad nie tylko w pracy. Już
Moja smaczna kuchniaTaką piękną focaccię upiekłam tuż przed świętami. Chrupiąca z zewnątrz, puszysta i ładnie wyrośnięta. Ciasto włożyłam do małej, okrągłej foremki. Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które
Moja smaczna kuchniaUwielbiam sałatki! Im więcej kolorów na talerzu tym lepiej. Tym razem postawiłam na kaszę bulgur. Połączyłam ją z groszkiem i ciecierzycą oraz rukolą, sałatą rzymską i
Moja smaczna kuchnia