Przygotowałam inspirujący wpis o świątecznych prezentach dla pasjonatów gotowania. Pozostały dwa tygodnie do Gwiazdki, warto już teraz zainteresować się prezentami dla najbliższych. Jeśli wśród nich jest
Moja smaczna kuchniaokazji dwutygodniowej włoskiej rozpusty postanowiłam przygotować pyszne spaghetti prosto z kuchni Lidla . Od siebie dodałam garść orzechów włoskich i wyszło genialnie. Składniki: 200ml śmietanki 30% 50g sera gorgonzola 100g szynki prosciutto di parma 2 ząbki czosnku cebula szalotka bazylia pieprz garść orzechów włoskich oliwa z oliwek Cebulę kroimy w kostkę, czosnek na małe plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy
Gotowanie i blogowanieprzygotować smaczny, zdrowy i atrakcyjny posiłek za 10 zł. Obniżanie cen zawsze wiąże się z rezygnacją z jakości – podkreśla Marcin Piotrowski, szef kuchni restauracji Totomato. Najbardziej lubimy kuchnię polską (56 proc.), włoską (52 proc.) i amerykańską , czyli hamburgery i hot dogi (33 proc.). Najczęściej jadamy w pizzeriach (54 proc.), restauracjach z obsługą kelnerską (48 proc.) i sieciowych fast foodach
karmelowyPora na kalafiora. Pieczony kalafior w zgranym trio z pomidorem i mozzarellą. Niewiele do szczęścia potrzeba, uwierzcie mi! Z tak upieczonego kalafiora, na dnie pozostaje sos
Moja smaczna kuchniaUpały nie odpuszczają, dlatego przygotowałam dla Was zestawienie najlepszych sałatek na gorące i słoneczne dni. Bardzo orzeźwiające zastępują tradycyjny obiad! 10 najlepszych przepisów czeka na wypróbowanie
Moja smaczna kuchniaBardzo lubię moje spontaniczne pomysły na nowe przepisy. Dzisiaj powstała przepyszna sałatka z kaszy bulgur z dodatkiem jajka na twardo, czarnych oliwek i fety. Gdy
Moja smaczna kuchniaCo można zrobić z ćwiartki białej kapusty? Bardzo orzeźwiającą i pełną witamin surówkę, która w upalne dni może zastąpić zwykły obiad. Kolorowa, chrupiąca, soczysta
Moja smaczna kuchniaCzy lubicie kanapki? Co powiecie na włoską kolację? Bazą jest ciabatta posmarowaną fetą, z mortadellą prosto z Italii, paskami cukinii i listkami bazylii. Niebo w gębie
Moja smaczna kuchniaLubię proste, ale konkretne w smaku kolacje. Tym razem zrobiłam ciabattę w postaci grzanek, z oliwą z oliwek, cukinią i grecką fetą. To idealna przekąska na
Moja smaczna kuchniaKupiłam dzisiaj pierwsze maliny. Duże, słodkie i soczyste. Pamiętam czas, kiedy jako mała dziewczynka nie lubiłam malin, za to przepadałam za jeżynami. To maliny kupione
Moja smaczna kuchniaBardzo lubię jeść na świeżym powietrzu, wszystko smakuje lepiej. Pamiętam w dzieciństwie wycieczki do pobliskiego Parku Kościuszki w Katowicach z babcią Małgosią, która zawsze zabierała ze
Moja smaczna kuchniaTo moje pierwsze danie z wykorzystaniem czerwonej soczewicy. Do tej pory używałam jedynie tej z puszki-brązowej i to zazwyczaj do szybkich dań, zwłaszcza sałatek
Moja smaczna kuchniaNareszcie mamy wiosnę. Wraz z jej nadejściem nabrałam ochoty na sałatki. Kolorowe, pożywne, które z powodzeniem mogą zastąpić śniadanie lub obiad nie tylko w pracy. Już
Moja smaczna kuchniaTaką piękną focaccię upiekłam tuż przed świętami. Chrupiąca z zewnątrz, puszysta i ładnie wyrośnięta. Ciasto włożyłam do małej, okrągłej foremki. Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które
Moja smaczna kuchniaUwielbiam sałatki! Im więcej kolorów na talerzu tym lepiej. Tym razem postawiłam na kaszę bulgur. Połączyłam ją z groszkiem i ciecierzycą oraz rukolą, sałatą rzymską i
Moja smaczna kuchniaAndrzejki 2017 tuż tuż! Pora zaprezentować Wam moje pomysły na tegoroczne Andrzejkowe Party! Czy jesteście gotowi? Zaczynamy! Ciasto na pizzę Kule z bananem i suszonymi śliwkami
Moja smaczna kuchniaJesień to przede wszystkim figi. Słodkie, pyszne na surowo. Korzystam jak tylko się da, dlatego też dzisiaj przedstawiam przepis na przepyszną i łatwą w
Moja smaczna kuchniaJesienne sałatki mogą być kolorowe i równie smaczne jak te, które przygotowujemy latem. Specjalnie dla Was najlepsze sałatki z darów jesieni, które królują na straganach i
Moja smaczna kuchniaKanapki nie muszą być nudne! Wystarczy odrobina wyobraźni i możemy skomponować wyjątkowy posiłek. Dobrze smakują na zimno, ale jeszcze lepiej na ciepło! Zainspirujcie się przepisami i
Moja smaczna kuchniaWielokrotnie wspominałam, że lubię cukinię. Wykorzystuję ją na różne sposoby. Dzisiaj przygotowałam pieczoną, w panierce z dipem jogurtowym. Danie jest gotowe praktycznie w kwadrans. Jakie cukinie
Moja smaczna kuchniaSierpień to miesiąc moich urodzin, na których zawsze jest tiramisu, jeden z moich ukochanych włoskich deserów. To jest podstawa, nie może go zabraknąć! Tym razem tiramisu
Moja smaczna kuchniaDla niektórych długi weekend a więc nie może zabraknąć ciasta na deser ;) Pomyślałam o cieście po którym nie będę miała wyrzutów sumienia :). Z pośród różnych przepisów
Różne smaki w kuchniJeśli ktoś, zapytałby Was o ulubiony smakołyk z dzieciństwa? co by to było? U mnie zdecydowanie blok czekoladowy :) Mleko w proszku, kakao, herbatniki, orzechy....te składniki
Różne smaki w kuchniZwykle o tej porze nie robię zdjęć, ale nie mogłam się powstrzymać. Chciałam jak najszybciej, aby przepis ukazał się w internecie, bo jest genialny! Najlepszy czas
Moja smaczna kuchniaKocham lato, ale nie za opalanie się na plaży. Mam jasną cerę, więc każdy wypad nad morze i opalanie kończy się "raczkiem". Kocham lato za dary
Moja smaczna kuchniaWróciłam z zakupów. Pora była na przygotowanie kolacji. Zrobiłam mega pyszną kanapkę z serkiem wiejskim, z gotowanym burakiem, chipsami kukurydzianymi i kremem balsamicznym. Dla mnie niebo
Moja smaczna kuchniaWarto mieć w lodówce zapas ciasta francuskiego, nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać. Co dobrego można z niego zrobić? Wiele rzeczy, a nadchodzący weekend można
Moja smaczna kuchniaOd wczoraj można korzystać ze zniżek na Burgery, w wybranych śląskich lokalach! Wystarczy pobrać aplikację Qpony . Zniżki dostępne są pod tym linkiem https://bnc.lt/Uecj/0ku6tAMPUA
Moja smaczna kuchniaNie ma nic lepszego niż świeży, drożdżowy wypiek, przygotowany w domu. Zamiast tradycyjnego pieczywa, najczęściej w domu przygotowuję włoskie, zwłaszcza focaccię. Jest idealna, chrupiąca z zewnątrz
Moja smaczna kuchniaMroźnie dni sprawiają, że częściej mam ochotę na ciepłe, rozgrzewające, ale i zdrowe śniadanie. Pomysłów mam wiele. Staram się wykorzystywać do posiłków produkty, które mam pod
Moja smaczna kuchniaNie znam drugiego takiego miejsca w sieci, gdzie znajdziecie tyle przepysznych i najlepszych pomysłów na koktajle. Sprawdzone przepisy, na zdrowe i pożywne koktajle, tylko tutaj, na
Moja smaczna kuchniaAtmosfera przedświąteczna panuje dookoła, szkoda tylko, że śniegu brak. Przygotowałam przepyszne koktajl, z klimacie świątecznym, bo z dodatkiem pierniczka, pomarańczy i persymony. Cudownie wypić taki koktajl
Moja smaczna kuchniaOkazji do kupowania i wręczania prezentów jest wiele przez cały rok: urodziny, rocznice, imieniny i inne uroczystości. Każda z nich jest wyjątkowa i niezapomniana. Już niedługo
Moja smaczna kuchniaDla chcącego nic trudnego. Jest weekend i drożdże cierpliwie czekały za swoją kolej. Dzisiaj przygotowałam z jednego ciasta na pizzę bułeczki z czarnuszką i ostrą papryką
Moja smaczna kuchniaKasze bardzo często goszczą na moim stole. W szafce z zapasami zawsze jest u mnie jęczmienna, gryczana, bulgur lub kuskus. Ostatnio pokochałam słodkie i wytrawne dania
Moja smaczna kuchniaLubicie lasagne, włoskie makarony? To moje ulubione smaki, przeniosłam je więc na pizzę:). Jest bardzo prosta, nie ma wielu wyszukanych składników i to jest w niej
Szefowa kuchniTen obiad planowałam już od kilku dni, pieczone warzywa z czarnuszką, czosnkiem i ostrą papryką wyszły bardzo smaczne. Pomimo, że składa się z samych warzyw, jest
Moja smaczna kuchniaOd początku tygodnia przygotowuję ciekawe przepisy z cieciorką w roli głównej. Jeden z nich powstał specjalnie dla organicvilllage.pl Już teraz serdecznie zapraszam po przepis: sałatka z
Moja smaczna kuchniaNie ma wakacji bez pizzy. Danie to w różnych wariantach należy do najbardziej lubianych posiłków dla dzieci i dorosłych. Jaka pizza jest najlepsza? Oczywiście z boczkiem
Moja smaczna kuchniaMój pierwszy w tym sezonie bób wykorzystałam do sałatki. Większość zamroziłam, więc w najbliższym czasie będą kolejne inspiracje z bobem. Zielony, ugotowany, bez żadnych dodatków już
Moja smaczna kuchniaNajlepsze truskawkowe przepisy, od koktajli, po sałatki i wody smakowe, to wszystko w jednym miejscu! Moim faworytem jest crumble z truskawkami i jogurtem cytrynowym. Korzystajmy z
Moja smaczna kuchniaW taki połączeniu sałatki z kaszy gryczanej jeszcze nie jadłam, cieciorka z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym okazała się cudowną w smaku sałatką, a dodatek natki
Moja smaczna kuchniaJak urozmaicić codzienne śniadania? Wiosną, kiedy pojawia się wiele nowych warzyw i owoców nie jest to takie trudne. Rzodkiewka, zielona sałata czy botwinka to świetne dodatki
Moja smaczna kuchniaAffogato to włoski deser, lody zatopione w gorącym espresso. Nie ma nic lepszego! Do dzisiejszej porcji wykorzystałam lody czekoladowo - waniliowe; najczęściej affogato podawane jest z
Moja smaczna kuchniaDzisiaj postanowiłam przygotować kolejny słoiczek, tym razem wykorzystałam wcześniej zamarynowane zielone oliwki z pestkami i połączyłam z suszonymi pomidorami, ząbkami czosnku i otartą skórką z cytryny
Moja smaczna kuchniaDzisiaj wtorek, a w menu naleśniki. Zrobiłam górę naleśników na słodko z dżemem porzeczkowym i twarogiem, ale dla odmiany przygotowałam także specjalnie nowy przepis na wytrawne
Moja smaczna kuchniaOstatni weekend karnawału zainspirował mnie do przygotowania pysznej sałatki, jakże prostej. Główne składniki to fasola biała i czerwona, oraz suszone pomidory. W takiej sałatce doskonale sprawdza
Moja smaczna kuchniaZimą także możemy jeść pyszne i kolorowe sałatki, dzisiaj taką właśnie zjadłam. Wystarczy odrobina wyobraźni, a w ciągu kilku chwil powstaje sałatka idealna na mroźne, długie
Moja smaczna kuchniaRukola, inaczej rokietta siewna , jest warzywem śródziemonomorskim, w Europie najpopularniejsza w Hiszpanii i we Włoszech. Spokrewniona z chrzanem i rzodkiewką. Bez problemu można ją wyhodować w
Moja smaczna kuchniaPrzepyszna włoska przekąska inaczej antipasto w postaci posmarowanej oliwą grzance z roztartym czosnkiem.Takich grzanek jet bardzo duży wybór.Moja też nie jest zrobiona
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJak na włoską krew przystało...a krew nie kłamie, usłyszałam wołanie..ma-ka-ron! Wołanie dochodziło z brzucha przekazywane kodem burczenia i ...z sąsiedniego pokoju. Trzeba
Z Kuchni Do KuchniInspiracją do powstania dzisiejszego śniadania była botwinka. Wykorzystałam urządzenie, które ma trzy wymienne płytki: do gofrów, tostów i grillowania. Ta ostatnia pomogła mi w przygotowaniu pysznego
Moja smaczna kuchnia