Moi Drodzy, pierogi powstały dla osoby z WZJG, na której trzeba było testować to, co mogła sobie przyswoić. WZJG to paskudztwo samo w sobie, jeść trzeba
Z Kuchni Do KuchniTo bez wątpienia smak dzieciństwa, ale nie tylko! Przypominają mi również Włochy. U nas jedzone w dzień powszedni, natomiast we Włoszech gnocchi jedzone są raczej od
Z Kuchni Do KuchniPiątek, weekendu początek, pomimo, że dzień jest krótszy, jest przyjemnie! Dzisiaj postanowiłam zajrzeć do mojej szafki z zapasami, wiedziałam, że znajdę coś rodem ze słonecznej Italii
Moja smaczna kuchniaKupiona w zeszły weekend dynia hokkaido dzisiaj wreszcie została wykorzystana do przepysznej, kremowej zupy. Jestem bardzo zadowolona z efektu, zwłaszcza, że pomysł jak zawsze zresztą wymyśliłam
Moja smaczna kuchniaJesień może być piękna, ale i smaczna. Zupy, dania z kaszą, ryżem czy makaronem, z pewnością rozgrzeją w zimny wieczór i poprawią nastrój. Najlepsze dania, w
Moja smaczna kuchniaDla urozmaicenia i przy okazji Euro 2016 przygotowałam dzisiaj koktajl alkoholowy z prosecco i musem z brzoskwiń czyli Bellini. W kilka chwil przenosimy się do słonecznej
Moja smaczna kuchniaKolacja pod znakiem bobu! Kocham bób przyrządzony w ten sposób! Pokochacie i Wy ! Prosto , bezstresowo i szybko! Kilka składników i mamy gotową kolację! Składniki bób u
Z Kuchni Do KuchniDziś zapraszam wszystkich na przyjemny konkurs z rybą w tle. Oto zasady konkursu! Nadchodzi lato, ślijcie pod tym postem swoje propozycje na LEKKIE DANIE Z RYBĄ
Z Kuchni Do KuchniDo rozpoczęcia Euro 2016 pozostały już tylko dwa dni. Chociaż nie jestem wielką fanką piłki nożnej, trzymam kciuki za polską reprezentację. Mistrzostwa Europy w
Moja smaczna kuchniaTo chyba najszybszy makaron. Przygotowanie "sosu" zajmuje dokładnie tyle czasu ile gotowanie makaronu. Powstał z potrzeby chwili – goście chcieli wytrawnego wina...i co tu podać ? Składniki
Z Kuchni Do KuchniProzdrowotne właściwości sycylijskich pomarańczy są znane na całym świecie. Są one ważnym źródłem witamin: szczególnie witaminy C, i duża część tych z grupy B (w szczególności
Z Kuchni Do KuchniBędziecie totalnie zaskoczeni. Na pewno wiecie, że liście rzodkiewki są jadalne. Ja o moje się nie obawiam, dostaję pęczki rzodkiewki od znajomej z jej własnego warzywnika
Z Kuchni Do KuchniWeekend to najlepszy czas na śniadanie bez pośpiechu, w rodzinnym gronie lub z przyjaciółmi, pogoda dopisuje, najlepiej więc zjeść pierwszy posiłek na świeżym powietrzu, na balkonie
Moja smaczna kuchniaSpaghetti najbardziej smakuje mi w połączeniu z drobnolistnym szpinakiem i czarnymi oliwkami. Bogaty w żelazo, potas, kwas foliowy; działa przeciwnowotworowo i chroni przed miażdżycą. Szpinak jest
Moja smaczna kuchniaOto moja propozycja , dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy. Propozycja dla osób, którzy kochają śródziemnomorskie smaki . Którzy cenią sobie smak i zjawiskowość potrawy a co najistotniejsze
Z Kuchni Do Kuchni