kuchnia włoska - 4010 przepisów (strona:92/268)

Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem 171

Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiemSkładniki:  250 g makaronu farfalle czyli kokardki/motylki  200 g brukselki  ząbek czosnku  garść natki pietruszki 

Moja smaczna kuchnia
Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach 204

Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorachSkładniki: ( 2 porcje )  2 gniazdka makaronu Pappardelle all'Uovo Bolognesi Barilla  1 mała czerwona papryka 

Moja smaczna kuchnia
Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiem 225

Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiemSkładniki:  200 g pełnoziarnistego makaronu rigatoni  podwójny filet z kurczaka  opakowanie

Moja smaczna kuchnia
Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli 195

Składniki:  na ciasto  300 g semoliny, użyłam De Cecco  3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce  szczypta soli  na farsz  250

Moja smaczna kuchnia
Kluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowym 224

Kluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowymSkładniki:  na ciasto:  400 g semoliny, użyłam De Decco  200 ml ciepłej wody  szczypta soli 

Moja smaczna kuchnia
Świderki z salami,cukinią i grana padano 167

Składniki:  400 g makaronu świderki  2 cukinie  3 ząbki czosnku  100 g grana padano w kawałku  100 g salami w plasterkach

Moja smaczna kuchnia
Spaghetti ze szpinakiem i grana padano 222

Składniki:  makaron spaghetti na dwie porcje  pęczek świeżego szpinaku/opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku  2 ząbki czosnku  cztery garście startego sera grana padano/parmezanu 

Moja smaczna kuchnia
Penne z grillowanymi warzywami 193

Składniki:  3 małe świeże papryki (zielona, żółta i czerwona)  cukinia  bakłażan  opakowanie makaronu penne  3 ząbki czosnku  oliwa z oliwek

Moja smaczna kuchnia
Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe 223

Składniki: łyżka oliwy z oliwek duża cykoria 3 łyżki tartej bułki natka pietruszki 5 łyżek startego parmezanu 2 szklanki sosu pomidorowego 400 g pieczarek średniej wielkości

Moja smaczna kuchnia
Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta 226

Składniki:  250 g makaronu orzo (w kształcie przypominającym ryż)  200 g mrożonego szpinaku (liście)  150 g sera feta  oliwa z oliwek extra

Moja smaczna kuchnia
Zielona soczewica w pomidorach pelati 202

Składniki:  2 szklanki zielonej soczewicy  2 marchewki  natka pietruszki  puszka pomidorów pelati w całości  1 l wody  1 cebula biała

Moja smaczna kuchnia
Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków 206

Składniki:  mozzarella  250 g brokułów (w tym 125 g na pesto)  100 g zielonej soczewicy  5 pomidorków czereśniowych  2 ząbki czosnku

Moja smaczna kuchnia
Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto 194

Składniki:  opakowanie makaronu fusilli rigati  mozzarella  brokuły  szklanka zielonej soczewicy  3 ząbki czosnku  8 łyżek oliwy z oliwek extra vergine

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry 185

Składniki:  średnia cukinia  10 pomidorków czereśniowych  mozzarella  ząbek czosnku  szczypta oregano  2 szczypty suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem 

Moja smaczna kuchnia
Tagliatelle z liśćmi szpinaku 191

Składniki:  4 gniazdka makaronu tagliatelle (wstążki) szpinakowe  3 ząbki czosnku  świeży szpinak  1 łyżka śmietany do gotowania  szczypta startej gałki muszkatołowej

Moja smaczna kuchnia

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję