Cannelloni (rodzaj makaronu włoskiego) kojarzy mi się nadziane mięsem mielonym , polane sosem beszamelowym i posypane żółtym serem. Ale można również dodać 1 składnik więcej i już
Różne smaki w kuchniSkładniki: 1/2 główki kapusty włoskiej (ok 500 g) 1 mała puszka kukurydzy 2 nieduże marchewki 1 czerwona cebula natka posiekanej pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku
Kuchnia domowa AniPrzepis na szybki chleb włoski. Szybki w przygotowaniu, szybki w pieczeniu czego chcieć więcej. tak naprawdę nawet na śniadanie możemy go upiec wstając godzinę wcześniej
Życie zaczyna się w kuchniDziś coś mięsnego, moja wersja włoskiego kurczaka. Słodkie pomidory, ciągnąca się mozzarella, pełen aromatu sos, soczyste mięso z kurczaka. Do tego lampkę czerwonego wina, które dopełni
Basia w kuchniNa blogu był burger po włosku, grecku i meksykańsku. Jak więc nazwać burgera z jajkiem sadzonym? Nie inaczej jak burger po polsku!. :-) Jajko, mięso i
Szefowa kuchniChodziła za mną ostatnio ciecierzyca inaczej groch włoski. Postanowiłam wykorzystać ją w sposób niebanalny i rzecz jasna pyszny!Cicer Arietinum - bo taka jest jej łacińska
Z Kuchni Do KuchniPoniższy przepis jest połączeniem tradycyjnych włoskich smaków (parmezanu, dojrzewających w słońcu pomidorów i makaronu spaghetti) z przyrządzoną według pakistańsko - indyjskiej receptury mieloną wołowiną. Ta umiędzynarodowiona wersja sosu mięsnego do makaronu, mimo, że z prawdziwym spaghetti bolognese ma raczej niewiele wspólnego, stanowiła w naszym compoundzie prawdziwy przysmak. Składniki sosu najbardziej przypominają mi popularną na Bliskim Wschodzie pakistańską kheemę , którą także bardzo(...)smaku Ps. Dobrej jakości mieszankę garam masala produkowaną przez formę TRS i wiele indyjskich przypraw można kupić w sklepie " Kuchnie Świata " Do podania makaron spaghetti starty na tarce parmezan a do tego oczywiście włoskie wino - może być nawet... bezalkoholowe :) Przygotowanie Na dużym ogniu, na 1-2 łyżkach oleju podsmażam mięso do chwili, aż woda odparuje
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzetestowania półmisek włoskiej firmy Guzzini. Testowany przeze mnie produkt jest to półmisek Vintage , koloru czerwonego i można bez problemu nabyć go w sklepie internetowym rossi. Mały opis produktu, który znalazłam na ww. stronie sklepu: Produkty z tej serii wykonano z termostatycznego tworzywa SAN. Cechą tego tworzywa jest wytrzymałość mechaniczna i chemiczna, dzięki czemu idealnie sprawdza się w kuchni(...)się nie potłucze. Jakość wykonania - 5/5 Nie ma co tu się rozwodzić nad jakością wykonania, bo nie ma się do czego przyczepić... półmisek jest wykonany przez porządną włoską firmę... i tyle. Wygląd - 4/5 Co do wyglądu, to oczywiście wszystko jest rzeczą gustu. Osobiście wolę naczynia wykonane ze szkła lub porcelany, ale pomijając ten fakt, półmisek ma nowoczesny ciekawy dizajn. Cena
IMPRESJA SMAKUnasz portfel czasami robi nam limity, więc można wybrać jedną pozycję, który też ucieszy. Ta pozycja będzie idealna nie tylko dla osób kochających włoskie klimaty, ale dla facetów, którzy niezbyt pewnie czują się w kuchni i nastolatków, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Dlaczego? Książka jest w formie komiksu, obrazki z każdego etapu przygotowania i dodatkowe opisy każdej ilustracji
Blondynka GotujeFenkuł jest bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Cz ę sto gości na naszym stole ze względu na jego chrupkość, anyżkowy zapach, który zatraca sie podczas gotowania. Ugotowany jest słodkawy i bardzo delikatny w smaku. Bardzo popularny ze względu na jego wszechstronne(...)jest wykorzystywany do gotowania. SKŁADNIKI 2/3 kopry włoskie 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 l wywaru warzywnego 2 łyżeczki suchych nasion kopru włoskiego pieprz PRZYGOTOWANIE Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojon ą cebul ę i czosnek. Doda ć koper włoski pokrojony w cienkie plastry i 1 łyżeczkę
La grande e la piccola cuocaPunktualnie o 16:30 spotkałyśmy się przy ulicy Chopina z: Martą, Angeliką, Anią, Joanną, Kariną, Dorotą i Gosią. W lokalu powitał nas szef kuchni Marcin Majcher, a po chwili zostałyśmy zaprowadzone do stolika. Jak na włoską knajpkę przystało, było w niej gwarno i tłoczno, więc odpowiedni klimat został zapewniony. Obsługiwał nas bardzo miły kelner, który wyczerpująco informował o każdej przynoszonej
Pasja SmakuSałatki czy surówki podawane do obiadu pełnią dwie a w zasadzie czasem i trzy ważne funkcję: po pierwsze są elementem odświeżającym w obiedzie, po drugie powinny
Kuchnia PROzdrowotnaMoja propozycja na wyjątkowe ciasto na specjalne okazje. Jemy to ciasto na drugi dzień, kruche ciasto musi lekko zmięknąć. Ciasto kruche – wszystkie składniki ciasta wrzucić
Kuchnia PokoleńOdmian granoli jest tyle, ile jej amatorów. W poniższym zestawie znajdziecie: 2 szklanki płatów owsianych (niebłyskawicznych) 10 dag rodzynek 1/4 szklanki żurawiny 1/4 szklanki trochę posiekanych
Humanistka w kuchniSłodka, upieczona papryka wymieszana z świeżymi orzechami włoskimi prosto z ogródka doprawiona odrobiną ziół i przypraw daje niezwykłe połączenie, pasta jest tak pyszna, że nie można
zdrowa vege kuchnia