musi być wyłącznie z samych jajek i warzyw, nie zapominajmy o jego drugiej słodkiej wersji 😁 Składniki 🥚 1 jajo 🥚 1 białko 🥚 30 g płatków jaglanych 🥚 1 banan 🥚 niecała łyżeczka oleju kokosowego (nierafinowany-zapachowy) 🥚 owoce,twaróg Przygotowanie: 1 Białka ubijamy (możemy ze słodzikiem) na sztywną pianę. 2 Dodać do niego roztrzepane żółtko, dosypać płatki (suche), odrobinkę oleju kokosowego, pół banan rozgniecionego widelcem
Zdrowie i pysznie na talerzupołączenie składników wydaję się nie do przełknięcia ale zapewniam Was, że będzie na odwrót i na jednym kawałku się nie skończy (polecam polać sosem czekoladowym :P ) Składniki: ✓puszka mleka kokosowego (można pominąć) ✓140 g płatków owsianych * ✓45 g rodzynek ✓30 g masła orzechowego* ✓200 g dżemu wiśniowego ✓500 g twarogu chudego/gotowej masy sernikowej ✓20 g orzechów włoskich (można pominąć(...)białka jaj ✓50 g ugotowanej kaszy jaglanej ✓1 jabłko do ozdoby Przygotowanie: 1. Płatki gotujemy w mleku kokosowym (możecie zrobić to w samej wodzie) 2.Gdy ostygnął dorzucamy do nich sparzone rodzynki, masło orzechowe i mieszamy 3. Teraz najlepiej będzie użyć melaksera, jeśli nie macie możecie ręcznie mikserem. Wrzucamy twaróg i mielimy go/jeśli macie gotowiec to wrzucamy i bez mielenia
Zdrowie i pysznie na talerzupiersi kaczki ze skórą sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony Składniki na puree: 500 g brokułów 60 g tłuszczu (masło – DO, masło klarowane – bez laktozy, keto, olej kokosowy, olej MCT – keto, LCHF) sól i pieprz mielony czarny do smaku 2 ząbki czosnku Piersi kaczki rozmrozić jeśli były mrożone lub wyjąc z lodówki na 15 minut przed smażeniem(...)łodygi będą al dente i nie straciły swoich wartości zdrowotnych. Brokuły odcedzić, umieścić w naczyniu zmiksować lub zblendować na puree. Tłuszcz w formie stałej (masło/masło klarowane/olej kokosowy) roztopić w rondelku i dodać do brokułów. W zasadzie można dodać dowolną ilość w zależności od indywidualnych potrzeb makro. Przyprawić wyciśniętym czosnkiem, solą oraz pieprzem i dobrze wymieszać. — BTW piersi
Ola la LCHFkrojonych w cienkie paseczki (lub całe grzyby do pokrojenia) 2 cebulki dymki lub szalotki + ew. szczypior czerwona papryczka chilli 1 litr bulionu puszka (165 ml) mleka kokosowego sok z 1/2 limonki olej sezamowy jasny sos sojowy lub sos rybny makaron ryżowy kolorowy pieprz świeża kolendra opcjonalnie: kilka łodyg świeżej trawy cytrynowej Cieszę się, że czytasz mój(...)tego celu można użyć również kawałka jałowej gazy, formując go na kształt woreczka. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut. Dodajemy grzyby, kurczaka lub krewetki, mleko kokosowe, mieszamy i czekamy moment aż zupa się “przegryzie”. Jeśli jest za gęsta, dolewamy nieco wrzącej wody. Podajemy z makaronem ryżowym, pieprzem i posiekaną świeżą kolendrą. DRUKUJ
Patchworksezonowymi owocami. Miałam akurat truskawki, więc u mnie wersja z truskawkami, dodałam także kilka poziomek z ogrodu (nie jest to konieczne). Wyszło bardzo delikatne, wilgotne, w mojej wersji lekko kokosowe, po prostu przepyszne. Inspiracją był ten przepis . Piekłam w ciemnej, małej blaszce o wym.27x22cm Składniki: - 200g mąki orkiszowej typ700, lub pszennej (lub 220 orkiszowej typ750) - 80g ksylitolu lub cukru(...)łyżeczki ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego - 2 jajka - 200g jogurtu naturalnego - 70ml oleju - dałam 80g płynnego oleju kokosowego - 1 płaska łyżeczka sody - 5g - 2 łyżki płatków migdałów - 200g truskawek Polewa czekoladowa: - 30g czekolady - 30g kremówki 30% Do jednej miski wsypujemy wszystkie składniki suche, tj.: mąkę, ksylitol (lub cukier), ksylitol z wanilią, sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Do drugiej miski
Smaczne Zdrowetruskawkowe 120 gramów tłustego twarogu 125 gramów banana bez skórki 270 gramów truskawek 1 jajko 30 gramów mąki kasztanowej 60 gramów mąki pszennej typ 450 1 łyżka oleju kokosowego. Banana i twaróg rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko i mąkę. Truskawki kroimy na małe kawałki/cienkieplasterki i dodajemy do ciasta. Rozpuszczamy olej kokosowy na patelni i smażymy niewielkie placki na średnim ogniu
Krupeczkisztuk): 1 puszka fasoli czerwonej Bonduelle (ok 250g po odsączeniu) 2 małe banany 2 jajka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki owsianych otrąb Mus nektarynkowy: 3 nektarynki 1 łyżka syropu np. z agawy ⅕ szklanki wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania w urządzeniu wielofunkcyjnym: Mus nektarynkowy- owoce myjemy, obieramy(...)zgęstnienia. Brownie- Fasolę płuczemy i odcedzamy kilka razy pod bieżącą, zimną wodą. Dokładnie miksujemy blenderem, a jeśli nadal są widoczne łupki- przegniatamy przez sitko. Otręby owsiane delikatnie rozdrabniamy. Olej kokosowy topimy i studzimy. Banana rozdrabniamy (blenderem lub widelcem). Gotową fasolę łączymy z pozostałymi przygotowanymi składnikami i miksujemy na średnich obrotach przez ok 2 minuty. Na wyłożoną papierem blaszkę wylewamy ciasto
Kuchnia w czekoladzieszklanki ryżu pełnoziarnistego (szklanka 250 ml) 400 g świeżych warzyw do woka ( czerwona papryka, marchewka, biała kapusta, por, cebula) 400 g czerwonej fasolki 1 łyżeczka oleju kokosowego około 2 łyżki sosu sojowego naturalna bulionetka warzywna Knorr bez glutaminianu sodu i konserwantów przeprawy: ( sól, pieprz, chilli, czosnek granulowany) Wykonanie: 1. Ryż gotujemy na sypko zgodnie z opisem na opakowaniu(...)Warzywa wsypujemy do woka, podlewamy odrobiną wody, przekrywamy i dusimy, kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy bulionetkę warzywna i czerwoną fasolkę, mieszamy i dusimy do miękkości, dodajemy 1 łyżeczkę oleju kokosowego. 3. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy ugotowany ryż, całość mieszamy i doprawiamy sosem sojowym, i wedle uznania do smaku solimy, dodajemy pieprzu, odrobinę chilli i czosnku. 4. Całość jeszcze
Mój pomysł najajka 250 g mąki orkiszowej razowej 1 łyżka budyniu z wanilią (proszku) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka karobu 80 ml oliwy/oleju rzepakowego 100 ml jogurtu wiórki kokosowe do posypania truskawki Truskawki umyć i odszypułkować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę (kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać oliwę lub olej(...)jedną wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, a do drugiej dosypać łyżkę karobu i dokładnie wymieszać. Przełożyć drugą część na jasne ciasto (najlepiej tworząc plamki), wyrównać. Posypać wiórkami kokosowymi, nałożyć owoce i posypać jeszcze niewielką ilością wiórków. Piec około 45-50 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach
FitKotłyżka proszku budyniowego - budyń bez cukru 1 łyżeczka cukru 1/2 szkl. płatków owsianych górskich - zwykłych, NIE błyskawicznych! 1/8 ananasa 1 łyżka syropu klonowego - do polania po wierzchu płatki kokosowe - do dekoracji z wierzchu 3/4 szkl. mleka zagotować w rondelku. W pozostałej 1/4 szkl. zimnego mleka rozpuścić proszek budyniowy wraz z łyżeczką cukru. Gdy mleko zacznie wrzeć, wlać mieszankę do rondelka(...)mnie, dzięki czemu mogę owsiankę potem szczelnie zamknąć i zabrać ze sobą w torebce do pracy . Powtykać w nią kawałki ananasa. Zalać syropem klonowym. Posypać z wierzchu płatkami kokosowymi - lubię jak mi w owsiance coś chrupie w zębach :) Spożywać jeszcze ciepłą na śniadanie od razu po przygotowaniu - będzie wtedy rzadsza w konsystencji - lub po zupełnym ostygnięciu jako deser na drugie
Grunt to przepis!płatki owsiane górskie błyskawiczne od Młyny Stoisław . Składniki na około 3 omlety: * 2/3 szklanki płatków owsianych * 2 jajka * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli * olej kokosowy do smażenia Dodatkowo owoce i syrop klonowy do polania Wykonanie: Płatki owsiane w szklance zalać wrzącą wodą na wysokość około 1 cm ponad wysokość płatków (chodzi o to by płatki zmiękły(...)szczyptą soli. Żółtka wymieszać mikserem z proszkiem do pieczenia i płatkami owsianymi. Dodać ubitą wcześniej pianę i delikatnie wymieszać na najwolniejszych obrotach miksera. Patelnie rozgrzać z odrobiną oleju kokosowego. Wylać partię przygotowanej masy na omlet (ja podzieliłam sobie masę na 3 omlety) na rozgrzana patelnię, smażyć na mniejszym ogniu około 2 minuty z obu stron. Omlety udekorować ulubionymi
Zrób to smaczniebudynie śmietankowe 1 opak. cukru wanilinowego lub 16g cukru waniliowego 70g białej czekolady 100g cukru zwykłego (ok. 1/3 szklanki o pojemności 250ml) 100g masła + szczypta soli 30g wiórków kokosowych do kremu + 25g do posypania wierzchu ciasta 40ml Advocatu (użyłam Advocat Tiramisu) 30g migdałów w płatkach 330ml śmietanki kremówki 30% lub 36% (najlepiej UHT) 1 opak. śmietan-fix 1 łyżka cukru(...)sztywno, następnie dodać pod koniec ubijania śmietan-fix i cukier puder i miksować tylko do czasu połączenia się składników. Ubitą śmietanę wyłożyć na wierzchnią warstwę herbatników, posypać wiórkami kokosowymi (ok. 25g), a na wierzchu ciasta poukładać do dekoracji pozostałe truskawki. Chłodzić ciasto w lodówce (minimum przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc). Smacznego! The post Ciasto Raffaello bez pieczenia
Kulinarne Przebojekobietą w ciąży kiedy zgaga jest naprawdę bardzo męcząca. Mi pomógł wiele razy! SKŁADNIKI : mleko migdałowe – 1 ½ szklanki – 150 ml banan – 1 sztuka truskawki – 6 – 8 sztuk wiórki kokosowe – 2 łyżeczki miód – można pominąć – 1 łyżeczka siemie lniane – 1 łyżka PRZYGOTOWANIE : Banana obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do blendera. Truskawki umyć. Odciąć zielone końcówki i dodać do banana(...)Wsypać wiórki kokosowe, siemie lniane i dodać miód ( opcjonalnie). Zalać wszystko mlekiem migdałowym i wszystko zmiksować. Koktaj przelać do szklanki. Można udekorować wierzch szklanki truskawką
kuchniabellissima.wordpress.combyła to uczta 2w1. Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu pęczek zielonych szparagów 300-400 g pomidorków koktajlowych 200 g mleka kokosowego z puszki 180 g pesto z suszonych pomidorów (1 słoiczek) puszka 400 g ciecierzycy łyżeczka kuminu łyżeczka suszonej bazylii Przygotowanie: Szparagi obierz i pokrój w 1 cm kawałki. Pomidorki poprzekrawaj(...)mieszając od czasu do czasu. Dodaj odsączoną i wypłukaną pod pod bieżącą woda soczewicę. Wymieszaj i duś kolejne 5 minut. Dodaj bazylię i kumin. Wymieszaj. Dopraw solą, dodaj mleko kokosowe i pesto. Wrzuć ugotowany makaron, wymieszaj. Po 3 minutach gotowe.. Smacznego! Artykuł Penne ze szparagami i ciecierzycą w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfowocach lub od razu na bieżąco, tuż po zamoczeniu truskawki w płynnej czekoladzie. Gorąco polecam! Składniki: 1/2 kg świeżych truskawek 100 g czekolady deserowej 2 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Czekoladę połamać do metalowej suchej miski. Rozpuścić ją w kąpieli wodnej * z olejem kokosowym. Przestudzić. Świeże truskawki umyć, osuszyć i ważne nie odszypułkować- owoce
Nastoletnie Wypiekanie