kokosowe - 19941 przepisów (strona:518/1330)

Przepis #24 Domowe fit czekoladki 116

bardzo proste w przygotowaniu i pysznie smakują. Sami spróbujcie:) Składniki  Ciemna masa: - 40 gram namoczonych (najlepiej dzień wcześniej)  suszonych daktyli - 20 gram gorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy oraz pokruszoną czekoladę. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy odsączone daktyle.  Całość dokładnie blendujemy. Tak powstałą masę  dzielimy na pół. Jedną część przekładamy

Health-Fit-Life
Przepis #28 Czekoladowy blok z ciecierzycy 154

Pyszne i szybkie ciasto z ciecierzycy oraz kakao, które nadaje czekoladowy smak. Zdrowe, czekoladowe oraz smakowite, cóż chcieć więcej? Składniki - 400 gram ciecierzycy - 4 łyżki kakao - 4 łyżki cukru kokosowego - 3 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/4 szklanki mleka roślinnego lub bez laktozy Wykonanie Ciecierzycę namaczamy dzień wcześniej. Następnego dnia gotujemy około 1 godziny. Po ugotowaniu zostawiamy do wystygnięcia(...)piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Polewa - 40 gram daktyli namoczonych wcześniej - 20 gram gorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego - odrobina mleka W garnuszku roztapiamy olej oraz  czekoladę. Zestawiamy z ognia. Dodajemy odsączone daktyle i całość blendujemy. Dodajemy tyle mleka w zależności jak gęstą polewę chcemy otrzymać. Gotową masą polewamy

Health-Fit-Life
Przepis #45 Domowe ptasie mleczko 1028

łyżeczki cukru waniliowego - 20 g słodzika lub cukru pudru - sok z 1/2 połówki cytryny - 9 g żelatyny - 50 ml mleka roślinnego lub zwykłego Polewa - 1 łyżka oleju kokosowego - 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie Żelatynę rozpuszczamy w mleku i pozostawiamy aż napęcznieje czyli na około 5 minut. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę powoli dodając cukier waniliowy oraz słodzik. Wlewamy także(...)prostokątnej foremki. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyciągamy masę z foremki i kroimy na kształt kostek ptasiego mleczka. Polewę przygotowujemy poprzez rozpuszczenie w rondelku oleju kokosowego oraz czekolady. Tak powstałą masę odkładamy do lekkiego wystudzenia. Następnie oblewamy nią kostki i ponownie wkładamy do lodówki aż polewa zastygnie . Bardzo ważne aby polewa była przestudzona inaczej kostki zaczną

Health-Fit-Life
WEGAŃSKI KOKTAJL KOKOS - MALINA 101

WEGAŃSKI KOKTAJL KOKOS - MALINA Prosty, pyszny i do zrobienia od razu. Wegański koktajl na bazie mleka kokosowego z malinami. Potrzebujesz trzech, a nawet wystarczą dwa składniki. Dojrzałe maliny i mleko kokosowe. Dla tych co lubią, jak jest słodko syrop klonowy i chipsy z kokosa. Maliny rozgniatamy widelcem i układamy na dnie szklanki, do 1/5 wysokości. Maliny i mleko koksowe

SMYKWKUCHNI
Lody kokosowe o smaku ananasowym 101

robią poważną konkurencję lodom truskawkowym . Sami zdecydujcie, które bardziej Wam smakują. Ale ostrzegam, to będzie trudna decyzja! Składniki: 1 zamrożony dojrzały banan 1/2 zamrożonego ananasa 1 puszka pełnotłuszczowego mleka kokosowego schłodzonego przez noc w lodówce kilka kawałków świeżego ananasa lub innych owoców do ozdoby (opcjonalnie) Wykonanie: Najpierw wkładamy zamrożone owoce do blendera i zostawiamy na 2 minuty (pozwalamy im troszeńkę(...)uzyskania gładkiej masy. I lody gotowe Można skonsumować od razu albo przełożyć część do foremek na lody i cieszyć się ich smakiem, gdy się dobrze zmrożą. Smacznego! Artykuł Lody kokosowe o smaku ananasowym pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Czekoladowe koszyczki z kremem i malinami | bez glutenu / cukru / laktozy | 156

pewno też posmakuje. Yummy!  Składniki na 5 babeczek:  100g gorzkiej czekolady min. 70% (bez glutenu/laktozy) 4 łyżki mleka roślinnego lub bez laktozy  4 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki syropu z agawy Garść malin  Przygotowanie: Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mieszamy z mlekiem i przekładamy na boki silikonowych foremek na babeczki. Chłodzimy ok. 1h w zamrażalniku(...)Miksujemy mleczko kokosowe z syropem z agawy. Przekładamy do babeczek i dekorujemy malinami i ewentualnie kawałkami czekolady

Czarnawisienka
Tarta jaglana z brownie z fasoli 157

organizm. Zachęcam do wykonania! Składniki: Spód: 1 torebka kaszy jaglanej + 2 szklanki wody i 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 jajo 3,5 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki mąki kokosowej szczypta proszku do pieczenia aromat Brownie: 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 1 jajo 1 banan 1 łyżka karobu szczypta proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Do wrzącej się wody wsypujemy(...)kawę rozpuszczalną i wkładamy torebkę kaszy jaglanej. Po ugotowaniu kaszę studzimy. Do miski przesypujemy kaszę, dodajemy jajo, cukier trzcinowy, mąkę kokosową, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie blendujemy, na gęstą masę. Przelewamy do natłuszczonej formy. Czerwoną fasolę konserwową dokładnie płuczemy pod zimną wodą oraz odsączamy. Przekładamy do miski. Następnie dodajemy jajo, banana, karob, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość

Truskawkowa Fiesta
Fantazyjne desery z kremem biscuits crunchy 203

lodówki) 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego Latus – można nabyć w Kuchni Świata preparowany brązowy ryż – po około 2 łyżki na pocję sos wiśniowy do deserów chipsy kokosowe 2-3 kandyzowane lub świeże wiśnie 4-6 listków świeżej mięty Przygotowanie: Mascarpone wyciągamy z lodówki, przekładamy do miski. Do serka dodajemy 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego, miksujemy do połączenia składników(...)deser nie może być mdły), opcjonalnie dodajemy kremu. Na dno pucharków wsypujemy preparowany brązowy ryż. Zalewamy do około 1 łyżką sosu wiśniowego. Następnie nakładamy nasz krem. Każdy deser posypujemy kokosowymi chipsami, zdobimy kandyzowaną lub świeżą wiśnią i listkami świeżej mięty. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Pieczone młode ziemniaki w ziołach z papryką igołomską. 139

limonki oliwa z oliwek świeży szczypior tarty parmezan sól do smaku u mnie  himalajska różowa pieprz do smaku u mnie  ziołowy karahi chicken masala olej kokosowy do smażenia Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ziemniaczki obierz, pokrój na cząstki. Wrzuć do miski ,skrop sokiem z limonki, oliwą z oliwek, dosmacz solą, pieprzem oraz niewielką ilością Karahi Chicken Masala. Wymieszaj(...)Wsyp do naczynia do zapiekania i piecz do momentu aż skórka się zezłoci a ziemniaczki będą miękkie. Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego. Wrzuć paprykę umytą i pokrojoną w kawałki, podsmażaj aż skórka się zacznie rumienić. Do papryki wrzuć pieczone ziemniaki i wymieszaj wszystko razem. Przed podaniem zetrzyj sporą ilość parmezanu i dodaj szczypiorku. Gotowe

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik bezglutenowy z kalafiorem i malinami (paleo, bez cukru i pieczenia) 160

zwykle przepis jest prosty i do tego wszystko przygotowujemy w blenderze. Najwięcej czasu zajmuje ugotowanie kalafiora Składniki: Spód: 1 ½ szklanki nasion dyni, ¾ szklanki namoczonych daktyli, 2 łyżki oleju kokosowego, szczypta soli. Nadzienie: 2 szklanki ugotowanych różyczek kalafiora, 2-4 łyżki miodu, ½ szklanki śmietanki kokosowej, ⅓ szklanki oleju koksowego, laska wanilii, szczypta soli. Malinowy wierzch: 1 szklanka malin. Przygotowanie: Składniki na spód

PaleoLife
banany z lodami śmietankowymi i truskawkami 146

Składniki 2 banany 1 cytryna 1 łyżka masła 1 gałka lodów śmietankowych 1/2 szkl truskawek gałązki mięty 1 łyżka wiórek kokosowych przyprawa do deserów cynamon Wykonanie Cytrynę dokładnie myje ścieram skórkę, wyciskam sok. Banany obieram ze skórki. Grubą folię aluminiową smaruję masłem posypuje wiórkami kokosowymi i cynamonem. Na tak przygotowanej folii układam banany

Kulinarne pyszności Molki
Kremowy deser herbaciano-owocowy 135

uznania) 3 i 1/2 – 4 płaskie łyżki kaszy manny błyskawicznej porcja owoców (w kawałkach) lub ulubiony dżem/konfitura itp. (nie za słodkie)* do podania: listki świeżej mięty i kokosowe chipsy *u mnie Naturalnie owocowe Truskawki Przygotowanie: Do garnuszka/rondelka z grubszym dnem wkładamy 2 saszetki herbaty truskawkowej, zalewamy je przygotowaną wodą. Zaparzamy przez kilka minut, aby uzyskać intensywny smak(...)świeże owoce (pokrojone lub zmiksowane na mus) lub nie za słodki ulubiony dżem/konfiturę/Naturalnie owocowe (u mnie to ostatnie). Deser zdobimy listkami świeżej mięty i posypujemy go kokosowymi chipsami. Podajemy lekko ciepły (będzie bardziej kremowy), zimny zmieni konsystencję na gęstszą. Smacznego

Słodkie okruszki
CIASTO FASOLOWE 121

Jest bardzo wilgotne i ma ciekawy smak.      SKŁADNIKI Ciasto: 240 g ugotowanej fasoli (lub fasola w puszce) 1 dojrzały banan, 2 jajka, 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki kakao (użyłam karobu), 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 garść suszonej żurawiny, 2 łyżki wiórek kokosowych, ½ łyżeczki cynamonu Polewa: 6 kostek czekolady gorzkiej

słodki bratek
Popcorn 116

się za to zabrałam, to parę pierwszych razy spaliłam go totalnie. W końcu udało się i mam teraz niezawodny sposób na przyrządzenie tej smacznej przekąski. Do prażenia używam oleju kokosowego, który wydaje się być najzdrowszą opcją i dodatkowo daje przyjemny smak. Składniki: garść suchych ziaren kukurydzy 1 łyżeczka oleju kokosowego dowolne dodatki: powietrze sól papryka słodka w proszku syrop klonowy

Lamarida.pl
Czekoladowa tarta z awokado (bez pieczenia) 201

kategorii “Raw Food”, tak zachwalanego i zdrowego, bo naturalnego. Koniecznie wypróbujcie! Składniki (na tortownicę 16 cm średnicy): Spód: 1 szklanka orzechów (może być mieszanka różnych) 1/2 szklanki wiórek kokosowych 3 łyżeczki nasion chia 4 łyżki syropu z agawy lub innego słodzidła Nadzienie: 2 dojrzałe awokado 6-8 łyżek syropu z agawy (do smaku) 6 łyżek niesłodzonego kakao 5 łyżek płynnego(...)oleju kokosowego Wykonanie: Wszystkie składniki na spód miksujemy w blenderze aż masa zacznie się kleić. Wykładamy ją na tortownicę (u mnie 16 cm średnicy), dokładnie dociskamy i formujemy z niej naczynie – zobacz zdjęcie poniżej. Awokado kroimy na ćwiartki, obieramy ze skóry, wrzucamy do blendera, dodajemy pozostałe składniki nadzienia i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Słodycz dostosowujemy do własnych upodobań

Lamarida.pl