bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki 🤗🤗🤗 https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Składniki dla 4 osób: 1 kg ziemniaków 20 dag boczku wędzonego 20 dag kiełbasy wiejskiej 1 cebula 15 dag sera żółtego Sos: 250 ml jogurtu naturalnego 1 jajko 3 łyżki ketchupu Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej(...)drobno posiekanego koperku Przygotowanie; Ziemniaki obieram . I gotuję w osolonej wodzie ok 15 minut. Odcedzamy. Kroję w plastry ok 3-4 mm Przekładam do naczynia żaroodpornego. Boczek i kiełbasę kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej ,przekładam kiełbasę i boczek oraz cebulę. Doprawiam solą i pieprzem. Przekładam do ziemniaków. Ser żółty
Gotowanie PatkiPolecam ❤❤❤❤❤❤❤❤🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB będzie mi bardzo miło ❤❤❤❤https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ A teraz przepis ; 🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣 Składniki: 500 g fasoli Jaś 50 dag dobrej jakościowo kiełbasy np.wiejska 50 dag boczku wędzonego 1 cebula Sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki wędzonej Skworcu https://www.skworcu.com.pl/papryka-wedzona-ostra-50g.html 2 łyżki przyprawy Meksykańskiej Skworcu https://www.skworcu.com.pl/przyprawa-meksykanska-50g-ostra-bez-konserwantow.html(...)wodą) do garnka ,dodaję łyżkę płaską soli i gotuję na małym ogniu ok 40 min ale patrzymy caly czas by fasola nie była bardzo miękka. 4.Na patelni podsmażam kiełbasę i boczek pokrojony w kostkę. 5. Dodaję 1 cebulę również pokrojoną w kostkę. Smażę całość aż będzie rumiana. 6. Następnie podsmażoną kiełbasę, boczek i cebulkę doprawiam solą i pieprzem oraz przyprawą
Gotowanie Patkiśniadania wchodzą po imprezach, ale że ja ostatnio nie imprezuję, postanowiłam chociaż poudawać tym śniadaniem, że dzień wcześniej bawiłam się równie dobrze, jak Frank podczas golcowania. Zrobiłam do tej kiełbasy dodatkowo surówkę z sałaty, pomidorów i cebuli - żeby było też coś dla zdrowotności. Wyszło naprawdę fajnie. Składniki: 1 długa ulubiona kiełbasa 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)szklanki wody 2 gałązki natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju, chwilę smażymy. Dodajemy do niej pokrojone w plasterki cebule i rozdrobnione ząbki czosnku, smażymy do lekkiego zrumienienia. Następnie dorzucamy koncentrat i wodę, sól, pieprz, mieszamy i chwilę wszystko smażymy - do redukcji płynów (chodzi o uzyskanie
Kardamonovyziemniaków (mączystych) pętko kiełbasy kawałek boczku lub słoniny (ja dałam słoninę wędzoną) 2 cebule 3 jajka 2-3 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy majeranek jelita wieprzowe Cebulę i czosnek siekamy drobno. Kiełbasę i słoninę kroimy w drobną kosteczkę i wszystko przesmażamy na patelni. Odstawiamy do wystudzenia. Obrane ziemniaki ścieramy na drobnej tarce, dodajemy kiełbasę z cebulą z patelni, gdyby
Gotowanie jest łatwepietruszki 1 ząbek czosnku 75ml oliwy z oliwek 15ml soku z limonki 50g migdałów 50g parmezanu sól pieprz Dodatkowo: 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 1 cebula 250g kiełbasy Wykonanie: 1. Farsz: Zielony groszek ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku. Liście natki z pietruszki, bazylii, obrany czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki, migdały i parmezan zmiksować w malakserze(...)desce podsypanej mąką (można przykryć ściereczką aby się nie zeschły). W garnku zagotować lekko osoloną wodę, partiami wrzucać pierogi i gotować około 2-3 minut od wypłynięcia. 5. Kiełbasę pokroić w kostkę, a cebulę i czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle przesmażyć cebulę z czosnkiem, a następnie dodać kiełbasę, całość chwilę smażyć, lekko oprószyć solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Gotowe
Szalona Kuchnia Ewelinywkawiarence.pl Jajka z pomidorami, kiełbasą, papryką, ziołami to szakszuka. Idealne danie z jajek i pomidorów na śniadanie, na drugie śniadanie, a nawet na obiad. Wystarczy nieco pokombinować, a zwykła jajecznica już nie jest typowym daniem, które serwujemy od lat. Co więcej, jest niesamowicie sycąca i po prostu … pyszna! A jak pachnie… Wrzesień, czas kiedy musimy więcej i szybciej(...)porcja dla 2 osób 3 jajka 2 średnie pomidory masło – około pół łyżki stołowej 2 ząbki czosnku przyprawy: oregano, bazylia 1 średnia czerwona papryka pół laski dobrej nietłustej kiełbasy sól, pieprz czarny lub kolorowy do smaku Przygotowanie szakszuki: Rozgrzewam patelnię i roztapiam masełko na które wrzucam pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek. Następnie dorzucam pokrojoną w plastry lub kosteczkę kiełbasę
W KawiarenceChili · Papryka czerwona · 2 łyżeczki mąki pszennej · 1 laseczka kiełbasy podwawelskiej · Cebula · 4 ogórki konserwowe Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy, prużymy na rozgrzanym oleju(...)Grzyby zalewamy gorącą wodą. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Kiełbasę kroimy w pół plasterki. 5. Dodajemy do cebuli. 6. Ogórki również kroimy w pół plasterki i przekładamy do kiełbasy. 7. Paprykę kroimy w paski małe. 8. Dodajemy do pozostałych składników
Kulinarna ChwilaNiespodzianka Prosty i szybki sposób na zrobienie czegoś pysznego, zaskakującego. Składniki: · 2 opakowania ciasta pizza · 1 laska kiełbasy podwawelskiej · 10 dag pieczarek · Olej do smażenia · Sól(...)Przecier pomidorowy · 2 łyżeczki mąki pszennej · 20 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 2. Pieczarki również kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Kiełbasę oraz pieczarki przekładamy
Kulinarna Chwilatarta do panierki · Mąka pszenna do obtoczenia · 2 jajka · 1 laska kiełbasy podwawelskiej · 10 dag pieczarek · Olej do smażenia · Sól(...)łyżeczki mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 4. Pieczarki również kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Kiełbasę oraz pieczarki przekładamy do garnka
Kulinarna ChwilaBiała Mgiełka 15 minut potrzebuję, żeby zaskoczyć gości. Składniki: · ½ kg kiełbasy białej parzonej · Koncentrat pomidorowy · Papryka ostra · Majeranek · 2 papryki ( czerwona, żółta) · 5 ogórków(...)konserwowych · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kiełbasę kroimy w plastry, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 2. Do kiełbasy dodajemy pokrojone w plasterki papryki. 3. Następnie pokrojone ogórki. 4. Doprawiamy papryką oraz majerankiem. 5. Wlewamy przecier. 6. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody
Kulinarna Chwilajajko · 1/3 opakowania fasolki Jaś · Przecier pomidorowy mały · ½ laski kiełbasy podwawelskiej · Sól · 2 łyżeczki mąki pszennej · Olej do smażenia(...)Chili Sposób przygotowania: 1. Fasolę moczymy w wodzie ( najlepiej zostawić na noc), następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy. 2. Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Gdy fasola jest już miękka, dodajemy kiełbasę. 4. Wlewamy przecier pomidorowy. 5. Doprawiamy chili. 6. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody
Kulinarna Chwilaudało mi się rozpoznać kilka składników :) Okazała się być bardzo prosta w wykonaniu. W smaku jak dla mnie czy domowników to rarytas a to tylko zwykły pęczak kiełbasą :) Zwykły a taki niezwykły w smaku. Składniki: * 20 dkg kaszy pęczak * 1 laska długa kiełbasy np. podwawelskiej * kilka papryk z zalewy octowej * 1 marchew * 6-8 pieczarek * 1 cebula * natka pietruszki(...)sól * pieprz * opcjonalnie papryka ostra Ugotowałam 2 torebki kaszy pęczak. Kiełbasę i cebulę pokroiłam w kostkę i przesmażyłam na suchej patelni. Starłam marchew na tarce o dużych oczkach, pieczarki pokroiłam w plastry i podsmażyłam na patelni. Wsypałam kaszę pęczak, wymieszałam i wszystko razem smażyłam jeszcze chwilkę. Paprykę wyciągnęłam z zalewy. Potrzebowałam ok. 7 kawałków. Pokroiłam w kostkę
Pieprzyć z Fantazjąrównież podać źródła, z którego korzystał, strony Jest Pysznie. Tak więc jest - makaron z kiełbaską i sosem pomidorowym :) Składniki: 250 g dowolnego makaronu puszka pomidorów 300-350 g dobrej kiełbasy (u nas swojska, domowa) 2 cebule 2 ząbki czosnku tymianek, oregano sól, pieprz, cukier olej żółty ser do podania i świeże zioła Przygotowanie: Wstawić w dużym garnku wodę z solą(...)makaron. Zacząć przygotowywać sos, a gdy woda zawrze wsypać makaron, po ugotowaniu odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Kiełbasę pokroić w plasterki lub kostkę. Na szerokiej patelni (tak aby później zmieścił się sos z makaronem) rozgrzać odrobinę oliwy/oleju, przesmażyć cebulę, dodać kiełbasę i podsmażać 3-4 minuty. Pod koniec smażenia dodać czosnek, krótko przesmażyć
Kocham..lubię..gotuję..Ostatnio przygotowując domową białą kiełbasę zostało mi troszkę mięsa w nadziewarce i w lejku, którego nie dało rady już nabić w jelita. W związku z tym powstały małe kotleciki duszone z cebulką, jabłkiem i w cydrze. Fantastyczne danie, które można przygotować podczas przyrządzania domowej białej kiełbasy odbierając część mięsa lub też przygotować sobie specjalnie. Kotleciki można poddusić w rondlu(...)zapiec w piekarniku wedle gustu. Duszone pod pokrywką są jednak bardziej soczyste. Tutaj nie ma jelita, które podczas pieczenia osłania mięso przed wysuszeniem tak jak w przypadku białej kiełbasy. Polecam serdecznie :) Składniki: 500 g łopatki wieprzowej 400 g boczku wieprzowego 100 g golonki wieprzowej 50 ml wody Przyprawy na 1 kg mięsa: 15-18 g soli kamiennej
Kocham..lubię..gotuję..