bardzo krótkim czasie. Cieciorka po bretońsku / 4 porcje Składniki: 540 g cieciorki ze słoika 400 g pomidorów w całości z puszki 1 czubata łyżeczka przecieru pomidorowego 2 kiełbasy śląskie 1 cebula 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie(...)Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Do garnka wlewamy olej. Dodajemy cebulę oraz kiełbasę, podsmażamy. Następnie dodajemy całe pomidory z puszki, delikatnie rozdrabniamy najlepiej widelcem oraz przecier pomidorowy. Dolewamy 1/2 szklanki zimnej wody oraz listek laurowy i ziele angielskie. Całość gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy odcedzoną z zalewy cieciorkę. Dodajemy majeranek oraz doprawiamy
Moja smaczna kuchniamłoda kapusta z młodymi ziemniaczkami. Dziś wersja z zasmażką, kiełbaską, przecierem pomidorowym i obowiązkowo z koperkiem. Do tego podsmażone ziemniaczki nic więcej nie trzeba do szczęścia. Młoda kapusta z kiełbasą i ziemniakami Składniki: 1 mała główka młodej kapusty 2 młode marchewki liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 cebula 1 łyżka oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego 300 g kiełbasy(...)ugnieść całość i zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele, posolić i gotować ok 20 minut. Cebulę posiekać, usmażyć na oleju i przełożyć do kapusty. Potem dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i przecier - gotować 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę, zrobić zasmażkę, przelać do kapusty i energicznie wymieszać. Na koniec dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Podawać
Smaczny zeszytziemniaczki z kiełbaską, koperkiem i kukurydzą. Szybko, prosto i smacznie. Wszyscy zjedli i zadowoleni :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: około 1 kg młodych ziemniaków pęczek koperku około 500 g kiełbasy u mnie z szynki kukurydza pieprz sól 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy. Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i podsmażamy. Jak ziemniaki będą ugotowane, to kroimy je w ćwiartki(...)dorzucamy do kiełbasy, dodajemy kukurydzę i koperek. Chwilę podsmażamy, doprawiamy pieprzem i gotowe :-) Smacznego
kruche babeczkiLeczo z makaronem (z piekarnika) Danie jednogarnkowe... leczo z makaronem w formie zapiekanki makaronowej, pieczone w piekarniku. Składa się ono z papryki, cukinii, cebuli, pomidorów z puszki, kiełbasy oraz dowolnego makaronu (u mnie: tagliatelle). Całość zalana jest sokiem pomidorowym i włożona do piekarnika. Czytaj dalej >> 7) Spaghetti Aglio Olio Spaghetti aglio olio to nic innego jak makaron(...)minut! Sos przygotowujemy z cukinii startej na tarce, z dużą ilością zieleniny - szczypiorku oraz koperku i dodatkiem serka mascarpone oraz śmietanki kremówki. Czytaj dalej >> 17) Makaron z kiełbasą i bobem Makaron typu tagliatelle graham z bobem, kiełbasą oraz papryką. Pomysł na szybki obiad na lato. Czytaj dalej >> 18) Pulpeciki z sosem kurkowym i makaronem Mini pulpeciki
Kuchnia MagdaLenyLeczo z makaronem (z piekarnika) Danie jednogarnkowe... leczo z makaronem w formie zapiekanki makaronowej, pieczone w piekarniku. Składa się ono z papryki, cukinii, cebuli, pomidorów z puszki, kiełbasy oraz dowolnego makaronu (u mnie: tagliatelle). Całość zalana jest sokiem pomidorowym i włożona do piekarnika. Czytaj dalej >> 7) Spaghetti Aglio Olio Spaghetti aglio olio to nic innego jak makaron(...)minut! Sos przygotowujemy z cukinii startej na tarce, z dużą ilością zieleniny - szczypiorku oraz koperku i dodatkiem serka mascarpone oraz śmietanki kremówki. Czytaj dalej >> 17) Makaron z kiełbasą i bobem Makaron typu tagliatelle graham z bobem, kiełbasą oraz papryką. Pomysł na szybki obiad na lato. Czytaj dalej >> 18) Pulpeciki z sosem kurkowym i makaronem Mini pulpeciki
Kuchnia MagdaLenyprzygotowania użyłam makaronu świderki, ale równie dobrze sprawdzi się np. penne. Danie jest proste, pyszne i sycące. Zachęcam do wypróbowania Składniki: 300 g makaronu świderki 150 g kiełbasy chorizo 1 średnia czerwona papryka 3/4 puszki czerwonej fasoli 1 puszka rozdrobnionych pomidorów (400 g) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka startego sera Grana Padano 1/2 szklanki bulionu 2 łyżki posiekanej(...)beszamelowy: 2 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Dodatkowo: 100 g startego sera Grana Padano Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kiełbasę chorizo obrać z błonki i pokroić na plasterki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną kiełbasę chorizo i smażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę
Oryginalny smakZazwyczaj gotuję bigos mieszając kapustę białą z kiszoną tradycyjnie w garnku. Dziś jednak postawiłam na bigos tylko z kapusty kiszonej z wolnowaru. Z dodatkiem dużej ilości kiełbasy, suszonych podgrzybków i śliwek. Wyszedł rewelacyjny, treściwy, aromatyczny i lekko kwaśny. Od razu większość zamknęłam w słoiki i będzie idealny na tzw. czarną godzinę :) Składniki: * 2 kg kapusty kiszonej (użyłam kapustę kiszoną(...)marchewką kiszonki Niemiec ) * 30 g suszonych podgrzybków * 400 g kiełbasy typu śląska * 100 g koncentratu pomidorowego * 5-6 liści laurowych * 5-6 ziaren ziela angielskiego * 10 ziarenek pieprzu czarnego * 10 suszonych śliwek * 400 g żeberka wieprzowego * 2 łyżki oleju * przyprawa do bigosu (według uznania) Wykonanie: Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z dodatkiem oleju. Kapustę kiszoną drobno pokroić
Zrób to smaczniemłodej kapusty wg. mojego przepisu. Do tej pory podawałam ją zasmażaną, dzisiaj jest gotowana i naprawdę pyszna. SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 2 młode marchewki 1 cebula mała parka kiełbasy masło,olej 2 łyżki mąki 1 liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego przyprawy: sól,pieprz,wegeta,sok z cytryny ewentualnie cukier WYKONANIE: kiełbasę i cebulę pokroić w drobną kostkę(...)podsmażyć na złoty kolor, kapustę poszatkować, włożyć do garnka,sparzyć wrzątkiem, odlać wodę, marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, sparzoną kapustę,marchewkę i smażoną kiełbasę z cebulką wkłożyć do garnka,dodać liść laurowy i ziele angielskie , wlać około 200ml wody, gotować do miękkości, w międzyczasie robimy zasmażkę:na 2 łyżkach masła rumienimy mąkę, mieszamy energicznie najlepiej trzepaczką
Kuchnia Beatyzupa to poezja kultywowana od lat. Czasami lekko modyfikowana, jednak smak tej zupy jest niezmienny. Wielki szacuj kto wynalazł zakwas na żur. Na święta podawana jest z białą kiełbasą. Tym razem postanowiliśmy nieco urozmaicić jej aromat przez dodanie wędzonych akcentów. No i oczywiście, koniecznie jajko musi być. Składniki: 320 g polskiej kiełbasy surowej 300 g wędzonych żeberek wieprzowych 2 marchewki(...)kawałek selera korzeniowego 1 pietruszka 1 por 3 ziemniaki 3 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 4 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 500 ml żuru staropolskiego sól, pieprz Przygotowanie: Kiełbasę kroimy w grube talarki. Przekładamy do garnka razem z żeberkami, warzywami, liśćmi, ziarnami ziela. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy 20 minut, warzywa i żeberka wyławiamy. Marchew kroimy w talarki, pozostawiamy
R'n'G KitchenChcecie mega syte danie dla swoich facetów? Faceci, nie chcecie stać przy garach? Koniecznie chwytajcie przepis! Składniki: 4 pętka białej kiełbasy parzonej 2 pętka kiełbasy zwyczajnej 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 puszki fasoli w pomidorach 2 łyżki oleju sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kiełbasy kroimy w talarki. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Wszystko smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy fasolę wraz sosem. Podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem. Normal
R'n'G Kitchenkolorowo. Polecam do wypróbowania. Oto pierwsza propozycja Co nam trzeba? Na 2 talerze: Kulka sera mozzarella x 2 sztuki Ser kozi w plastrach opakowanie około 8 cm kawałek kiełbasy suchej fuet(jest to kiełbasa wieprzowa, podobna do salami) mała cebula szczypior- 2 łyżki posiekanego mała czerwona papryka bagietka pszenna rukola- 4 łyżki posiekanej sos: oliwa z oliwek- 3 łyżki(...)łyżeczką soku z cytryny. sól i pieprz do posypania Robimy! Kroimy sery w plastry układamy na talerzu obok siebie-naprzemiennie Kiełbasę kroimy w plasterki, układamy na ser, posypujemy posiekaną papryką i cebulką. Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu czarnego i polewamy sosem i posypujemy posiekanym szczypiorem i rukolą. Podajemy z bagietką. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares
LatosiowydomNiby taka zwykła jajecznica z kiełbasą ale zawsze można podać ją inaczej i od razu mamy inne śniadanie Składniki / 1 porcja: -2 wiejskie jaja – mała bagietka – kawałek wiejskiej kiełbaski – 1/2 cebuli – 1/2 pomidora – mieszanka ulubionych ziół np. toskańskich – tarty parmezan – kilka liści ulubionej sałaty np. rzymskiej Przygotowanie: Bagietkę kroimy na kawałki i opiekamy(...)chwilkę smażymy. Na koniec wbijamy jaja i wszystko łączymy. Wykładamy na przygotowane grzanki, posypujemy mieszanką ziół i posypujemy parmezanem. Dekorujemy liśćmi sałaty. Smacznego ! Artykuł Kanapki z jajecznicą i kiełbasą pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEmamy czasu na gotowanie. 2 cebule 1 marchew 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 1 filet z kurczaka (250 g) Przyprawa do mięsa 1 łyżka mąki pszennej 250 g kiełbasy drobiowej 2 ząbki czosnku 1 1,5 szklanki wody 250 g przecieru pomidorowego Przyprawy: Sól Pieprz Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka Oregano Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy(...)kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz obsypujemy mąką pszenną. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Obraną marchewkę oraz pieczarki kroimy w półplasterki. Drobiową kiełbasę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej. Wsypujemy cebulę, marchew i paprykę. Gdy warzywa delikatnie zmiękną dodajemy filet z kurczaka. Czekamy aż wszystko się przesmaży. Następnie dokładamy pieczarki i kiełbasę. Wszystko dusimy przez kilka minut. Całość
VioletoweKucharzenieodmiany tej pysznej zupy. Pysznej i zdrowej, bo przecież buraki to skarbnica wszelakich witamin! Tak więc jedzmy buraki przez cały rok 😍 Składniki: pasek mięsnych wędzonych żeberek 2 wiejskie wędzone kiełbasy 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 łodygi selera naciowego kawałek pora 4-5 buraków 2 ząbki czosnku sól pieprz ziele angielskie liść laurowy majeranek koperek śmietana 18% odrobina(...)oleju po podsmażenia kiełbasy ew. ocet, koncentrat buraczany - do doprawienia Dodatkowo: kilka małych ziemniaków jajka ugotowane na twardo Wykonanie: Do dużego garnka wlać zimną wodę i włożyć żeberka. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, czosnek i trochę soli. Zagotować, jeżeli na powierzchni zbiorą się szumowiny, zebrać je. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut, po czym dodać pokrojone dowolnie (kostka
Walijskie Pichceniedodałam jednak mięsko ( bo jak bez mięska) to bez tego dodatku byłby wspaniały obiadek dla wegetarian. Duszona młoda kapustka - 1 główka młodej , białej kapusty - 2 marchewki średniej wielkości - 2 kiełbasy ( Wasze ulubione) - 1 solidna łyżka masła - sól, pieprz do smaku - pęczek świeżego koperku Kapustę myjemy i kroimy w paski. Marchew myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy również(...)kosteczkę. Masło roztapiamy w głębokiej patelni lub garnku. Jak się roztopi wrzucamy marchewkę , chwilę dusimy a następnie kapustę i kiełbasę. Mieszamy i dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku.Na koniec mieszamy wszystko z posiekanym koperkiem
Kuchnia Pełna Emocji