kiełbasa - 10142 przepisów (strona:179/677)

Kiełbasa smarowna - tłusta 90

dokładnie mieszamy. Napełniamy jelita dość ściśle, odwieszamy na kije na 12 godzin w warunkach chłodniczych.  OSUSZANIE W WĘDZARNI  W temperaturze 35-40 stopni do momentu, aż powierzchnia kiełbasy będzie całkowicie sucha i ciepła w dotyku. WĘDZENIE  W temperaturze 50-55 stopni do koloru jaki nas zadowala- osobiście wędziłem 3,5 godziny. PARZENIE  Woda 75 stopni(...)uzyskania 68 stopni w środku kiełbasy. Po parzeniu schładzamy w zimnej wodzie, wodę wymieniałem 3 razy . Dalsze wychładzanie w lodówce w temperaturze 4 stopnie. Po schłodzeniu kiełbasa jest zwięzła daje się pokroić w cienkie plasterki, ale można i posmarować nią chlebek

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Bigos z kurczakiem i pieczarkami + film 61

pożywne danie dla całej rodziny, idealne na obiad. Podane z pieczywem smakuje wyśmienicie.     składniki na 6 porcji 500 g kiszonej kapusty 500 g białej kapusty 500 g kiełbasy z kurczaka 500 g piersi z kurczaka 500 g pieczarek 2 cebule olej do smażenia 3-4 łyżki koncentartu pomidorowego 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3-4 ziarenka(...)owoców jałowca czarny mielony pieprz sól przepis Kiełbasę kroimy w sporą kostkę. Pierś z kurczaka kroimy na niezbyt małe kawałki, takie na jedn kęs. Obraną cebulę drobno siekamy. Umyte i oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Białą kapustę szatkujemy. Kapustę kiszoną jeśli będzie zbyt kwaśna opłukujemy w zimnej wodzie, a następnie dość drobno siekamy. Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy pokrojoną

Smakowite Dania
Domowe łazanki z kiszonej kapusty 50

Sprawdzony przepis na domowe łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i boczkiem. Składniki oraz sposób przygotowania kapusta kiszona 500g cebula 1 boczek 300g kiełbasa 300g Kapustę posiekać i gotować do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Na dużej, głębokiej patelni zeszklić cebulę, dodać pokrojony w kostkę boczek oraz kiełbasę i przesmażyć razem. Makaron: 1,5 szklanki mąki 2 jajka sól

Wasze Przepisy
Hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo 65

kurczakiem i chorizo to pyszny, pełen aromatu obiad, który sprawi, że poczujecie się jak w dobrej restauracji w Madrycie. Delikatne mięso z kurczaka zyskuje na aromacie dzięki intensywnej kiełbasie chorizo, a całość dopełnia smak soczystych pomidorów. Pomysł na obiad w hiszpańskim wydaniu Gulasz to jeden z moich ulubionych pomysłów na obiad . Wystarczy szybko pokroić mięso, dodać garść ulubionych warzyw, wrzucić(...)się w ustach. Dokładnie taki jest ten hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo . Jest pyszny, super sycący i aż kipi wspaniałymi, południowymi aromatami! To oczywiście zasługa chorizo . Ta dojrzewająca kiełbasa to jeden z najpopularniejszych produktów w kuchni hiszpańskiej. Ma niepowtarzalny aromat, który gwarantuje dodatek wędzonej papryki. W zależności od tego, jak ostre dania preferujecie, możecie wybrać chorizo w wersji picantne

Na-talerzu.pl
Pomysły na przerobienie poświątecznego jedzenia 130

siedem przepisów, dzięki którym możecie zagospodarować pozostałości po świętach. Zapraszam!     Forszmak – tradycyjny gulasz przygotowywany po świętach Przepis tutaj (KLIK) Idealny sposób na wykorzystanie poświątecznych mięs, szynek i kiełbas. Przygotowując ten pyszny gulasz wykorzystujemy pozostałe kawałki wędlin i pieczeni, które zostały nam w lodówce po świętach lub większych uroczystościach. Dodajemy także kiszonego ogórka oraz koncentrat pomidorowy i opcjonalnie możemy(...)pyszne krokiety!   Poświąteczna zapiekanka czyli sposób na przetworzenie resztek Przepis tutaj (KLIK) Święta, święta i po świętach… a w lodówce zazwyczaj zostaje nam sporo kawałków pieczonego mięsa, wędlin, kiełbas, warzyw, sery itp. Co zrobić z resztkami jedzenia po świętach? Na pewno nie wyrzucać! Podsyłam Wam świetny pomysł na zapiekankę, do przygotowania której możemy wykorzystać przeróżne mięsa, warzywa, sery oraz

Blog z Apetytem
Jednogarnkowa fasolka po bretońsku 77

jednogarnkowe danie w kuchni polskiej. Przygotowywana jest z fasoli gotowanej lub duszonej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g fasoli “Piękny Jaś” 300 g boczku wędzonego 5 szt kiełbasy śląskiej 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 puszki pomidorów krojonych Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz, papryka słodka i wędzona (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)miękkości pod przykryciem około 1-2 godzin. Następnie należy pokroić boczek w kostkę i podsmażyć na patelni tak, aby tłuszcz się wytopił. Na tym samym tłuszczu podsmażyć także kiełbasę pokrojoną w kostkę i dorzucić do tego posiekany czosnek i cebulę. Całość smażyć do czasu, aż cebula się zeszkli. Wszystkie składniki dodać do siebie, dokładnie wymieszać i gotować razem przez

ProstePesto.pl