kiełbasa - 10142 przepisów (strona:180/677)

Hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo 57

kurczakiem i chorizo to pyszny, pełen aromatu obiad, który sprawi, że poczujecie się jak w dobrej restauracji w Madrycie. Delikatne mięso z kurczaka zyskuje na aromacie dzięki intensywnej kiełbasie chorizo, a całość dopełnia smak soczystych pomidorów. Pomysł na obiad w hiszpańskim wydaniu Gulasz to jeden z moich ulubionych pomysłów na obiad . Wystarczy szybko pokroić mięso, dodać garść ulubionych warzyw, wrzucić(...)się w ustach. Dokładnie taki jest ten hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo . Jest pyszny, super sycący i aż kipi wspaniałymi, południowymi aromatami! To oczywiście zasługa chorizo . Ta dojrzewająca kiełbasa to jeden z najpopularniejszych produktów w kuchni hiszpańskiej. Ma niepowtarzalny aromat, który gwarantuje dodatek wędzonej papryki. W zależności od tego, jak ostre dania preferujecie, możecie wybrać chorizo w wersji picantne

Na-talerzu.pl
Pomysły na przerobienie poświątecznego jedzenia 123

siedem przepisów, dzięki którym możecie zagospodarować pozostałości po świętach. Zapraszam!     Forszmak – tradycyjny gulasz przygotowywany po świętach Przepis tutaj (KLIK) Idealny sposób na wykorzystanie poświątecznych mięs, szynek i kiełbas. Przygotowując ten pyszny gulasz wykorzystujemy pozostałe kawałki wędlin i pieczeni, które zostały nam w lodówce po świętach lub większych uroczystościach. Dodajemy także kiszonego ogórka oraz koncentrat pomidorowy i opcjonalnie możemy(...)pyszne krokiety!   Poświąteczna zapiekanka czyli sposób na przetworzenie resztek Przepis tutaj (KLIK) Święta, święta i po świętach… a w lodówce zazwyczaj zostaje nam sporo kawałków pieczonego mięsa, wędlin, kiełbas, warzyw, sery itp. Co zrobić z resztkami jedzenia po świętach? Na pewno nie wyrzucać! Podsyłam Wam świetny pomysł na zapiekankę, do przygotowania której możemy wykorzystać przeróżne mięsa, warzywa, sery oraz

Blog z Apetytem
Jednogarnkowa fasolka po bretońsku 58

jednogarnkowe danie w kuchni polskiej. Przygotowywana jest z fasoli gotowanej lub duszonej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g fasoli “Piękny Jaś” 300 g boczku wędzonego 5 szt kiełbasy śląskiej 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 puszki pomidorów krojonych Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz, papryka słodka i wędzona (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)miękkości pod przykryciem około 1-2 godzin. Następnie należy pokroić boczek w kostkę i podsmażyć na patelni tak, aby tłuszcz się wytopił. Na tym samym tłuszczu podsmażyć także kiełbasę pokrojoną w kostkę i dorzucić do tego posiekany czosnek i cebulę. Całość smażyć do czasu, aż cebula się zeszkli. Wszystkie składniki dodać do siebie, dokładnie wymieszać i gotować razem przez

ProstePesto.pl
Kociołek z kiszonką 75

auto'); ga('send', 'pageview'); -główka kapusty białej -500 g kapusty kiszonej -6 szt. podudzi z kurczaka -500 g mięsa z udźca indyka -500 g kiełbasy np. podlaskiej lub zwyczajnej -300 g tłustego boczku wędzonego -2 duże marchewki -1 duża pietruszka -5 ziemniaków -3 duże cebule -sól -pieprz w  ziarnach -250 ml bulionu lub wody Kapustę poszatkować(...)marchewkę i pietruszkę w talarki, cebulę w krążki.  Z podudzi kurczaka zdjąć skórę, mięso z indyka pokroić na kawałki. Oba mięsa obsypać ulubioną przyprawą i dokładnie wymieszać. Kiełbasę pokroić w krążki, boczek w plastry.  Zwiotczałą od soli kapustę wymieszać z ziemniakami, marchewką, pietruszką i cebulą.  Na dnie żeliwnego kociołka ułożyć kolejno:  - plastry boczku - warstwę kapusty

Kulinarne przemyslenia
Bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą 168

Każdy ma swój własny sposób na bigos. Ja robię taki jak pamiętam z domu rodzinnego, obowiązkowo z kiełbasą. Na blogu jest kilka pomysłów na bigosy, ale ten akurat robię najczęściej. Ostatnio przygotowałam gar bigosu z okazji Wszystkich Świętych. Mieliśmy zapas jedzenia na parę dni, a ja odpoczęłam od gotowania :-) Składniki: 2 kg kiszonej kapusty 1 pęto dobrej kiełbasy zwyczajnej 200g(...)pokrojone w paski suszone śliwki, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować i w razie potrzeby uzupełniać wodę. 2. Cebulę posiekać, zarumienić na patelni i dodać do kapusty.  3. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Boczek lub podgardle pokroić w grubszą kostkę. Zarumienić na patelni, a jak kapusta już jest miękka, to dodać do niej podsmażone mięso wraz z kminkiem, koncentratem pomidorowym

Kuchnia domowa Ani
Najlepsze kluseczki z dyni! Pyszny pomysł na dynię! 58

wypłyną na powierzchnię gotuj 1-2 minuty, wyłóż łyżką cedzakową na talerz. Na patelni na oliwie podsmaż czosnek, świeży tymianek/majeranek/szałwię, dodaj kurki lub inne grzyby, plastry dobrej jakości kiełbasy, poczekaj aż wytopi się do chipsa. Zdejmij plasterki kiełbasy i na tłuszcz dodawaj partiami kluseczki, całość przesmaż, dodaj plasterki kiełbasy.  Całość oprósz świeżo mielonym białym pieprzem

SMYKWKUCHNI
FASOLOWA. Z BOCZKIEM I WIEJSKĄ KIEŁBASĄ 70

znacznie skraca nam czas przygotowania zupy. Dziś podam przepis na fasolową z suchej grubej, fasoli ugotowaną na wędzonych żeberkach. Zupa jest pożywna i  syta. A dodatek wędzonej, swojskiej kiełbasy podkręca jej smak.  Składniki: ok 2 50 - 300 g białej fasoli 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera biała część 1 pora 1 cebula 3 średnie ziemniaki 250 g wędzonych(...)żeberek 2 wiejskie wędzone kiełbasy kawałek wędzonego boczku  liście laurowe  ziele angielskie 1 łyżka smalcu sól pieprz Wykonanie: Fasolę wieczorem zalewamy zimną wodą i zostawiamy do następnego dnia.  Następnego dnia z fasoli odlewamy wodę w której się moczyła, przekładamy ją do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i żeberka, zalewamy wodą, ok. 1,5 l. Gotujemy fasolę

Walijskie Pichcenie
Przepis na Bigos z cukinii 49

Szybki BIGOS na kiełbasie     Ostatnio Agnieszka wprowadziła do naszego menu bigos z cukinii. To chyb tak na zakończenie sezonu na cukinie.     Smak Tradycyjnego bigosu chyba wszyscy znają, a bigos gości na polskich stołach od XVII choć w wersji elitarnej nie było tak kapusty.     Kapusta pojawiła się dopiero w XVIII wieku(...)SZYBKI Przepis na BIGOS z CUKINII z chudą kiełbaską - Lekki i FIT obiad.     Składniki: 800g cukinii 2 duże cebule 2-3 ząbki czosnku ok. 350g chudej kiełbasy puszka pomidorów lub 600g świeżych, które trzeba sparzyć, obrać i pokroić w kostkę ok. 250g marchewki 5 sztuk ziela angielskiego 2 listki laurowe sól pieprz 2 łyżki dowolnego tłuszczu Przygotowanie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie