Jajka faszerowane znają wszyscy - w zależności od okazji, nastroju i zawartości lodówki możemy nafaszerować je niemal wszystkim. Dzisiaj jednak podeszłam do tematu z nieco innej strony i zamiast faszerować białka jaj, nafaszerowałam skorupki farszem przygotowanym z jajek i białej kiełbasy. Typowo wielkanocne połączenie 😁 JAJKAmi faszerowane - przepis na 5 porcji Do przygotowania farszu będą Ci potrzebne: 5 jajek, 1 biała kiełbasa, mała cebula, łyżka oleju rzepakowego, 2-3 łyżki tartej bułki, pół łyżeczki majera... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...