kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:75/199)

Domowa pizza kebab-gyros 8413

domowy ketchup z cukinii ) 350 g usmażonego w przyprawie kebab-gyros kurczaka 1 cebula czerwona 150 g sera żółtego 1/2 papryki czerwonej 1/2 szklanki kukurydzy 5 pieczarek garść poszatkowanej kapusty pekińskiej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce i wymieszać do połączenia. Następnie ciasto przełożyć na stolnicę posypaną mąką i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto(...)cebulą, kukurydzą, pokrojoną papryką, pieczarkami i usmażonym kurczakiem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 st. C. i piec przez 15 minut z termoobiegiem. Po upieczeniu pizzę posypać poszatkowaną kapustą pekińską. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej mam dla Was jeszcze krótki filmik, w którym krok po kroku pokazuję jak zrobić domową pizzę kebab-gyros. Artykuł Domowa pizza kebab

Przepiski.pl
Kurczak po tajlandzku w panierce kokosowej. PRZEPIS 146

wiórki kokosowe wymieszane pół na pół z bułką tartą (najlepiej użyć azjatyckiej bułki panko), jajka, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia, a także na sos warzywny ćwierć główki kapusty pekińskiej, 1 por, garść suszonych grzybów mun, 2 marchewki, pół papryki czerwonej (jeśli lubisz pikantnie, użyj też chilli), 2 ząbki czosnku, kawałek świeżego imbiru, łyżeczka proszku curry, sos sojowy, płaska(...)warzyw – grzyby zamocz w gorącej wodzie na około 15 minut, następnie odcedź i pokrój w paski, czosnek i imbir posiekaj oraz rozetrzyj za pomocą widelca z odrobiną soli, kapustę pekińską pokrój dość grubo, marchewkę pokrój na bardzo cienkie plasterki (można użyć obieraczki do warzyw), paprykę pokrój w paski. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, wrzuć najpierw czosnek

Kulinarna Polska
Zupa z kapusty pekińskiej 105

liście kaffiru 5 ziaren ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 pietruszka 1 duża marchew 1 mały seler 100 g pieczarek 1 por (biała część) 1 czerwona papryka 1/2 małej kapusty pekińskiej 70 g makaronu ryżowego (świderki) mielona kozieradka szczypiorek sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szponder myjemy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), dodajemy(...)lubimy. Wrzucamy do wywaru razem z pokrojonym mięsem, gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Paprykę kroimy w paski, dodajemy do zupy. Chwilę gotujemy i wrzucamy grubo pokrojoną kapustę pekińską. Gotujemy dalej 5-7 min, po czym wrzucamy makaron. Całość podgrzewamy na małym ogniu do miękkości makaronu. Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem, kozieradką. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem

R'n'G Kitchen
Ryba po chińsku 124

jajka całe ·        Olej do smażenia ·        1 papryka czerwona ·        1/3 główki kapusty pekińskiej ·        4 łyżki sosu sojowego ciemnego ·        1 łyżeczka curry ·        1 łyżka miodu(...)słupki marchewki, obraną z nasion i pokrojoną w małe paseczki paprykę i pokrojone w paseczki wcześnie namoczone grzyby MUN. 4.    Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojoną kapustę pekińską, podlewamy jedną szklanką wody i doprawiamy solą, curry, pozostałym sosem sojowym, miodem, octem ryżowym i zagęszczamy skrobią ziemniaczana rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i łączymy z rybą

Kulinarna Chwila
DOMOWY KEBAB 142

CIASTO:   `~~~~~~ 2 szkl.mąki 1/2 szkl.gorącej wody 1/3 szkl.oliwy sól   KEBAB: ~~~~~~~~~~~~ 2 piersi z kurczaka 2-3 ogórki konserwowe 1 mała  kapusta pekińska 1 czerwona papryka 1 cebula 2 pomidory 2 ząbki czosnku przyprawa do kebabu majonez-kilka łyżek i keczupu(ja dałam śmietanę zamiast majonezu) oliwa z oliwek `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zrobić ciasto-mąkę przesiać do miski,zrobić(...)pokroić w paseczki,dodać wyciśnięty przez praskę czosnek,przyprawę do kebaba,Usmażyć mięsko na oliwie,Przygotować warzywa do sałatki:ogórki,paprykę,cebulę,pomidory umyć i pokroić na kawałki. wymieszać.Kapustę pekińską poszatkować i dodać do sałatki,dodać majonez i keczup(ja dodałam sos cygański dla zaostrzenia smaku)Warzywa i mięsko połączyć razem.Nakładać farsz na placki i zawijać.Smacznego. Przepis

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka z zupek chińskich 299

kurczaka 0,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duża łyżki oliwy lub oleju szczypta soli 1/4 małej kapusty pekińskiej kawałek jasnozielonej części pora (jeśli sałatkę bądziemy przechowywać kilka dni w lodówce, lepiej zrezygnujmy z pora)  4-5 małych ogórków konserwowych (lub 2-3 duże) 1 łyżka sosu(...)opakowania), wyjąć z nich przyprawy (torebki z tłuszczem wyrzucić). Pokruszony makaron wrzucić do dużej miski, wsypać posiekanego pora oraz odsączoną fasolę i kukurydzę, pokrojoną na paski lub w kostkę kapustę pekińską. 2. Paprykę pokroić w krótkie, cienkie paski, poddusić na rozgrzanej oliwie ze szczyptą soli, aż zmięknie i puści sok, jeszcze ciepłą wrzucić do miski z makaronem. 3. Pierś kurczaka

Kuchnia Prezydentowej
Seler w postaci kotleta :) 105

selera z kaszą jaglaną, soczewicą i surówką. Selerowy kotlet z kaszą jaglaną : (4 osoby) Składniki : 1 średni seler 1 szklanka kaszy jaglanej soczewica, my użyliśmy gotową z puszki kapusta pekińska 1 pomidor kukurydza konserwowa 2 gałązki selera naciowego kilka oliwek szczypiorek papryczka chili oliwa z oliwek limonka pieprz, sól, ostra papryka Seler : Seler kroimy na krążki grubości(...)opakowaniu. Pod koniec gotowania wsypujemy 1/2 puszki soczewicy. Doprawiamy jeszcze do smaku i gotowe :)  Polecamy częste jedzenie kaszy jaglanej, jest niezwykle zdrowa a przy tym smaczna. Surówka : Szatkujemy kapustę pekińską, dodajemy kukurydzę konserwową ile chcecie :), kilka oliwek. Selera naciowego kroimy w drobną kostkę, pomidora również. Wszystko mieszamy ze sobą i polewamy oliwą z oliwek, i wyciśniętym sokiem z limonki

vegetanie
SAŁATKA GYROS 42

rewelacyjnie. To klasyk, który chyba nigdy mi się nie znudzi :) Sałatka gyros - składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * 5-6 większych ogórków konserwowych * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 cebula * kapusta pekińska * przyprawa gyros (ilość według uznania, ja preferuję jej sporą ilość) (użyłam przyprawy  Skworcu ) * 3 łyżki ketchupu * 3 łyżki majonezu * odrobina oleju do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić(...)ketchupu i majonezu. Kolejna warstwa to pokrojone ogórki konserwowe, na to pokrojona cebula. Na wierzch rozsmarować pozostałą część sosu. Następnie wyłożyć warstwę kukurydzy konserwowej. Na samą górę drobno pokrojona kapusta pekińska. Sałatkę przechowywać w lodówce

Zrób to smacznie
Koreański naleśnik z kimchi Kimchijeon 59

Uwielbiam proste i szybkie dania. Do takich szybkich potraw należy koreański naleśnik z kimchi, czyli kapustą pekińską kiszoną po koreańsku. Pysznie chrupiący na zewnątrz u miękki w środku. Idealny na śniadanie, jak i kolację. Polecam! Fanom kuchni koreańskiej polecam również koreańskie kopytka ryżowe na słodko , kluski ryżowe na ostro tzw. tteokbokki , bulgogi z tofu i brokułów , koreańskie bulgogi z boczniaków(...)mąki pszennej lub ryżowej 2 łyżki (10 ml) kwasu z kimchi 1/4 szklanki (60 ml) zimnej wody garść pokrojonej zielonej cebulki lub szczypiorku olej do smażenia Wykonanie: Koreańska kiszona kapusta pekińska Kimchi kroimy na niewielkie kawałki i odmierzamy 240 ml. Wrzucamy do większej miski, dosypujemy przesianą mąkę, dodajemy pokrojoną zieloną cebulkę lub szczypiorek, dolewamy kwas z kimchi i wodę

Lamarida.pl
Sałatka warstwowa z szynką, jajkiem i serem żółtym 169

puszka krojonego ananasa, 1 słoik selera sałatkowego (siekany, konserwowy), 150 g sera żółtego, 150 g szynki konserwowej, 2/3 szklanki majonezu + 1/3 szklanki gęstej śmietany lub jogurtu greckiego, na wierzch: kapusta pekińska. I kolejna na moim blogu sałatka warstwowa. Uwielbiam je :) W takich sałatkach całą tajemnicą sukcesu, są odpowiednio dobrane składniki. W tej sałatce, składniki są dla mnie dobrane po prostu(...)pokrojoną w kosteczkę lub paseczki szynkę. Wyłożyć majonez wymieszany ze śmietaną lub jogurtem, kawałki ananasa, starty na tarce ser żółty oraz jajka. Doprawić solą i pieprzem. Uzupełnić posiekaną kapustą pekińską. Źródło z niewielkimi zmianami: kwestiasmaku.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Mee goreng (makaron smażony) 162

Warto wypróbować. Kto się skusi? MEE GORENG (Indonezyjski makaron smażony) Składniki: 1 filet z kurczaka 1 kawałek imbiru 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka kiełków sojowych 4 liście kapusty pekińskiej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka sosu smabal oelek lub sriracha (w wersji łagodnej koncentrat pomidorowy) olej kokosowy do smażenia makaron chow mein Przygotowanie: Filet(...)być wersja łagodna to tylko 2 łyżki koncentratu pomidorowego), a po chwili zamarynowane w sosie sojowym kawałki kurczaka.  Kiedy kurczak się podsmaży na patelnię wrzucamy pokrojoną w paski kapustę pekińską oraz odsączone kiełki sojowe. Mieszamy.  Na koniec doprawiamy do smaku sosem sojowym i  ostrygowym oraz dodajemy ugotowany makaron. Całość mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę Ostatnim daniem

Bon appetit mon amie
Domowe kurczak po chińsku 118

będzie smaczny, pożywny i przygotujemy go w kilka chwil. Szybki przepis: Top 5 najlepszych na świecie dań z kurczaka Składniki 250g piersi z kurczaka 2 marchewki 1 cebula 1/3 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 100g ryżu 3 łyżki sosu sojowego 25g grzybów mun 100g bulionu warzywnego sól pieprz 3-4 łyżki oleju do smażenia 100 g fasolki szparagowej Domowe kurczak(...)pokrojoną w paseczki paprykę. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do warzyw. Dolewamy sos sojowy i smażymy wszystko ok. 2-3 minut. Dolewamy bulion, dodajemy usmażonego kurczaka, drobno pokrojoną kapustę pekińską i całość dusimy 2-3 minuty. Na talerzach układamy ryż i polewamy go sosem z kurczakiem. Smacznego! Artykuł Domowe kurczak po chińsku pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
RYBA W TEMPURZE Z WARZYWAMI I MAKARONEM RYŻOWYM 183

propozycją na obiad. Składniki: filety z dowolnej ryby  1 szt. marchewki 1 szt. pietruszki 1 mała cebula kawałek zielonej części pora garść kiełków fasoli mung 2-3 liście kapusty pekińskiej 3 cm kawałek świeżego korzenia imbiru dymka 2-3 ząbki czosnku grzybki mung skórka z limonki sok z połowy limonki sos rybny sos ostrygowy sos sojowy czarny sezam olej(...)rozgrzałam olej sezamowy. Kolejno wrzucałam do niego: pokrojoną w piórka cebulę.  Pokrojony imbir i czosnek.  Marchew i pietruszkę.  Słupki pora i pokrojone grzybki mun. Pokrojone liście kapusty pekińskiej. Wykroiłam z nich twarde części.  Ostatni składnik to kiełki fasoli mung.  Warzywa powinny się smażyć na dużym ogniu. Wlałam sosy:ostrygowy, sojowy i rybny. Przyprawiłam solą

potrawyregionalne
Kapsalon – holenderski przysmak 724

smażenia sól do smaku *** Można zamiennie wykorzystać gotowe mrożone frytki – 600g *** Mięso: 2 pojedyncze filety z kurczaka 3 łyżki przyprawy kebab-gyros olej do smażenia Sałatka: ok 250g kapusty pekińskiej 2-3 pomidory 1-2 ogórki gruntowe 1/2 czerwonej cebuli Sos: 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 2 przeciśnięte ząbki czosnku sól(...)się zrumienią i nabiorą chrupkości. Jeżeli używamy gotowych, mrożonych frytek, przygotowujemy je w piekarniku według przepisu na opakowaniu *** *** W czasie smażenia frytek przygotowujemy sałatkę, ser, sos i mięso. Sałatka: kapustę pekińską kroimy niezbyt drobno, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i pomidory oraz posiekaną w piórka cebulę *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Sos: w miseczce mieszamy wszystkie składniki

Blog z Apetytem
Burrito z wołowiną i guacamole 137

puszki (240 g) kukurydza z puszki (2/3 puszki, około 180 g) 500-600 g passaty pomidorowej pół dużej czerwonej papryki pół dużej żółtej lub zielonej papryki 5-6 liści kapusty pekińskiej 200 g żółtego sera tłuszcz do smażenia przyprawy: po pół łyżeczki soli, cząbru, oregano, 1/3 łyżeczki utartego kminu rzymskiego i nasion kolendry, około 1/3 łyżeczki płatków chili lub chili(...)odrobina żaru w meksykańskiej potrawie musi być :) Zatem dosypujcie chili po trochu i próbujcie, ta 1/3 łyżeczki, to mocno orientacyjna ilość. Kroimy paprykę w paski oraz zielone części kapusty pekińskiej, ser ścieramy na tarce. Następnie przygotowujemy cudownie zielone, aromatyczne guacamole. Awokado myjemy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i łyżeczką wyciągamy miąższ. Do awokado wyciskamy sok z jednej limonki oraz czosnek

Pichceniomania
Orientalny rosół z kaczki 155

kilka kulek ziela angielskiego – 4-5 plasterków świeżego imbiru – szczypta suszonej trawy cytrynowej + – makaron soba lub makaron ryżowy – szczypiorek – sezam – 2-3 liście kapusty pekińskiej Wykonanie rosołu z kaczki : Kaczkę podzielić na porcje, umyć, włożyć do dużego garnka, wlać wodę i na średnim ogniu zagotować. Zmniejszyć ogień, dokładnie usuwać gromadzący się na powierzchni szum(...)razie potrzeby przyprawić do smaku sosem ostrygowym, solą, pieprzem i trawą cytrynową. Rosół podajemy gorący w małych miseczkach z porcją mięsa z kaczki, makaronem soba, pokrojonym szczypiorkiem, kapustą pekińską oraz sezamem. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl