Sukiyaki z klasycznym japońskim makaronem OYAKATA
Sukiyaki z klasycznym japońskim makaronem OYAKATA
Od wielu lat kuchnia japońska ma w Polsce liczne grono wielbicieli. Zaliczana do grona najzdrowszych kuchni świata fascynuje bogactwem smaków i aromatów. Japoński kucharz jest nie tylko mistrzem w przyrządzaniu potraw, ale też aranżerem i stylistą. Serwowane w niewielkich porcjach, zharmonizowane również pod względem kolorów poszczególne dania to często kulinarne dzieła sztuki. Sukiyaki to japońska potrawa narodowa podawana podczas spotkań z rodziną lub przyjaciółmi. Zazwyczaj spożywa się ją wspólnie z jednego ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, mięso, grzyby, makaron, makarony, zupa, wołowina, ciasto, sałatka, kurczak, sałatki, kapusta pekińska, kapustą, shoarma, schab, wiśnia, stek wołowy, kurczak z makaronem, dania z kurczakiem, dania z makaronem, schab gotowany, ciasto na niedziele, makaron z patelni, kurczak z warzywami, schab duszony z warzywami, gotowana marchewka, potrawy z kurczaka, salatka z makaronem, sałatki do pracy, sałatka do pracy
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz