kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:71/199)

Sałatka na weekend – 12 najlepszych propozycji 542

window.adsbygoogle || []).push({}); W dzisiejszym wpisie przygotowałam dla was zestawienie najciekawszych pomysłów na sałatki, które będą idealną opcją na weekend. Znajdziecie tutaj wspaniałe przepisy na sałatki z szynką, serem, jajkiem, kapustą pekińską, na imprezę i na rodzinne spotkanie. 1. Sałatka weekendowa przepis na: Przepiski 2. Sałatka z marynowanymi pieczarkami przepis na: AlleDobre (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Sałatka cebulowa z korniszonami przepis(...)Kuchnia na Wypasie 5. Sałatka z tuńczykiem warstwowa przepis na: Kulinarne Przygody 6. Sałatka z bekonem i jajkami z sosem vinegret przepis na: Qchnia Po Prostu 7. Sałatka z kapusty pekińskiej przepis na: Pani M – Kuchnia Smakowita 8. Sałatka z ananasem, szynką i serem przepis na: Kolorowe Garnki 9. Sałatka warstwowa z ryżem i kurczakiem przepis na: Kolorowy Przepisownik

BabskiePorady.pl - Przepisy
Sajgonki 267

chińskiej Mogą być spożywane na zimno ale osobiście wole te smażone. Gorąco polecam! Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego 500 g mięsa mielonego 2 średnie marchewki 1 cebula kilka liści kapusty pekińskiej 1 garść suszonych grzybów mun 50 g makaronu ryżowego sos sojowy, pieprz, olej do smażenia Sposób wykonania: Marchewkę ścieramy na tartce o grubych oczkach. Cebule drobno siekamy, podsmażamy razem(...)etapie możemy dodać sos sojowy, pieprz. Ilość według uznania (ja dałam około 3 łyżek sosu). Na koniec dodajemy (wcześniej namoczone) i posiekane w słupki grzyby mun, posiekane 4 liście kapusty pekińskiej oraz przygotowany wg instrukcji na opakowaniu makaron ryżowy. Wszystko razem podsmażamy jeszcze kilka minut. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia.  Przygotowujemy papier ryżowy. Moczmy płatki i nakładamy farsz i zawijamy

Smaki Natalii
Słoneczny kurczak curry 155

Uwielbiam potrawy jednogarnkowe lub jednopatelniowe. Składniki: 1 1/2 piersi z kurczaka, 2 jabłka, 2 cebule, 2 marchewki, garść orzeszków ziemnych, olej, sól, pieprz, curry, kurkuma, kuskus, kapusta pekińska, ewentualnie kiełki słonecznika. Przygotowanie: Kurczaka kroimy w paski lub kostkę. 2 łyżki oleju mieszamy z przyprawami. Dodajemy do mięsa, mieszamy i odstawiamy na 2-3 godz. Cebulę kroimy w dużą kostkę(...)starte ze skórką jabłko i orzeszki. Podlewamy wodą i dusimy. Kuskus zalewamy wodą dodajemy 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich i łyżkę oliwy. na patelnię dodajemy grubo starta marchewkę i poszatkowaną kapustę pekińską. Zdejmujemy z ognia, na patelnię wkładamy kuskus i wszystko razem mieszamy

Państwo Wojtczuk gotują
Fantazja jęczmienna na liściu kapusty 115

Kupiec" 1 łyżeczka masła sklarowanego 2 łyżki kiełków na patelnię 1 cebula 1 szklanka miąższu dyni pokrojonego w kosteczkę (może być mrożonka) 1/2 szklanki pokruszonych orzechów włoskich 4 liście kapusty pekińskiej (bez nerwów lisciowych) 1/2 łyżeczki tymianku sól i pieprz świeżo zmielony do smaku Wstaw woreczek z kaszą do gorącej lekko osolonej wody i gotuj kasze 15 minut. Pokruszone orzechy(...)Dodaj dynię, kiełki,  tymianek i smaż  wszystko  5 minut.         Dodaj orzechy, dopraw solą i pieprzem.  Na talerze wyłóż liście kapusty pekińskiej, ułóż gorącą kaszę i rozłóż warstwę dyni z orzechami

Gotuj Sam!
Sałatka z kapusty pekińskiej z wędzonym kurczakiem i orzechami włoskimi. 153

Składniki: mniejsza kapusta pekińska, mała czerwona cebula, puszka ananasów (po odlaniu soku ok.259 g), wędzone udko kurczaka ( z kością ok. 400g), czerwona świeża papryka, 1/2 świeżego ogórka, puszka kukurydzy, majonez (ilość majonezu w zależności ile kto lubi), 2-3 garście orzechów włoskich, sól, pieprz. Przygotowanie: Kurczaka oddzielić od kości i pokroić. Z orzechów włoskich ściągnąć cienką skórkę, która je pokrywa(...)niekoniecznie, ale wtedy będzie wyczuwalna gorycz) i przełamać na pół. Paprykę, ananasa, ogórka, kapustę pekińską i cebulę pokroić. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać razem z majonezem, solą i pieprzem. Smacznego

W kuchni u Moniki
Sałatka z bulguru 94

ugotować bulgur 150g sera żółtego 1 szkl ugotowanej fasoli adzuki lub innej np. białej, czerwonej, cieciorki 1 łodyga selera naciowego – można pominąć jeśli nie lubicie 2 nieduże liście kapusty pekińskiej 3 ćwiartki papryki marynowanej 2 łyżeczki przyprawy do sałatek – zobacz przepis pół szkl posiekanych świeżych ziół np. pietruszki, oregano, bazylii majonez Jak zrobić sałatkę z bulguru: Zaczynamy od kaszy. Zimny(...)ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę. Potem fasolę odcedzamy na sicie. Zaraz potem seler naciowy myjemy, pozbawiamy włókien i kroimy w cienkie plasterki. Następnie kapustę pekińską siekamy drobno. W następnej kolejności paprykę marynowaną kroimy w kosteczkę. Potem zioła siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. Artykuł Sałatka z bulguru pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Azjatycka sałatka z kurczakiem i orzechowym dressingiem 74

wykorzystanie mięsa z rosołu Całkowity czas przygotowania 20 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 300-400 g ugotowanego kurczaka np. z rosołu 1 kapusta pekińska 1½ czerwonej papryki 1½ ogórka pęczek kolendry lub natki pietruszki pęczek szczypiorku 100 g orzechów ziemnych niesolonych Azjatycki orzechowy dressing(...)czosnku nieduży kawałek startego świeżego imbiru lub 2 łyżeczki mielonego ½ łyżeczki płatków chili Kroki Kurczaka poszarp lub pokrój na nieduże kawałki i włóż do miski Kapustę pekińską drobno poszatkuj. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę. Posiekaj kolendrę i szczypiorek. Dodaj wszystko do kurczaka. Przygotuj sos: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Dopraw

Na-talerzu.pl
Sałatka warstwowa z ananasem 129

szynki dobrej jakości ·        2/3 szklanki majonezu + 1/3 szklanki gęstej śmietany lub jogurtu greckiego ·        na wierzch sałatki: kapusta pekińska + kawałek czerwonej papryki - opcjonalnie PRZYGOTOWANIE Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i posiekać w drobną kostkę. Na sitku odcedzić kukurydzę, potem ananasa i selera. Na dnie salaterki o średnicy(...)warstwy nałożyć majonez wymieszany ze śmietaną lub jogurtem, kawałki ananasa, starty na tarce ser żółty oraz jajka. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec całą sałatkę posypać posiekaną kapustą pekińską oraz udekorować papryką pokrojoną w kosteczkę jeśli używamy

Calzonella.com
Zupa z ciecierzycą 109

szybko . Jeśli ktoś woli zupę z ciecierzycą ale w wersji bardziej kalorycznej to zachęcam do spojrzenia tutaj . Składniki: 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 2 szklanki mrożonej marchewki z groszkiem 1/2 kapusty pekińskiej 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki mleka kokosowego 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz kurkuma curry gałka muszkatołowa(...)liście. Zagotowujemy. cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Szklimy na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy do wody. Dokładamy marchew z groszkiem. Gotujemy przez ok. 5 minut. Kapustę pekińską siekamy nożem. Dokładamy do zupy. Dodajemy ciecierzycę. Zabielamy mlekiem kokosowym. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Doprawiamy do smaku przyprawami. Zupa powinna mieć ostry, wyraźny smak. źródło: przepis własny Ilość

Pobite gary Barbary
Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem 4159

Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem – Składniki: Zupki chińskie Vifon- 1 opak. złoty kurczak i 1 opak. kurczak curry ostry Tuńczyk w kawałkach w oleju – 2 puszki Kapusta pekińska – 1 średnia główka Kukurydza konserwowa – 1 puszka Ogórek świeży – 1 duży Papryka czerwona – 2 sztuki Majonez – 4 czubate łyżki Ketchup pikantny – 3 czubate(...)sypkie przyprawy z paczki (przyprawę curry + przyprawę złoty kurczak), zalać 100ml wrzątku i przykryć pokrywką na kilka minut, by makaron nieco napęczniał. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć dokładnie z zalewy. Kapustę pekińską poszatkować dość drobno. Paprykę oraz ogórka pokroić w kostkę. Mały pęczek szczypiorku posiekać drobno. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać 4 czubate łyżki majonezu i 3 czubate łyżki

Kulinarne Przeboje
Sałatka na ostro 142

jako przekąska na imprezę. Polecam wypróbować! SAŁATKA NA OSTRO PRZEPIS Składniki podwójny filet z kurczaka (ok. 500 g) 1 mała puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 4 jajka 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 4 łyżki ketchupu sól pieprz szczypta chili Przygotowanie 1. Fileta(...)solą oraz pieprzem. Podsmażyć na odrobinie tłuszczu i odstawić do ostygnięcia. 2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 3. Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę. 4. Kapustę pekińską drobno posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy. 5. Majonez połączyć z jogurtem naturalnym, ketchupem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz szczyptą chilli. 6. Przygotowane składniki przełożyć do większej miski

Alle Dobre!
Domowa zupka chińska bez chemii. Przepis, który pokochają nie tylko zabiegani 27195

naturalna, rozgrzewająca i aromatyczna, po prostu pyszna. Genialny przepis na zupkę chińską bez chemii. Przepis na domową zupkę chińską Składniki: około centymetrowy kawałek świeżego imbiru, ząbek czosnku, ćwierć główki kapusty pekińskiej, średnia marchewka, 2 suszone grzyby mun, pojedyncza pierś z kurczaka, świeża papryczka chilli, łyżeczka mąki pszennej, łyżeczka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki kurkumy, jasny sos sojowy, sól, pieprz, olej(...)odrobiną soli na pastę – na przykład desce za pomocą widelca. W średnim ganku rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć czosnek z imbirem i smaż około minuty, dodaj grubo pokrojoną kapustę pekińską i marchewkę pokrojoną w cienkie płatki za pomocą obieraczki do jarzyn oraz pokrojone grzyby, które wcześniej należy namoczyć w gorącej wodzie przez około kwadrans. Trzymaj na ogniu jeszcze około

Kulinarna Polska
ZAPIEKANKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 130

zdrowsze) od tych z barów.   Składniki: 2 bagietki 1 pierś z kurczaka 10 pieczarek 1 żółta papryka 1 pomidor 1 zielony ogórek typu wąż 2 garści posiekanej drobno kapusty pekińskiej 1 nieduża czerwona cebula 10 dag starkowanego sera żółtego majonez, keczup Wykonanie: Bagietki przekrawamy na połowę.Wstawiamy do piekarnika na ok 5 minut w 170 st. Bagietki posypujemy starty(...)piórka, paprykę w kostkę.Piersi z kurczaka kroimy w paseczki, oprószamy sola i pieprzem, obsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w plastry, obsmażamy. Na każdą bagietkę układamy pieczarki, posypujemy kapustę pekińską,układamy pomidory, ogórki, cebulę,paprykę, wykładamy kurczaka całość polewamy majonezem i keczupem

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z gyrosem - warstwowa 338

macie swoją wersję? Może kiedyś odważę się zrobić ją w innej wersji :) Składniki: 3 piersi pojedyncze kurczaka, 1 czerwona papryka, 1/2 białej części pora, 1 puszka kukurydzy, 1/2 małej kapusty pekińskiej, 4 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu, 4 łyżeczki przyprawy do gyrosa. Przygotowanie:   Piersi kurczaka dokładnie myjemy po zimną wodą i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy je przyprawą do gyrosa(...)drobno posiekany por. Następnie kroimy w kosteczkę czerwoną paprykę i robimy z niej kolejną warstwę. Kolejno wyciskamy ketchup i rozsmarowujemy nożem. Na to wysypujemy odcedzoną kukurydzę i układamy posiekaną kapustę pekińską. Na samej górze rozsmarowujemy majonez i dekorujemy

Aga w kuchni
Domowy kebab w tortilli 88

prosty i smaczny sposób przygotujesz samodzielnie w domu. 3 porcje 3 placki tortilli 300 gramów mięsa z uda kurczaka bez skóry i kości Przyprawa typu kebab gyros Kawałek kapusty pekińskiej kilka pomidorków koktajlowych kawałek ogórka zielonego pół cebuli czerwonej Sos 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka płynnego miodu sól i pieprz Składniki(...)cienkie paseczki lub w kostkę. Następnie usmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem przyprawy do kebaba. Można też wcześniej mięso zamarynować w oleju i przyprawie i odstawić na godzinkę. Kapustę pekińską poszatkować, pomidorki pokroić na połowę lub w ćwiartki, ogórka pokroić w półplasterki, cebulę w cienkie piórka. Na każdym placku tortilli rozłożyć warzywa i mięso polać sosem. Nie przesadzajmy jednak

Andzia Pichci
🥗 Sałatka makaronowa z kapustą pekińską i kurczakiem 🥗 61

Składniki: Makaron drobny (u mnie orzo w kształcie ryżu) 200 g Filet z kurczaka 2 Kapusta pekińska mała 400 g Por biała część i jasnozielona mały ( u mnie 75g) Kukurydza puszka Papryka czerwona Ogórki konserwowe 6 średnich Natka pietruszki garść Majonez 3 łyżki Jogurt naturalny lub śmietana 2 łyżki Ketchup łyżka Sól Pieprz Przyprawa do gyrosa lub ulubione przyprawy(...)Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w przyprawie do gyrosa i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do dużej miski przekładamy pokrojoną kapustę pekińską oraz por. ( Por dodatkowo można posolić, wygnieść i odstawić na kilka minut, aż zmięknie).  Nadepnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, puszkę kukurydzy oraz ugotowany

Kulinarne przygody
Wieprzowy gyros z cebulą 153

kości 2-3 łyżki przyprawy gyros 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 2-3 łyżki oliwy 1 cebula sos kebab-gyros FOLWARK do podania:  młode ziemniaki z koperkiem surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i zieloną cebulką  PRZYGOTOWANIE : Schab kroimy w paseczki, przekładamy na patelnie, skrapiamy oliwą i oprószamy przyprawą i papryką - mieszamy by mięso pokryło się uzyskaną marynatą. Odstawiamy(...)podduszamy do momentu aż cebula zmięknie - około kolejne 10 minut. Podajemy z sosem kebab-gyros FOLWARK  oraz w mojej kompozycji młode ziemniaki z koperkiem i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i zieloną cebulką.  Jak już wspomniałam inspiracją do mojego dzisiejszego dania jest Sos kebab-gyros FOLWARK , który otrzymałam do przetestowania - za współpracę dziękujemy :) Wracając do samego sosu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki