kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:63/199)

Ukraina - Owocowe czyli warzywne ragu 145

Culinary Ukraine  (uwaga: tylko po ukraińsku!). Uwierzcie, że jak zrobicie raz, będziecie chcieli jeść codziennie!!! Ragu Składniki (dla 2-3-4 osób, zależnie od apetytu): - 1 cukinia - 1/2 kapusty pekińskiej - 2 nieduże ziemniaki - 2 marchewki - 1/2 bakłażana - 1/2 cebuli - 1 pomidor - 50g mąki - olej - pęczek koperku - kilka listków natki pietruszki - ząbek czosnku - sól, pieprz Przygotowanie: 1) Ziemniaki i jedną(...)marchewek kroimy w kostkę, a kapustę pekińską w paski. Wrzucamy do garnka z osoloną, wrzącą wodą. Gotujemy do miękkości. 2) W międzyczasie rozgrzewamy olej na patelni. Cebulę, czosnek, połówkę cukinii i bakłażana kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej. W trakcie smażenia na cienkiej tarce ścieramy resztkę marchewki i wrzucamy na patelnię. Pomidora kroimy na małe kawałki i dorzucamy

Roślinożerni urlopowicze
Sałatka z zupek chińskich 154

Składniki: 2 zupki chińskie (1 łagodna i 1 pikantna) 1 duży filet z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 por 1/2 kapusty pekińskiej sól, pieprz majonez przyprawa do kurczaka (np. gyros) Sposób wykonania: 1. Mięso obsypać przyprawą do kurczaka, ugotować i wystudzić. Pokroić w kosktę. 2. Makaron z zupek chińskich połamać i zalać wrzątkiem, odstawić, aż spęcznieje(...)Kapustę pekińską posiekać. 4. Paprykę pokroić w kostkę. 5. Makaron odcedzić z nadmiaru wody, dodać pozostałe składniki, majonez i wymieszać. Ewentualnie doprawić solą lub pieprzem. 6. Schłodzić przed podaniem. Smacznego!!! Źródło: Pasja smaku

Kuchnia domowa Ani
Sałatka awokado z kumkwatem 132

Sałatka awokado z kumkwatem   1 awokado 1 kumkwat w słodkim syropie kapusta pekińska 200g fenkuł (koper włoski) 50g papryka 50g pomidor 100g dodatki: żurawina kurkuma pestki prażonej dyni suszona pokrzywa sos: 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu 10% 4 łyżeczki oliwy z oliwek Przygotowanie: Kapustę pekińską, fenkuł oraz paprykę pokroić w drobne paski. Pomidora pokroić

Pij soki wyciskane
Dieta szybka przemiana - Tygodniowy jadłospis - jesień 138

kurczaka gotowany na parze (120 g) +por z papryką II śniadanie makrela wędzona (80 g) +fasolka szparagowa obiad klops i indyka (porcja 120 g - przepis tutaj ) +surówka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem i porem podwieczorek 2 selery naciowe+wędzony łosoś (porcja 80 g) z musztardą kolacja klops z indyka (porcja 80 g) +warzywa z patelni (1 cebula+ 1 czerwona(...)papryka+200 g pieczarek+1/4 kapusty pekińskiej+ przyprawy: sól, pieprz, imbir, czosnek) PIATEK<SOBOTA<NIEDZIELA śniadanie owsianka z tahini i borówką amerykańską ( przepis tutaj ) +ogórek zamiennie jajko sadzone na pomidorach lub szpinaku+kromka chleba orkiszowego+śliwki duszone z ksylitolem i cynamonem II śniadanie 2 ciasteczka słonecznikowe+marchewka obiad filet z indyka lub schabu w sosie pomidorowo-kokosowym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z zupek chińskich 365

wyszła mi naprawdę spora micha (3 x większa niż ta na zdjęciu).   800g piersi z kurczaka (+ olej, słodka papryka w proszku, sól) 2 zupki chińskie (z przyprawami) (*) 1 kapusta pekińska (duża) 2 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki (pominęłam) Dodatkowo: majonez sól, pieprz   Umyte piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i podsmażyć(...)niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej). Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolkę - odcedzić. Warzywa połączyć z mięsem. Dodać makaron (pokruszony, twardy) i przyprawy (również olejki, jeśli są) z zupek. Całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Sałatkę schłodzić w lodówce. (Makaron wchłonie majonez i pod jego wpływem zmięknie, więc nie powinno się

Di gotuje
PEKIŃSKI BIGOS CZYLI BIGOS Z PEKINKI 155

kapusty pekińskiej zazwyczaj robimy różnego rodzaju surówki... no bo co tu innego wymyślić? A ja mając w lodówce niewykorzystane 2 główki pomyślałam, że może tak "spłodzić" pekiński bigosik? :)  jest wędlina, są pieczarki, jest przecier... co więcej trzeba?  Wymieszać smaki - nic więcej!  A więc do dzieła! Składniki: 3szt kapu s ty pekińskiej 2 kiełbasy podwawelskie lub inna wędlinka(...)Całość smażymy ok 15minut. Następnie dorzucamy wszystko do kapusty, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy,sól,paprykę, pomidory lub przecier pomidorowy i  dusimy pod przykryciem ok 25 minut. Ponieważ kapusta pekińska po ugotowaniu jest bardzo delikatna w smaku, dość mocno przyprawiam bigos. Całość na zakończenie posypuję koperkiem . Podajemy z pieczywem

Walijskie Pichcenie
Pyszna i prosta sałatka z gotowanym mięsem z rosołu 69

Składniki: Mięso ugotowane 250 g po obraniu ( u mnie mięso z rosołu kurczak i indyk) Kapusta pekińska mała 1/2 ok.200 g Papryka czerwona Ogórek konserwowy 4 Kukurydza 1/2 puszki lub 1 mała Cebula czerwona mała Majonez 2 łyżki Jogurt naturalny lub śmietana 2 łyżki Sól Pieprz koperek 1/2 pęczka Przygotowanie: Do miski przekładamy pokrojoną kapustę pekińską, rozdrobnione mięso, pokrojone

Kulinarne przygody
Wrapy z sałaty 191

Zapraszam na lekkie wrapy z sałaty. Polecam gdy jesteśmy na diecie lub mamy ochotę na coś lekkiego. Składniki: 4 największe i całe liście sałaty masłowej 2 liście kapusty pekińskiej 1/3 ogórka zielonego 1 pomidor 2 łyżki kukurydzy z puszki 5 plastrów pieczonej szynki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Myjemy wszystkie warzywa(...)osuszamy. Liście sałaty odkładamy a liście kapusty pekińskiej kroimy drobno. Ogórek obieramy i kroimy w pół plastry a pomidor w ósemki-przekładamy do kapusty.Mieszamy i dodajemy kukurydzę, szczypiorek i szynkę pokrojoną w paseczki. Dodajemy majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.Na środek każdego liścia sałaty układamy 2-3 łyżki sałatki( sałątkę układamy pionowo zostawiając boki i spód sałaty wolne). Dół

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sałatka z tuńczykiem i ajwarem 208

Sałatka z tuńczykiem i ajwarem tuńczyk 100g kapusta pekińska 200g fenkuł (koper włoski) 50g papryka 50g pomidor 100g kiełki lucerny dodatki: goja żurawina dynia prażona suszona pokrzywa otręby żytnie sos: 2 łyżeczki ajwaru 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu 10% 4 łyżeczki oliwy z oliwek Przygotowanie: Kapustę pekińską, fenkuł oraz paprykę pokroić w drobne paski. Pomidora oraz tuńczyka pokroić

Pij soki wyciskane
SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z WĘDZONĄ MAKRELĄ - KOLACJA DIETA 1500 KCAL. 307

czasu do czasu ponieważ podczas wędzenia tracą one na jakości i wartości składników .Zapraszam więc na pyszną ,smaczną sałatkę z wykorzystaniem wędzonej ryby. Danie ma 300 KCAL. ćwierć główki kapusty pekińskiej pokrojonej w paski 100 g. 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku -6g. kawałek wędzonej makreli -100 g. 1 rozgnieciony ząbek czosnku - 3 g. 1 łyżeczka majonezu light -5 g. chrupkie(...)pieczywo -11g. herbata miętowa niesłodzona bez ograniczeń ***************************************************** Kapustę pekińską wymieszać ze szczypiorkiem i kawałkami wędzonej ryby.Majonez wymieszać z czosnkiem i dodać do kapusty.Jeszcze raz wszystko że sobą wymieszać.Podawać z chrupkim pieczywem i herbatą miętową.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kebab 167

kolendry, drobno posiekanej sól, świeżo mielony pieprz Składniki na cebulkę: 3 czerwone cebule, pokrojone w pół-krążki sok z 1/2 limonki 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatkowo: 1/2 główki kapusty pekińskiej 6 płatów tortilli, przekrojonych na pół CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania mięsa: białą fasolę dokładnie przepłukujemy pod bieżącą wodą i odstawiamy na chwilę(...)minut. 2. Wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do lodówki. Cebulę skrapiamy sokiem z limonki i oliwą z oliwek, odstawiamy na bok. Kapustę pekińską drobno siekamy, odstawiamy na bok. 3. Mięso wyciągamy z lodówki, dzielimy na 12 równych części. Z każdego formujemy wąskie, podłużne kotleciki na wysokość około 2 cm. Bardzo dokładnie rozgrzewamy

My Culinary Art
Stir-fry z indykiem, kapustą pekińską, marchewką i grzybkami mum 263

Delikatna i łagodna w smaku 'chińszczyzna' z podsmażonej piersi z indyka, marchewki i kapusty pekińskiej, z makaronem typu chow mein (odpowiednik spaghetti, tyle, że w wersji błyskawicznej- bez gotowania), podlana sosem sojowym i posypana świeżą kolendrą oraz sezamem. Potrawa w wydaniu tzw. stir-fry, która oznacza krótkie smażenie, jednocześnie często mieszając składniki, dzięki czemu mięso jest soczyste, a warzywa jędrne(...)kruche, dodatkowo całość przygotowywana na jednej patelni/woku, a wszystko to... ...w kwadrans! 🤗 2 porcje: * pierś z indyka- 200 g * makaron chow mein- 100 g * marchewka- 2 średniej wielkości * kapusta pekińska- 1/2 główki * grzybki mum- 10 g * czosnek- 3 ząbki * sos sojowy ciemny- 6 łyżek * olej ryżowy- 2 łyżki * sól, pieprz- szczypta * sezam biały i czarny- do posypania * świeża kolendra

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka z kapustą pekińską, kukurydzą i słonecznikiem 55

jaką znam. Robię ją od dobrych 10 lat, jest niezawodna i przepyszna. Najwięcej smaku dają jej oczywiście prażone ziarna słonecznika. Im jest ich więcej, tym lepiej. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 1 ząbek czosnku pół malej chili (opcjonalnie) 3 łyżki ziaren słonecznika sok z połowy cytryny szczypta suszonego oregano sól pieprz 2 łyżki(...)oliwy extra virgin   Ziarna słonecznika prażymy na patelni do zrumienienia. Kapustę cienko szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej odsączoną kukurydzę, pokrojone w drobną kostkę cebulę i chili, rozdrobniony czosnek, słonecznik. Wlewamy sok z cytryny i oliwę, doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Mieszamy. Artykuł Sałatka z kapustą pekińską, kukurydzą i słonecznikiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kimchi z kalarepą 135

Składniki: 1 kapusta pekińska 1 kalarepa 30 g cukru 30 g soli 1 marchewka 1 pęczek dymki 6-7 ząbków czosnku 30 g świeżego imbiru 50 g cukru 50 g sosu sojowego 50 g sosu rybnego 1,5 łyżeczki chilli Sposób wykonania: Kapustę kroimy wzdłuż na ćwiartki a następnie każdą z nich na paski. Kalarepę obieramy i kroimy na cieniutkie

Qchnia po prostu
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i porem 164

jest po prostu pyszna! Można spotkać przepis na wielu blogowych kulinarnych blogach, a to świadczy tylko o tym ,że warto ją zrobić do obiadu :) Składniki: 1 mała kapusta pekińska bądź 1/2 dużej 1 puszka kukurydzy około 4 liście z części zielonej poru (można zamiennie dać szczypiorek) 1 mała cebula - opcjonalnie  1 łyżka jogurtu naturalnego 3 łyżki stołowe majonezu sól(...)pieprz do smaku (polecam z przewagą pieprzu) Wykonanie: Kapustę pekińską drobno kroimy, następnie: cebule (jeżeli ktoś chce dodać, ja wole bez bo sam por ma w sobie już wyrazisty smak), por, dodajemy majonez z jogurtem,całą puszkę odsączonej wcześniej kukurydzy, pieprz sól i wszystko razem mieszamy Na koniec pozostało nam delektować się pysznością - gdy raz zasmakujemy już nigdy nie przestaniemy

W Moim Magicznym Domu
Surówka z pora 157

Składniki: 1 mała kapusta pekińska, 1 ogórek zielony, 1 puszka kukurydzy, 1/2 białej części pora, 2 łyżki posiekanego koperku, sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka wody, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 0,5 łyżeczki suszonego koperku. Przygotowanie:    Kapustę pekińską dokładnie myjemy po zimną wodą i siekamy. Por kroimy na 4 części wzdłuż

Aga w kuchni
Zupa Yokisoba 281

przekrojonych na 2-3 części 10-15 g wakami , wcześniej namoczonych i odsączonych 1 średnia cebula, pokrojona w półkrążki 1 mała marchewka, pokrojona w ukośne plastry 1/4 małej kapusty pekińskiej, pokrojonej w grube paski lub 2-3 pak-choi 1 średnia cebula, pokrojona w półkrążki garść kiełków fasoli mung lub sojowych Do dekoracji: grubo posiekana zielona cebulka ( gruby szczypior(...)Składniki sosu wymieszać. Makaron ugotować, zahartować i odstawić. Bulion zagotować, wrzucić mięso i grzybki mu-err, pozostawić na małym ogniu.  2. Jeżeli mamy pak-choi zamiast kapusty pekińskiej, najlepiej przed dodaniem do zupy pokroić ją na grube kawałki i obsmażyć na silnym ogniu przez 3 minuty na małej ilości oleju, doprawić solą i pieprzem. 3. Rozgrzać patelnię, wlać

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania