już gotowego 20 dag.cebuli 1/2 puszki zielonego groszku 3/4 szkl.gęstej śmietany 2 łyżki musztardy 2 łyżeczki oliwy sól cukier pieprz Do dekoracji: groszek,ugotowana marchewka,2-3 liście kapusty pekińskiej. ******************************************************************* Śledzie osączyć z oliwy i pokroić na cieńkie paseczki.Cebulę obrać, opłukać,pokroić w cienkie talarki,sparzyć ma sicie gorącą wodą,osaczyc i ostudzić.Musztardę wymieszać ze śmietaną(...)Doprawić cukrem ,solą i pieprzem.Śledzie wymieszać z groszkiem i cebulką.Polać sosem i jeszcze raz wymieszać.Wstawić do lodówki na 1 godzinę.Ptzed podaniem udekorować groszkiem,marchewką i kapustą pekińską.Smaczmwgo
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiProdukty potrzebne; Zupka Chińska ,, Vifon" kurczak złocisty - 2 paczki kurczak-300g kapusta pekińska- 300g papryka- 450g pomidor-300g ogórek kiszony- 300g cebula- 200g majonez -3 łyżki sól- łyżeczka pieprz- łyżeczka papryka słodka-łyżeczka papryka ostra- łyżeczka olej - 50 ml Sposób przygotowania: Kurczaka pokroić w kostkę , wymieszać w misce z przyprawami i olejem, podsmażyć około 5 minut. Makaron(...)zupek chińskich, dajemy do miski i po kolei kroimy nasze wszystkie warzywa (kapustę pekińską, cebulę, pomidor, ogórek, paprykę), mieszamy dokładnie i przyprawiamy przyprawą z zupek chińskich. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny dodajemy naszego kurczaka oraz majonez i odstawiamy na około 30 minut, aby całość nabrała smaku, a makaron zrobił się miękki
pichcisztookoło pół opakowania), - Oliwki czarne, 3/4 słoiczka, - Oliwki zielone, 3/4 słoiczka, - Ananas, puszka (a najlepiej cały, świeży), - Kawior czarny, 50-60 gram, - Kukurydza, puszka, - Żółta Papryka, cała duża, - Kapusta pekińska, pół dużej lub cała mała, - Mozzarella, cała "kuleczka" - Cebula, 2-3 (tym razem biała, ale zwykle robimy pół na pół z czerwoną), - Olej/Oliwa z oliwek, łyżka - dwie, - Majonez(...)smak stoją na szali to jedna strona znacznie przeważa, a tu obie stanęły w równowadze. Sałatki, sałateczki: 1. Sałatka śledziowa z ananasem 2. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 3. Sałatka/pasta kanapkowa z pora 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka
Wypisz WymalujProsty przepis na sałatkę z mięsem z kurczaka przygotowanym jak do kebaba. Składniki ogórek świeży pomidor kurczak przyprawa do kebaba ser żółty czosnek cebula kapusta pekińska jogurt naturalny majonez sól pieprz Przygotowanie Kurczaka kroimy drobno, przyprawiamy przyprawą kebab, smażymy. Pomidora kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski, ogórka także kroimy na drobno. Gdy mięso będzie gotowe wrzucamy do miski(...)kroimy drobno pekinkę. Sos: cztery łyżki jogurtu naturalnego mieszamy z czterema łyżkami majonezu trochę soli i pieprzu według uznania, wyciskamy czosnek, gotowy sos wykładamy na kapustę pekińską na to tarty ser. Autor przepisu: Natalia Dziarkowska Artykuł Sałatka kebab pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyalternatywa dla naszego polskiego rosołu z makaronem. Składniki: 1,5l bulionu 5 cm kawałek imbiru 4 ząbki czosnku cebula 50g kiełków fasoli (z nasionami jeżeli jest taka możliwość) 50g kapusty pekińskiej szczypiorek 2 piersi z kurczaka 100g nudli łyżka sosu sojowego pół łyżeczki sosu rybnego 2 łyżki oleju sezamowego limonka Sposób przygotowania: Na oleju sezamowym podsmaż posiekaną w kostkę cebulkę(...)się ładnie zeszkli dodaj posiekany czosnek, papryczkę chilli oraz imbir. Całość zalej bulionem. Kiedy bulion będzie wrzący dodaj piersi z kurczaka. Staraj się nie zagotować wywaru. Wrzuć posiekana kapustę pekińską oraz dopraw do smaku solą pieprzem, sosem sojowym, rybnym oraz sokiem z limonki. Ugotuj nudle w osobnym garnku. Na talerz nakładaj nudle, zalej wywarem. Na wierzch ułóż pokrojonego kurczaka, kiełki
wysmienityMożna użyć ulubionych warzywa i dodatków. Dowolność jest nieograniczona. (4 porcje) 1 duża bułka (450g) do kebaba 400-450g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 100g kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 ogórek (ok 100g) 1 średnia czerwona cebula 80g wędzonej mozzarelli 3 łyżki prażonej cebulki przyprawa do kebaba 3-4 łyżki oleju + olej do smażenia ketchup(...)150g śmietany 150g majonezu czosnek granulowany sól, pieprz Przyprawę do kebaba wymieszać z olejem. Pokrojone mięso dokładnie wymieszać w marynacie i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. W międzyczasie kapustę pekińską drobno pokroić i doprawić solą z pieprzem. Resztę warzyw pokroić w plasterki. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotować sos. Śmietanę połączyć z majonezem i doprawić do smaku. Bułkę
Di gotujesałatki gyros jest ta z dodatkiem marynowanych pieczarek- pyyycha! Sałatkę możemy podawać z pieczywem, tortillą lub jako nadzienie do pity. A teraz zapraszam na mój przepis :-) Składniki: kapusta pekińska mała 1 szt, papryka konserwowa 1 duży słoik, ogórki konserwowe 1 mały słoik, kukurydza konserwowa 1 puszka, cebula czerwona 1 szt, pieczarki marynowane 1 mały słoik, podwójna pierś(...)kebab-gyros pół opakowania, olej do smażenia, sos: majonez 6 łyżek, ketchup 6 łyżek, musztarda delikatesowa 1 łyżeczka, jogurt naturalny 2 łyżki, sol i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Paprykę konserwową i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Cebulkę obieramy, drobno kroimy i dodajemy do warzyw. Pieczarki kroimy na 4 części. Dodajemy odcedzoną
kulinarne odsłony patiSkładniki: 1 średnia kapusta pekińska 4 jajka M 2 średnie pomidory 4 łyżki sosu czosnkowego (jak zrobić sos czosnkowy znajdziecie tutaj: http://zasmakujkuchni.blox.pl/2016/05/Dip-czosnkowy.html pół pętka kiełbasy, np. gospodarza sól, pieprz wedle uznania łyżka miodu Wykonanie: Jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź, pokrój w cienkie plasterki. Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż na patelni bez tłuszczu, dodaj łyżkę miodu, chwilę(...)karmelizuj. W misce ułóż pokrojoną w paseczki kapustę pekińską, dodaj jajka, pomidory pokrojone w kosteczkę, plasterki kiełbaski, polej sosem, dopraw do smaku. Smacznego
Zasmakuj Kuchnigyrosa, 3 łyżki ketchupu, 2 łyżki majonezu, 1/2 puszki kukurydzy, 3 pomidory, 3 kiszone ogórki, 2 tosty, szczypta ostrej papryki, 1/2 kapusty pekińskiej. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na koniec posypać przyprawą do gyrosa i ostudzić. Majonez zmieszać z ketchupem i papryką. Mięso ułożyć na dnie(...)ogórki pokrojone w kostkę, posypać kukurydzą. Ponownie polać sosem. Ułożyć pokrojone w kostkę pomidory, posypać tostami pokrojonymi w kosteczkę. Polać resztą sosu. Na wierzchu ułożyć poszatkowaną kapustę pekińską. Udekorować pomidorami, ogórkiem i kukurydzą
Z miłości do słodkościczęsto przyrządzana jest warstwowo. Ja jednak wolę wersję wymieszaną. Ale propozycję podania i wykonania pozostawiam każdemu wedle uznania. Składniki: Ilość w zależności od ilości sałatki pierś z kurczaka kapusta pekińska kiszone ogórki kukurydza konserwowa cebula biała i czerwona majonez jogurt ketchup (opcjonalnie) ww.czerwona świeża papryka (ja nie dodałam) mieszanka przypraw do gyros sól pieprz granulowany czosnek oliwa Pierś z kurczaka(...)przełożyłam ją do miseczki, wsypałam mieszankę przypraw do gyros, zalałam oliwą i odstawiłam do lodówki. Pokroiłam cebule i obrane ze skórki kiszone ogórki. Dodałam opłukaną konserwową kukurydzę. Pokroiłam kapustę pekińską. Podsmażyłam na oleju przyprawioną wcześniej pierś z kurczaka. Dodałam ją do pozostałych składników. Wszystko razem wymieszałam. Majonez połączyłam z jogurtem,doprawiłam solą, pieprzem i odrobiną granulowanego czosnku. Można jeszcze
potrawyregionalnewybraliśmy wołowinę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWE SAJGONKI Składniki: mięso mielone wołowe – 500 g marchew – 2 sztuki cebula – 2 sztuki czosnek – 3 ząbki kapusta pekińska – 1 sztuka makaron ryżowy – 100 g sól, pieprz sos sojowy – 3 łyżki papier ryżowy – 1 opakowanie grzyby mun – 1 garść sos do sajgonek(...)paseczki lub ścieramy na tarce i gotujemy do miękkości. Cebulkę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na drugiej patelni w 2-3 łyżkach oleju. Następnie dodajemy mięso mielone i posiekaną kapustę pekińską. Doprawiamy pierzem solą, sosem sojowym i podsmażamy. Do mięsa dodajemy ugotowaną marchewkę. Grzyby mum przygotowujemy zgodnie z opakowaniem, makaron ryżowy również. Dodajemy makaron, pokrojone w paski grzyby
Przepiski.plSKŁADNIKI : 1 pierś z kurczaka 250 g makaronu świderki, ugotowanego 1 czerwona papryka 2 cebule sól, przyprawa kebab 3-4 łyżki kukurydzy z puszki 1/4 część kapusty pekińskiej 1 ogórek konserwowy, kilka pieczarek ( mogą być konserwowe(...)cebulę przekładamy na patelnię, doprawiamy solą i przyprawa do kebaba, wlewamy trochę oleju i podpiekamy aż płyny odparują. Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojony ogórek, poszatkowaną kapustę pekińska, podsmażone mięso i lekko mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Składniki sosu mieszamy oprócz sera, wylewamy na makaron i lekko mieszamy. Posypujemy serem i zapiekamy około 25 minut
Kulinarne Fantazje Marioliwiększości naszych domowych imprez. Znika najszybciej. Niby nic nadzwyczajnego a zawsze się przyjmuje niezależnie od okoliczności spotkania. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 puszka kukurydzy 5 ogórków konserwowych 1/2 kapusty pekińskiej ketchup majonez przyprawa do gyrosa szczypta vegety olej Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju z dodatkiem przyprawy do gyrosa. Wykładamy usmażone mięso na dno salaterki(...)sosu wykonanego z 5 łyżek ketchupu i 5 łyżek majonezu. Na sos układamy odsączoną kukurydzę, na nią pokrojone w kostkę ogórki. Na ogórki pozostałą część sosu. Sos przykrywamy posiekaną kapustą pekińską. Posypujemy ją szczyptą vegety. Niektórzy do sałatki gyros dodają jeszcze pokrojoną w kostkę cebulę, ja tego nie robię. Dzięki temu sałatka dłużej utrzymuje świeżość. Artykuł Sałatka gyrosowa pochodzi
MojaQchnia.plsmaki pysznie sobą przejdą i będzie jeszcze lepsza. Gyros z kurczakiem Składniki : około 600 g piersi z kurczaka 1 większa biała cebula 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy kapusta pekińska majonez ketchup olej do smażenia przyprawa gyros Przygotowanie : Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju oprószając przyprawą gyros. Gorące mięso przekładamy do miski, oprószamy warstwą(...)pokrojonych ogórków konserwowych. Kolejno nakładamy warstwę ketchupu i odcedzoną kukurydzę konserwową, która przykrywamy pierzynką z majonezu. Majonez oprószamy przyprawą do gyrosa. Na wierzch nakładamy (najlepiej tuz przed podaniem) poszatkowaną kapustę pekińską
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiFolwark Pita z kurczakiem i świeżym ananasem - przepis przywędrował od Małgorzaty W. Składniki : 8 bułek pita 1 pierś z kurczaka 1 ł yżeczka oliwy lub oleju kokosowego 0,5 kapusty pekińskiej 100g rukoli 100g roszponki 1 duży ogórek 2 czerwone papryki 3 cebule szalotki (może być czerwona cebula) 100g sera smażonego 100g sera żółtego wędzonego 400g fasoli czerwonej z puszki(...)ananasa przyprawy (pieprz, papryka słodka, curry, kminek, oregano) sos kebab-gyros Folwark Przygotowanie : Pierś kurczaka kroimy w paski, przyprawiamy i podsmażamy z łyżką oliwy. Fasolę płuczemy, zostawiamy na sitku. Kapustę pekińską, ogórek, paprykę, szalotkę i ananasa kroimy na kawałki. Ser smażony i wędzony kroimy w drobne paski. W wysokiej misce mieszamy wszystkie składniki i zalewamy sosem kebab-gyros. Odstawiamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiładnie wygląda. Doskonale sprawdza się na uroczystościach rodzinnych, polecam. Składniki: 2 zupki chińskie 1 pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 por (biała część) 0,5 kapusty pekińskiej 2 czerwone papryki 2 ogórki zielone Majonez sałatkowy Fanex Sól, pieprz Przyprawa do gyrosa Sposób przygotowania: Makaron kruszymy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, wsypujemy saszetkę z suchymi przyprawami. Zalewamy(...)przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do grosa, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, pora kroimy w pól plastry, ogórki obieramy, kroimy w pół plastry, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy
Bajeczna Kuchniamięsa mielonego 1 cebula 1 marchewka 100 g kapusty pekińskiej pół szkl kuskus sól pieprz 1 łyżeczka cukru sos sojowy ciemny przyprawa chińska szczypta cynamonu 2 jajka papier ryżowy Kaszkę zalać wrzątkiem ok 1 cm nad poziom kaszy, przykryć talerzykiem i odstawić. Mięso przysmażyć z drobno posikaną cebulą i startą na tarce marchewką. Doprawić do smaku przyprawą chińską, pieprzem, cynamonem(...)smażyć ok 15 min mieszając, na koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę kapustę pekińską, przemieszać kilka razy i zakończyć smażenie. Mięso przełożyć do miski i dodać kaszkę i przestudzić. Doprawić sosem sojowym, dodać jajka i wymieszać. Papier ryżowy moczyć w wodzie i na każdy nakładać łyżkę nadzienia, zawijać tradycyjne sajgonki. Smażyć na złoty kolor przed podaniem. Podawać z surówką
Gotowanie jest łatwe