kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:65/199)

Sałatka z Gyrosa Mieszana 88

zapoznania się z przepisem! PRZEPIS NA MIESZANĄ SAŁATKĘ Z GYROSA Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 2 cebule czerwone 6 ogórków konserwowych 1/2 kapusty pekińskiej ketchup majonez przyprawa do gyrosa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Fileta z kurczaka, opłukać, oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy(...)oliwek. Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w kostkę, kukurydze odsączyć z wody. Kapustę pekińską przekroić na pół a następnie pokroić w cienkie paseczki. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski. W kubeczku wymieszać ok. 3 łyżki ketchupu pikantnego i 3 łyżki majonezu. Powstały sos przelać do miski ze składnikami i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle

Przepiski.pl
Sałatka ananas i sezam 241

Sałatka ananas i sezam 2 plastry świeżego ananasa (ok. 0,5 cm) kapusta pekińska 200g fenkuł (koper włoski) 100g dodatki: ziarna sezamu jagody goji płatki owsiane pestki prażonej dyni kurkuma sos: 2 łyżeczki ajwaru 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu 10% 4 łyżeczki oliwy z oliwek Składniki pozwalają na przygotowanie porcji dla 2 osób. Przygotowanie: Kapustę pekińską oraz fenkuł dobrze

Pij soki wyciskane
Zupa 5 smaków 144

smaków. W końcu wybór padł na zupę 5 smaków. Tak naprawdę, jest w niej nie tylko 5 smaków, ale całe bogactwo.   Składniki: - 2 litry rosołu drobiowego - 1 kapusta pekińska - 1 czerwona papryka - 1 zielona papryka - 1 mały por - 1,5 szklanki ugotowanego ryżu - przyprawa 5 smaków - świeżo mielony pieprz - chilli w płatkach - 1 łyżka soku z cytryny - ½ puszki mleka(...)kokosowego (200ml) - mięso kurczaka z rosołu - prażona cebulka - natka pietruszki Umytą kapustę pekińską posiekać, papryki pokroić - wrzucić do wrzącego rosołu. Gotować ok. 5-8 minut. Dodać ugotowany ryż, pokrojony w talarki por, 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków, chilli, sok z cytryny, świeżo mielony pieprz. Wlać mleko kokosowe, dodać kawałki kurczka z rosołu i prażoną cebulkę. Zagotować. Podawać obficie posypaną natką

mojewypiekiinietylko
Sandacz z sufletem z łososia. 169

filetu z łososia ok 100 ml śmietany 36 % (rzadkiej)   sól biały pieprz puszka kukurydzy czosnek (do smaku) ok 1 łyżki masła klarowanego ok 100 g ziemniaków kapusta pekińska/sałata lodowa 1 mała papryka chili Imbir (kawałek świeżego) miód (ok 2-3 łyżek) cytryna (sok +otarta skórka z 1/2) limonka (odrobina soku i otartej skórki)   olej/oliwa z oliwek(...)Kukurydzę odsączamy, podsmażamy chwilę na klarowanym maśle z posiekanym czosnkiem. Ziemniaki gotujemy do miękkości .   Z proporcji 1/3 (jedna część ziemniaków i 3 kukurydzy) przygotowujemy puree. Kapustę pekińską drobno kroimy.  Do słoika wlewamy sok i skórkę z połowy cytryny, odrobinę soku i skórki z limonki, miód, starty kawałek korzenia imbiru, pokrojoną w drobną kosteczkę papryczkę chili, oliwę, ocet balsamiczny

Malinowe Pocałunki
SAŁATKA GYROS 208

Składniki: puszka kukurydzy 0,5 kapusty pekińskiej 4 ogórki konserwowe 1 filet z kurczaka przyprawa gyros keczup majonez Sposób wykonania: Filet z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Następnie obtoczyć w przyprawie gyros i usmażyć na patelni. Odstawić do ostygnięcia. Odcedzić kukurydzę. Pokroić ogórki konserwowe w drobną kostkę. Pokroić kapustę pekinśką. Układać warstwowo składniki: filet z kurczaka, kukurydza, ogórek, keczup(...)majonez i kapusta pekińska

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Sałatka z marynowanymi pieczarkami i rzodkiewką 115

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i rzodkiewką Via Gusto Sałatka z marynowanymi pieczarkami i rzodkiewką Drukuj Czas przygotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 200 g kapusty pekińskiej 400 g pieczarek marynowanych (1 duży słoik) 150 g rzodkiewki 200 g szynki 200 g kukurydzy konserwowej (1 puszka) 150 g selera konserwowego (1 mały słoik) 150 g majonezu(...)śmietany 50 g jogurtu grackiego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz przygotowanie Kapustę pekińską pokrój w paski. Pieczarki marynowane odsącz z zalewy i pokrój na ćwiartki. Rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody. Szynkę pokrój w kostkę. Kukurydzę i selera odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, śmietaną, jogurtem i musztardą. Całość dopraw solą

Via Gusto
SURÓWKA Z OGÓRKIEM, KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ I DRESSINGIEM CHRZANOWYM 202

Mój syn miał w sobotę urodziny, więc przygotowałam nasz ulubiony rodzinny obiad, między innymi pieczonego kurczaka, pieczone warzywa i wyrazistą surówkę z kapusty pekińskiej, która "chodziła" za mną od kilku tygodni. Surówka będzie idealna do wszelkiego rodzaju pieczonych mięs i sosów. Osoby, które nie lubią chrzanu mogą go pominąć i zastąpić, np. bardzo drobno pokrojonymi natką czy koperkiem(...)albo ich mieszanką). Polecam :). Nie wiesz, jak sprawnie pokroić kapustę pekińską? Kliknij tu Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Zupa warzywna pikantna 103

pikantna Po świętach już dość było tych tłustych i kremowych ciast, teraz trzeba trochę zmienić swój jadłospis na lżejszy i dziś proponuję smaczną zupkę warzywną. Przepis z internetu. Składniki: kapusta pekińska - 0,5 szt papryka czerwona - 1 szt pomidory - 3 szt seler - kawałek cebula - 2 szt listek laurowy - 2 szt ziele angielskie - 4 ziarna oliwa z oliwek majeranek papryka ostra(...)szczypta papryka słodka - 1 łyżeczka sól i pieprz woda - 0,5 szkl natka pietruszki Przygotowanie : Kapustę pekińską drobno pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą dodać liście i ziarenka ziela angielskiego, gotować na wolnym ogniu z 5 minut. Selera obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć

Kuchnia Danusi
Sałatka z tofu 142

odwrotnie do samodzielnej przekąski dla ludzi nie jedzących mięsa. Tak czy siak jest warta wypróbowania. Składniki: 200 g wędzonego tofu 1  brokuł pół dużej lub jedna mała kapusta pekińska 3-4 garście rukoli 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól Wykonanie: Tofu pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na złoty(...)kolor. Brokuł podzielić na nieduże kawałki i zblanszować ( krótko obgotować w osolonej wodzie bez przykrycia). Kapustę drobno poszatkować. Tofu, brokuł, kapustę pekińską i rukolę razem wymieszać. Majonez, jogurt i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać i doprawić solą. Sos dodać do reszty składników. Delikatnie wymieszać

Pysznie & Pięknie
Tortilla z gyrosem 172

Często robię ja na szybko gdy mam mało czasu. Możemy ją przyrządzić jako przekąskę na sylwestra.  Składniki: 4 placki tortilli Fanex 1 pierś z kurczaka 0,5 główki kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona 1 pomidor 3 ogórki konserwowe Przyprawa do grosa Olej do smażenia Sos gyros Fanex Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do grosa(...)dokładnie mieszamy i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Obsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę pekińska drobno siekamy, paprykę, pomidora i ogórka kroimy w paski. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Na każdy placek układamy warzywa , mięso i polewamy sosem. Dolną część placka zwijamy do środka i zawijamy tortillę

Bajeczna Kuchnia
Sałatka Chińska 519

SAŁATKA CHIŃSKA 1 łagodna zupka chińska 1 ostra zupka chińska 2 podwójne piersi z kurczaka kapusta pekińska puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik papryki konserwowej (600 ml) 3 jajka majonez sól pieprz Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, jedynie zalać je mniejszą ilością wody . Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy(...)ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać (można nie dawać jej całej). Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać

Moje Słodkie Piekiełko
Kolorowa sałatka z wędzonym kurczakiem 592

Składniki: 1 filet z wędzonego kurczaka 0,5 szt zielonej papryki 0,5 szt czerwonej papryki 0,5 puszki kukurydzy 1 mała czerwona cebula 0,5 szt kapusty pekińskiej 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka ketchupu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kurczaka obrać ze skórki, oddzielić od tłuszczu, pokroić w kostkę. Paprykę czerwoną i zieloną pokroić w kostkę. Cebulę pokroić(...)drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z sobą. Do wszystkiego dodać kukurydzę, poszatkowaną kapustę pekińska, majonez, ketchup, sól, pieprz i jeszcze raz wymieszać wszystko z sobą. Gdyby sałatka była za gęsta można dodać trochę więcej majonezu lub śmietany

cooklife
Tortellini po wegetariańsku 175

kuchni. Doskonale smakuje w towarzystwie sosów ,ziół, oliw i zup. Tortellini zostały przygotowane z surowców niemodyfikowanych genetycznie bez użycia konserwantów. Ja zrobiłam dziś coś ciekawego, dodatek do tortellini. Składniki -kapusta pekińska -marchewka -por -salasa pomidorowa- ja miałam moją, mrożoną. Jeśli nie macie- wystarczy sok pomidorowy z kartonu. -przyprawy od Skworcu – przyprawa do Burrito, liscie kolendry, pieprz ziołowy, -prażone ziarna(...)Ziarenkowo- mieszanka Słoneczne Pola -bazylia, sól , oliwa z oliwek -seler naciowy- u mnie mrożony Poszatkuj kapustę pekińską, marchewkę i pora, duś chwilkę. Dodaj przyprawy do Burrito. Wymieszaj. Następnie pół łyżeczki kolendry.  Dodaj trochę pieprzu ziołowego, oliwy z oliwek, soli.  Wymieszaj, zamknij, duś pod przykryciem. Następnie dodaj salsy pomidorowej, wymieszaj, przykryj , duś. Dodaj selera naciowego. Od czasu do czasu

Z Kuchni Do Kuchni
Wegańskie sajgonki Tomka 204

się w moją nową wizję żywieniową, bo nie będą to tradycyjne mięsne sajgonki. Zawijaski są bezmięsne. Zobaczcie zresztą sami. Przepis na 16 sajgonek: 16 arkuszy papieru ryżowego 1/2 niewielkiej kapusty pekińskiej 2 średnie marchewki jedna pietruszka kawałek selera korzeniowego 100g komosy ryżowej 50g makaronu ryżowego lub sojowego czubata łyżka ziaren sezamu sos sojowy (ilość wedle uznania i własnego gustu/smaku(...)mnie jakieś 2-3 łyżki) pieprz olej do usmażenia (np. rzepakowy albo ryżowy) Najpierw przygotujemy farsz. Kapustę pekińską siekamy, marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na drobnych oczkach tarki, gotujemy komosę ryżową w osolonej wodzie (według przepisu na opakowaniu) oraz makaron ryżowy/sojowy. Warzywa podsmażamy na odrobinie oleju w woku, dodajemy makaron i komosę, doprawiamy sosem sojowym i pieprzem, dodajemy ziarenka

Dietolog

Proponowane wyszukiwania