while making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego bakłażana 1 pomidor 1 kiść winogron 150 g sera typu Lazur 3-4 jajka (po 1 porcję) SOS: oliwa ocet balsamiczny musztarda miód sól, pieprz, zioła INGREDIENTS (3-4 portions(...)herbs Warzywa umyj, osusz. Bakłażana pokrój na mniej więcej centymetrowe plastry, lekko posól z obu stron i odstaw na chwilę, niech puści trochę wody. Sałatę porwij/pokrój na kawałki, kapustę pekińską pokrój, wrzuć je do sporej miski razem z rukolą. Pomidora pokrój na kawałki, technika dowolna Winogrona na połówki, jeśli mają dużo pestek – teraz jest moment na ich wydłubanie
Martyna Cookswhile making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego bakłażana 1 pomidor 1 kiść winogron 150 g sera typu Lazur 3-4 jajka (po 1 porcję) SOS: oliwa ocet balsamiczny musztarda miód sól, pieprz, zioła INGREDIENTS (3-4 portions(...)herbs Warzywa umyj, osusz. Bakłażana pokrój na mniej więcej centymetrowe plastry, lekko posól z obu stron i odstaw na chwilę, niech puści trochę wody. Sałatę porwij/pokrój na kawałki, kapustę pekińską pokrój, wrzuć je do sporej miski razem z rukolą. Pomidora pokrój na kawałki, technika dowolna Winogrona na połówki, jeśli mają dużo pestek – teraz jest moment na ich wydłubanie
Martyna Cookswhile making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego bakłażana 1 pomidor 1 kiść winogron 150 g sera typu Lazur 3-4 jajka (po 1 porcję) SOS: oliwa ocet balsamiczny musztarda miód sól, pieprz, zioła INGREDIENTS (3-4 portions(...)herbs Warzywa umyj, osusz. Bakłażana pokrój na mniej więcej centymetrowe plastry, lekko posól z obu stron i odstaw na chwilę, niech puści trochę wody. Sałatę porwij/pokrój na kawałki, kapustę pekińską pokrój, wrzuć je do sporej miski razem z rukolą. Pomidora pokrój na kawałki, technika dowolna Winogrona na połówki, jeśli mają dużo pestek – teraz jest moment na ich wydłubanie
Martyna Cookswhile making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego bakłażana 1 pomidor 1 kiść winogron 150 g sera typu Lazur 3-4 jajka (po 1 porcję) SOS: oliwa ocet balsamiczny musztarda miód sól, pieprz, zioła INGREDIENTS (3-4 portions(...)herbs Warzywa umyj, osusz. Bakłażana pokrój na mniej więcej centymetrowe plastry, lekko posól z obu stron i odstaw na chwilę, niech puści trochę wody. Sałatę porwij/pokrój na kawałki, kapustę pekińską pokrój, wrzuć je do sporej miski razem z rukolą. Pomidora pokrój na kawałki, technika dowolna Winogrona na połówki, jeśli mają dużo pestek – teraz jest moment na ich wydłubanie
Martyna CooksDODATKOWO : 1/4 część kalafiora 1 marchew 1 szklanka ryżu basmati surówka z kapusty pekińskiej(...)polewamy pozostałym sosem. Danie posypujemy sezamem i zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 % C. Na talerz nakładamy porcję ryżu, na to kurczak z warzywami i surówka z kapusty pekińskiej. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: Ø 250 g makaronu typu noodle lub tak jak u mnie – bucatini Ø 5-6 liści kapusty pekińskiej (biała część) Ø pęczek szczypioru (z 3 dymek) Ø 2-3 marchewki Ø 2 piersi z kurczaka Ø 2 cm świeżego imbiru Ø 2 łyżki oliwy lub oleju do woka(...)obniżał temperatury na patelni). Zaczynamy od krojenia warzyw. Marchewki kroimy w cienkie słupki, szczypior siekamy nie za cienko, imbir natomiast siekamy drobniutko lub ścieramy na tarce (obieramy łyżeczką). Kapustę pekińską kroimy podobnie do marchewek, w paski. Kurczaka kroimy w około jednocentymetrową kostkę, solimy, pieprzymy i dokładnie obtaczamy w oliwie. Woda powinna już wrzeć, więc wstawiamy makaron i gotujemy al dente
Bazując na smakupochodzi z bloga Danaandcuisine.com Składniki: 200 g mielonego mięsa (wieprzowina, kurczak) 200 g drobno posiekanych krewetek koktajlowych 2 marchewki starte na tarce 1 szklanka posiekanej kapusty pak choy albo kapusty pekińskiej 50 g drobnego makaronu ryżowego (mała garść) 20 g (kilka łyżek 3-4) suszonych grzybów typu mun 1 mała szalotka drobno posiekana 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 jajko(...)minut. Grzyby odsącz z wody i posiekaj. Makaron odcedź i pokrój nożem na mniejsze kawałki. Krok 2 Do głębokiej misy przełóż mięso, krewetki, wsyp startą marchew, posiekaną kapustę pekińską, szalotkę i ząbek czosnku. Dodaj makaron ryżowy i grzyby oraz kiełki jeśli używasz. Wbij jajko. Wymieszaj całość a następie wyrabiaj jak mięso na pulpety, czyli najlepiej rękami, aż uzyskasz zwartą masę
Niedzielny kucharzpochodzi z bloga Danaandcuisine.com Składniki: 200 g mielonego mięsa (wieprzowina, kurczak) 200 g drobno posiekanych krewetek koktajlowych 2 marchewki starte na tarce 1 szklanka posiekanej kapusty pak choy albo kapusty pekińskiej 50 g drobnego makaronu ryżowego (mała garść) 20 g (kilka łyżek 3-4) suszonych grzybów typu mun 1 mała szalotka drobno posiekana 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 jajko(...)minut. Grzyby odsącz z wody i posiekaj. Makaron odcedź i pokrój nożem na mniejsze kawałki. Krok 2 Do głębokiej misy przełóż mięso, krewetki, wsyp startą marchew, posiekaną kapustę pekińską, szalotkę i ząbek czosnku. Dodaj makaron ryżowy i grzyby oraz kiełki jeśli używasz. Wbij jajko. Wymieszaj całość a następie wyrabiaj jak mięso na pulpety, czyli najlepiej rękami, aż uzyskasz zwartą masę
Niedzielny kucharzpiersi kurczaka lub indyka opakowanie mieszanki przyprawowej gyros-kebab 1 średniej wielkości cebulę (użyłam fioletowej, bo ciekawiej wygląda) 3-4 łyżki ketchupu 7-8 ogórków konserwowych puszka kukurydzy mała kapusta pekińska 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego olej do smażenia Filet z kurczaka kroimy w drobną ok centymetrową kostkę, mieszamy z przyprawą gyros kebab i odstawiamy na co najmniej(...)ogórki konserwowe, a na nie odsączoną z zalewy kukurydzę. Majonez mieszamy z jogurtem (jeśli lubicie możecie dodać przeciśnięty przez prasę czosnek) i rozsmarowujemy na kukurydzy. Majonez posypujemy drobno posiekaną kapustą pekińską i sałatka gotowa. Jeśli lubicie możecie dodać do sałatki warstwę pokrojonej w kostkę czerwonej papryki, lub pomidorki koktajlowe (ja użyłam ich do dekoracji). Sałatkę można także posypać podprażonym
Cynamonowe szczęściekuchni. Przeczytaj: Domowy burger BBQ Składniki na burgera 250g mięsa wołowego (mielonego) 3-4 łyżki wody sól pieprz ewentualnie odrobina musztardy bułki do burgerów Dodatki do burgera kapusta pekińska ogórek kiszony majonez mała cebula ewentualnie pomidor ketchup żółty ser topiony Zobacz także: Burger z rukolą i zdrowe frytki Domowy burger a’la McDonalds – przepis Zaczynamy od przygotowania mięsa(...)minut z każdej strony. Na chwilę przed końcem smażenia na ruszt wkładamy przekrojoną na pół bułkę. Spód bułki smarujemy majonezem wymieszanym z cebulką. Następnie układamy odrobinę posiekanej kapusty pekińskiej, burgera, żółty ser, ogórka i ewentualnie pomidora. Całość polewamy ketchupem i przykrywamy górą podpieczonej bułki. Domowy burger a’la McDonalds Smacznego! Artykuł Domowy burger a’la McDonalds pochodzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jeszcze lepszy od 2016. Składniki: 500g piersi z kurczaka Przyprawa do Gyrosa (u mnie Kamis) 1 duża czerwona cebula 6 ogórków konserwowych Puszka kukurydzy konserwowej 1 mała kapusta pekińska lub ½ główki większej Ketchup (u mnie pikantny) 3 łyżki majonezu Mały jogurt naturalny (ok. 150-200g) 2 łyżki oleju Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Obsypać porządnie przyprawą, gdyż(...)czerwoną cebulę, na nią pokrojone w kostkę ogórki, a następnie ułożyć odsączoną kukurydzę. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, polać tak przygotowanym sosem sałatkę. Na końcu na wierzch posypać poszatkowaną kapustą pekińską. Tak przygotowaną sałatkę wstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Możecie ją podawać warstwową lub przed samym podaniem wymieszać. Pozostawiam Wam dowolność, gdyż w obu wersjach smakuje świetnie
Fabryka pomysłówzrumienienia. Tuż przed wyjęciem kurczaka z piekarnika ułożyć na każdym kawałku po 2 plastry sera lub po jednym grubszym, aby się rozpuścił. W trakcie pieczenia kurczaka pokroić kapustę pekińską, ogórka pokroić w słupki, umieścić w misce. Dodać olej , doprawić solą pieprzem czarnym mielonym i płatkami chilli. Wszystko razem wymieszać. Do kubka przełożyć jogurt grecki. Umytą i osuszoną pietruszkę drobno posiekać(...)burgerów, środkiem do dołu, przykryć patelnię pokrywką i na średnim ogniu przyrumienić bułki. Ułożyć spody bułek, każdy posmarować sosem jogurtowym, następnie ułożyć upieczonego kurczaka. Kolejna warstwa to surówka z kapusty pekińskiej i ogórka, sałatkę po wierzchu polać niewielką ilością sosu jogurtowego i przykryć wierzchnią częścią bułek. Artykuł Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym pochodzi z serwisu emame kitchen
ememe kitchendomowy ketchup z cukinii ) 350 g usmażonego w przyprawie kebab-gyros kurczaka 1 cebula czerwona 150 g sera żółtego 1/2 papryki czerwonej 1/2 szklanki kukurydzy 5 pieczarek garść poszatkowanej kapusty pekińskiej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce i wymieszać do połączenia. Następnie ciasto przełożyć na stolnicę posypaną mąką i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto(...)cebulą, kukurydzą, pokrojoną papryką, pieczarkami i usmażonym kurczakiem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 st. C. i piec przez 15 minut z termoobiegiem. Po upieczeniu pizzę posypać poszatkowaną kapustą pekińską. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej mam dla Was jeszcze krótki filmik, w którym krok po kroku pokazuję jak zrobić domową pizzę kebab-gyros. Artykuł Domowa pizza kebab
Przepiski.plwiórki kokosowe wymieszane pół na pół z bułką tartą (najlepiej użyć azjatyckiej bułki panko), jajka, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia, a także na sos warzywny ćwierć główki kapusty pekińskiej, 1 por, garść suszonych grzybów mun, 2 marchewki, pół papryki czerwonej (jeśli lubisz pikantnie, użyj też chilli), 2 ząbki czosnku, kawałek świeżego imbiru, łyżeczka proszku curry, sos sojowy, płaska(...)warzyw – grzyby zamocz w gorącej wodzie na około 15 minut, następnie odcedź i pokrój w paski, czosnek i imbir posiekaj oraz rozetrzyj za pomocą widelca z odrobiną soli, kapustę pekińską pokrój dość grubo, marchewkę pokrój na bardzo cienkie plasterki (można użyć obieraczki do warzyw), paprykę pokrój w paski. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, wrzuć najpierw czosnek
Kulinarna Polskaliście kaffiru 5 ziaren ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 pietruszka 1 duża marchew 1 mały seler 100 g pieczarek 1 por (biała część) 1 czerwona papryka 1/2 małej kapusty pekińskiej 70 g makaronu ryżowego (świderki) mielona kozieradka szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szponder myjemy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), dodajemy(...)lubimy. Wrzucamy do wywaru razem z pokrojonym mięsem, gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Paprykę kroimy w paski, dodajemy do zupy. Chwilę gotujemy i wrzucamy grubo pokrojoną kapustę pekińską. Gotujemy dalej 5-7 min, po czym wrzucamy makaron. Całość podgrzewamy na małym ogniu do miękkości makaronu. Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem, kozieradką. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem
R'n'G Kitchen