Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 8 marynowanych patisonów 100 g rukoli 1/2 cebuli 1/2 puszki kukurydzy 1 duży jogurt grecki 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Liście kapusty kroimy w paski, patisony i cebulę kroimy w kostkę. Rukolę szarpiemy na mniejsze kawałki. Do jogurtu dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki surówki wrzucamy
Qchnia po prostuSkładniki: 1 główka kapusty pekińskiej 2 czerwone papryki sól pieprz cukier 2-3 łyżki oleju sok z cytryny 1 łyżeczka musztardy francuskiej Wykonanie: Oczyszczoną kapustę szatkuję. Paprykę myję, osuszam , kroję na dwie części, usuwam gniazda nasienne i kroję w dość dużą kostkę. Mieszam z kapustą, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Olej, sok z cytryny i musztardę mieszam osobno, polewam surówkę
Bea(u)ty kitchenSurówka z kapusty pekińskiej jest szybka i bardzo prosta do zrobienia. Przyznam, że robię ją wtedy kiedy nie mam czasu na wydziwianie. Jest łagodna w smaku, słodkawa, pasuje właściwie do wszystkiego. Dobrze w jej towarzystwie smakuje mięso, ryba czy choćby pierogi. Można oczywiście podkręcić jej smak dodatkiem ulubionych ziół, pieprzu czy ostrej papryki, ale ja dzisiaj proponuję wersję najprostszą. ROZWIŃ
Smaczna PyzaSkładniki: mała kapusta pekińska por marchewka 2 szt koperek (świeży lub suszony) 3 łyżki majonezu pieprz, sól do smaku Wykonanie: Kapustę kroimy drobno i przekładamy do miski. Posypujemy solą, żeby zmiękła. Pora kroimy w plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy koperek i doprawiamy majonezem i przyprawami. Odstawiamy na trochę do lodówki. Polecam
Czerwona PorzeczkaPrzepis z serii..zawieruszony...szybka i prosta surówka.. kapusta pekińska marchewka sól morska Piątnica przyprawa do sałatek Piątnica sok z cytryny olej cukier Kapustę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce.Wymieszać, skropić sokiem z cytryny. Dodać sól , przyprawę, odrobinę cukru , wymieszać. Dodać olej i wymieszać
Moje domowe kucharzeniesałatki warstwowe - produkty prosto do miseczki- super! To również tego typu sałatka. Jest wiele przepisów na gyros ja mam własny. SKŁADNIKI: filet z kurczaka około 1/2kg. 5 ugotowanych jajek kapusta pekińska 5 ogórków konserwowych 5 plastrów szynki wędzonych grubości (4-5 mm) papryka konserwowa 1 mała cebula 2-3 łyżki ketchupu pikantnego i majonezu, około 100ml śmietany słodkiej 12% WYKONANIE(...)przyprawą gyros i drobno posiekaną cebulą, wrzucamy na dno miski, "piszemy" sosem, kroimy bardzo cienko kapustę dodajemy do naczynia- popisać sosem, następnie warstwa pokrojonych w drobną kostkę ogórków, kapusta pekińska-popisać sosem, przesmażona pokrojona w kostkę szynka, kapusta-popisać sosem, pokrojone w kostkę jajka, kapusta-popisać sosem, pokrojona w paski papryka konserwowa-popisać sosem GOTOWE
Kuchnia BeatyLubię takie surówki... są one szybkie do zrobienia ...i smaczne...do surówki dodałam miodu klonowego z Anielskich Przysmaków.. kapusta pekińska papryka czerwona ogórek zielony 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu klonowego 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz zioła prowansalskie 4-5 łyżek oliwy Kapustę poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w paseczki.Miód, sok z cytryny, musztardę oliwę
Moje domowe kucharzeniePost Słodko-pikantna surówka z kapusty pekińskiej pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeurozmaicać, dodawać nowe, ciekawe składniki, łączyć smaki w coś zupełnie innego. A Wy macie jakieś swoje ulubione dodatki do mielonych? Składniki: 500 g mielonego mięsa pół kalafiora pół małej kapusty pekińskiej jajko 1 sucha bułka sól, pieprz pieprz ziołowy 1 łyżeczka tymianku bułka tarta do obtoczenia Wykonanie: Kalafior ugotować na parze i rozgnieść widelcem. Kapustę drobno posiekać. Mięso wymieszać
Pasja SmakuPrzepis na prostą surówkę do obiadu z nutą chrzanu. Pasuje do wszelkiego rodzaju mięs. Składniki: pół niewielkiej kapusty pekińskiej marchewka por 180 ml jogurtu naturalnego płaska łyżeczka chrzanu sól, pieprz Przygotowanie Kapustę siekamy drobno, solimy. Kapustę z solą ugniatamy rękami. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odciskamy z ewentualnego nadmiaru wody. Marchew ścieramy na tarce, por kroimy w półplasterki
e-PrzepisyKulinarnePost Surówka do obiadu (z marchewki i kapusty pekińskiej) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeowocami i warzywami. Często przemycam choć te zagraniczne do obiadu, pomimo, że nie są tak smakowite jak bym tego chciała :) Kiedy będzie sezon na kapustę, można użyć zamiast pekińskiej - młodą białą kapustą. Kalafior i kapustę połączyłam z rozkłóconym jajkiem i jogurtem greckim, natomiast piersi posypałam serem. Chyba nie muszę pisać, że cała zapiekanka jest wyśmienita? Jeżeli lubisz kalafiora i kapustę(...)posiada miliona kalorii. Składniki na tę porcję spokojnie wystarczą na obiad dla 4 osób. Składniki: filety piersi z kurczaka - 2 sztuki ( około 70 dag) mała główka kapusty pekińskiej kalafior 500 g 5 jaj jogurt grecki 200 g ser żółty 20 dag łyżeczka masła przyprawy (wszystko w proszku): świeżo mielony pieprz czarny sól curry imbir kminek słodka papryka ostra papryka Można
Poezja Smaków - blog kulinarnyUwielbiamy gołąbki. Roboty z nimi trochę jest - ale bardziej z kapustą i jej parzeniem niż samym zawijaniem. Ale znalazłam na to sposób - pierwszy raz zrobiłam z kapustą pekińską i już chyba zostanę jej wielką fanką. Nie trzeba parzyć i się męczyć, tylko odwijamy liście i gotowe. Jak serwujemy je na obiad, wiadome jest, że szybko znikają. Nawet R zaproponował żebym(...)mięsa nie jada. Propozycja idealna na niedzielny obiad. Składniki: 2 szklanki białego ryżu 2 marchewki 1 pietruszka 1 duża cebula 10 pieczarek 3 suszone pomidory natka pietruszki kapusta - włoska, biała lub pekińska przyprawy - sól ziołowa i cytrynowa, pieprz, kurkuma lub curry masło lub olej Przygotowanie: kapustę sparzamy - jeśli to pekińska nie trzeba ;) ryż gotujemy o 10 minut krócej
Gotowanie z pasjąProsta i smaczna surówka, która urozmaici niejeden obiad. Pasuje zarówno do mięsa, jak i ryb i dań mącznych. Składniki: mała kapusta pekińska spora marchew pęczek koperku 2 łyżki oleju lub oliwy łyżka octu winnego sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy, zasypujemy solą i odstawiamy na godzinę. Następnie odsączamy nadmiar wody, dodajemy marchew startą na tarce, posiekany koperek, ocet, olej i pieprz
e-PrzepisyKulinarnePost Surówka z kapusty pekińskiej (z marchewką, jabłkiem i koperkiem) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje