kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:86/199)

Surówka "Samo Zdrowie" 186

Jako dodatek do obiadu , proponuję lekką surówkę na bazie sałaty roszponki , z dodatkiem bogatej w witaminy kapusty pekińskiej a ponadto soczystośc pomidora i skropinona oliwą z pestek winogron sprawia , że taka surówka, zagości nie raz , nie dwa... na naszych stołach(...)średnia kapusta pekińska                                                              - 2-3 pomidory

Słodkości i nie tylko
Flaki z kapustą pekińską i pieprzem syczuańskim 151

Dzisiaj miał być zupełnie inny przepis, ale zrobiliśmy flaki z kapustą pekińską i syczuańskim pieprzem i to było tak dobre (w sumie jest bo jeszcze trochę zostało) i tak ciekawe w smaku, że chyba warto od razu się tym podzielić. … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Sałatka bakaliowa 384

smakowały wyśmienicie, dlatego też kupcie składniki już dziś by odpowiednio wcześniej ją przygotować. POLECAM :) Dla 4 osób Czas przygotowania 10 minut Składniki: Garść orzechów włoskich Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej 2 połówki brzoskwini z puszki Garść rodzynek  Ser żółty ementalski 100g (Mięsożercy mogą zamiast sera dodać ugotowanego kurczaka) Jogurt grecki 3 łyżki Majonez 1,5 łyżki Sól himalajska, pieprz

Kuchnia PROzdrowotna
Gołąbki po żydowsku 197

tego szybkie i proste w wykonaniu gołąbki w nieco innej wersji niż tradycyjnie. Polecam spróbować!     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 100g ryżu (1 woreczek) 1/3 główki kapusty pekińskiej 1 niewielka marchewka 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki kaszy manny mąka pszenna do obtoczenia gołąbków olej do smażenia 250ml bulionu 150ml przecieru pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, słodka

Blog z Apetytem
DANIA Z WOKA - kurczak w mleczku kokosowym, brokuły z krewetkami, kapusta pekińska po chińsku, warzywa po azjatycku! 262

Kurczak w mleczku kokosowym z sezamem dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 2. Brokuły z krewetkami i sezamem dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 3. Kapusta pekińska po chińsku dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 4. Warzywa po azjatycku przepis: cebulę, marchewkę, cukinię i koper włoski -fenkuł, kroimy w długie słupki, smażymy w woku

SMYKWKUCHNI
Surówka z pekinki ze szczypiorkiem i olejem z ostropestu 166

olej z ostropestu? Warto odwiedzić stronę https://www.olejemilo.pl/ gdzie znajdziecie najróżniejsze oleje tłoczone na zimno, przyprawy i zioła, herbaty, bakalie, mąki, kawy i wiele więcej. Składniki: 0,5 główki kapusty pekińskiej 1 pełna łyżka posiekanego szczypiorku 1 słodkie soczyste jabłko 3 łyżeczki oleju z ostropestu – użyłam od Milo kilka kropli soku z cytryny pieprz i sól do smaku

Słodkie okruszki
Orientalna surówka 191

egzotycznego charakteru. Surówka nie tylko pasuje do dań chińskich, ale też dobrze współgra z tradycyjnymi daniami mięsnymi kuchni polskiej.  4-6 porcji   średnia/duża kapusta pekińska 2 duże marchewki duża garść szpinaku pęczek szczypiorku (najlepiej drobnego) pół świeżej papryczki chilli (opcjonalnie) łyżka nasion sezamu   dressing 6 łyżek oleju (np. ryżowy; NIE oliwa(...)octu ryżowego (ewentualnie octu winnego) 1,5-2 łyżki syropu z agawy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 2 szczypty świeżo mielonego pieprzu czarnego/zielonego   Kapustę drobno kroimy. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki lub kroimy w małe słupki. Liście szpinaku również dość drobno siekamy. Szczypiorek kroimy na odcinki o długości 2 cm. Jesli dodajemy chilli

Simple Dish
Kimchi - koreańska kiszonka 101

Kiszonka Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili. W Korei to popularna przystawka i ważny element każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka 131

Sałatka ideal na przyjazd gości. Prosta w wykonaniu, aromatyczna i sycąca dzięki dodaniu kuskusu. Dodatkowo kuskus perłowy dodaje odrobinę odmienności od sałatek z dodatkiem makaronu. Składniki: 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus perłowej 100g bekonu 2 garsci orzechow wloskich uprazonych 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki oleju(...)lyzeczki sosu worczester 1 lyzeszka octu jablkowego lub winnego Wykonanie: Kapuste pokroic w cienkie paski, wymieszac z kukurydza i ugotowana kasza kuskus. Składniki na sos wymieszać i dodac do kapusty. Kurczaka pokroić na mniejsze kawalki, obtoczyc w słodkiej papryce i doprawić solą. Usmażyć na patelni i ostudzić Bekon usmażyć w piekarniku (ok 10 min – 180 stopni) lub na patelni, ostudzić

Mohiella
ZUPA RAMEN W WERSJI WEGAŃSKIEJ 72

znajdziecie na pewno w sklepie z egzotyczną żywnością. Zapraszam do spróbowania! Przygotowanie : 10 min. Gotowanie: 5 min. Porcja dla 4 osób : ● 120 g makaronu ramen* ● 120 g kapusty pekińskiej ● 1 ząbek czosnku ● 2 kostki bulionu warzywnego bio ● 1 łyżka pasty miso* ● 2 listki wodorostów nori* ● 2 łyżeczek ziaren sezamu ● pieprz Przygotowanie: Makaron ramen wrzuć do wrzącej wody, gotuj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z pieczonym bakłażanem i krakersami 207

przekąskę! Zapraszam do kuchni i jeśli się wam podobało to dajcie + Kuchni PROzdrowotnej :) Dla 2 osób Czas przygotowania ok 30 minut Składniki: 1 średniej wielkości bakłażan 2 garści pokrojonej kapusty pekińskiej kilka krakersów 1 pomidor Pół kulki mozzarelli masło sok z limonki sól himalajska i pieprz ksylitol lub cukier olej słonecznikowy kurkuma Przygotowanie: 1/ Wkroimy w grubą kostkę bakłażana

Kuchnia PROzdrowotna
Kimchi 64

leżał. Trochę mnie ruszyło sumienie i popędziłam na insta, molestować ludzkość z Korei debilnymi pytaniami. Uspokojono mnie, że wywalenie sosu rybnego, krewetek i mącznego gluta oraz za pokrojenie kapusty w kwadraty, a nie w długie kawałki, nikt mi chatki nie zbombarduje. Dostałam trochę porad, poznałam fajnych ludzi, bo ja tych fajnych to wiecie, w internetach zaczepiam i oni czasem mnie(...)słoika. Stąd wiem, że z tego przepisu kimchi może stać kilka lat i nic mu nie jest. Na kimchi przepyszne, oczywiście jedyne i najlepsze na świecie, potrzebujemy: 1 kapustę pekińską około 20 g soli (dwie płaskie łyżki) 1 białą rzodkiew (ok. 400 g) 1 pęczek szczypiorku pocięty na 2 cm kawałki 4 sztuki cebulki dymki, pozbawione cebuli i pocięte

ladykitchen
Wege sajgonki i "Zimowy ślub" 193

dania. Jednym z nich są sajgonki. Tym razem podaję aromatyczną wersję na ciepło. Składniki (na 2 porcje): 3 grzyby mun wrzątek 6 arkuszy papieru ryżowego mała marchewka 2 liście kapusty pekińskiej ok. 2 cm świeżego imbiru mała dymka (zielona część) ćwierć czerwonej papryki olej do smażenia w wysokiej temperaturze (np. ryżowy) Sos 2 łyżki sosu sojowego kapka oleju sezamowego ewentualnie

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka gyros mieszana 634

znów sałatka gyros, tym razem nie warstwowa, tylko wymieszana...bo można i tak zrobić. 2 piersi z kurczaka kapusta pekińska (mała główka) 2-3 ogórki konserwowe 1 ogórek zielony 1-2 papryki 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula fioletowa przyprawa Gyros ketc hup, majonez Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki, posypać przyprawą Gyros i usmażyć na gorącym oleju.Kapust

Moje domowe kucharzenie
Gyros babci Basi 177

wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Składniki : Pół główki kapusty pekińskiej, 1 pierś z kurczaka ( moja miała 30 dag ) pomidor, ogórek zielony, 1 nieduża cebulka , vegeta czerwona, kukurydza konserwowa, 1 łyżka jogurt naturalny lub śmietana kwaśna, 1 łyżka majonezu(...)paseczki, Posypać przyprawą do gyrosa i delikatnie solą , pozostawić na 1 godz. Na patelnie wlewamy trochę oleju i wkładamy mięso i delikatnie podsmażamy. Pod koniec smażenia dodajemy plasterki czosnku. Kapustę drobno szatkujemy, Cebulę również kroimy na drobno i blanszujemy polewając wrzącą a następnie zimną wodą . Poszatkowaną kapustę posypujemy delikatnie vegetą czerwoną. Dodajemy około pół puszki kukurydzy konserwowej., pół pomidora

Pysznosci Babci Basi