olej do smażenia 4 -8 hamburgerowych bułek, tutaj przepis musztarda gruboziarnista do posmarowania sos katsu, tutaj przepis frytki do podania Surówka z kapusty po japońsku 350 g białej lub pekińskiej kapusty 1 łyżeczka tahini 1 łyżka jasnej soi po 1 łyżeczce nasion białego i czarnego sezamu 1 łyżeczka majonezu 2 łyżki ryżowego octu 2 łyżeczki sezamowego oleju kawałeczek świeżego imbiru
codojedzeniaPrzedstawiam drugą odsłonę kapusty pekińskiej w roli głównej. Składniki: kilka liści kapusty 1 marchewka kilka rzodkiewiek 1mały ogórek zielony 1/2 jabłka sezam (ok. 1 łyżki) oliwa sól, pieprz, cukier Liście kapusty kroimy na grubsze paski. Marchewkę kroimy obierakiem na cienkie paski. Ogórka i rzodkiewkę w plasterki, natomiast jabłko w kostkę. Sezam prażymy krótko na suchej patelni i dodajemy do pozostałych
tojestpyszne.blogspot.comGorzej, jeśli mięso, tak jak u mnie, jest mieszane. Ja smażyłam po dwa razy z każdej strony, żeby miec pewność, że środek kotlecika będzie usmażony Podałam z surówką z kapusty pekińskiej (można podać z surówką z białej kapusty lub zapiekanymi warzywami ) i ziemniakami z koperkiem. Mogą być również pieczone ziemniaki , zamiast gotowanych Na zdrowie! :) Biorę udział w akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comłyżka suszonej mięty kilka kropel soku z cytryny łyżeczka soli łyżeczka pieprzu Wszystko dokładnie połączyłam. Oczyszczone mięso natarłam marynatą, zostawiłam w niej na całą noc w lodówce. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ. (autorski;) 1 średnia kapusta pekińska 5 średnich marchewek 1 por (biała część) 1 szklanka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, 3 łyżki oliwy z oliwek suszone zioła (u mnie kolendra
W kuchni Karmel-itkitaka sałatkę. Rewelacyjna jako kolacja, śniadanie czy też przystawka. Polecam. Zaczynamy: Składniki: 6 ugotowanych podudzi kurczaka 1 zielona papryka 10 pomidorków koktailowych mała puszka kukurydzy 4-5 liści z kapusty pekińskiej 2-3 łyżki joguru naturalnego Wykonanie: Kapustę kroimy w piórka. Obieramy kurczaka . Kroimy na mniejsze cząstki. Dodajemy pokrojone pomidorki na pół, paprykę I kukurydzę. Mieszamy wszystkie składniki w misce
Smaki EdytyEtiopska potrawka z kapustą, ziemniakami i marchewką to bardzo łatwy obiad wypełniony aromatycznymi przyprawami i warzywnymi smakami. Kiedyś nie widziałam nic o kuchni afrykańskiej i teraz pewnie jest to jeszcze zaledwie parę procent, ale jest ona moim zdaniem bardzo ciekawa i może nawet bardziej podobna do kuchni polskiej niż mogłoby nam się wydawać. Przepis jest wegański i może być też(...)sztuka Kminek i czosnek granulowany po 1/3 łyżeczki Kurkuma 1 łyżeczka Kardamon i cynamon po 1/2 łyżeczki Sól i pieprz do smaku Marchew 2 sztuki Ziemniaki 4 sztuki Kapusta pekińska 1 główka *jeśli używamy zakwasu, dodajemy tylko 20 ml wody Mieszamy drożdże z cukrem, wodą, zakwasem, a następnie pozostałymi składnikami na chlebek. Zagniatamy ciasto i dzielimy na 4 części
rabarbarowowiedział zbytnio co. Ja może bym wiedział, gdybym to sadził, za to ten co posadził, to nie pamiętał co. Teoretycznie miała być sałata, ale podobno była sadzona też kapusta pekińska. To co dostałem wyglądało trochę jak przerośnięta kapusta Pak-Choi. Stwierdziłem, że najlepszą opcją będzie bigos z dodatkiem innego płodu owej działki, za którego posadzenie już jestem odpowiedzialny personalnie, czyli
Kryzysowa Książka Kucharskakiszonych warzyw, bardzo lubię pić kwas z kiszonych buraków, a pozostałe z niego buraki nie wyrzucam tylko robię z nich pyszną zupę. Polecam Amatorom kiszonek polecam kimchi , czyli kiszoną kapustę pekińską, warzywa kiszone po ormiańsku . Polecam również kiszoną kapustę z grochem . Składniki: 2 kg kiszonych buraków z tego przepisu 1 duża marchewka 3 średnie ziemniaki liść laurowy kilka ziaren ziela
Lamarida.plcukinią: - połowa fenkułu - mała cukinia żółta - cebula 1/2 sztk. - 4 łyżki sosu hoi sin - 1 łyżka octu ryżowego słodkiego - 2 łyżki oleju słonecznikowego - chili Wszystko dusimy w woku. Kapusta pekińska na słodko: 450 g kapusty pekińskiej - 1 łyżka oleju - 1 łyżka świeżego imbiru startego 2 żabki czosnku - świeże chili - 1 łyżka słodkiego octu ryżowego - 4 łyżki sosu sojowego jasnego
SMYKWKUCHNItkę! Ten post nie jest sponsorowany przez Kuchnie Świata, po prostu dla ułatwienia życia podlinkuję Wam produkty, których używam i są sprawdzone :) Składniki główne: 4 główki dorodnej kapusty pekińskiej drobna sól - 1 szklanka soli na ok. 450g kapusty Do przygotowania pasty ryżowej: 2 szklanki wody 2 łyżki mąki z białego ryżu kleistego Windmill 2 łyżki cukru
Spektrum Smakujuż nie przechodzą, więc próbuję co raz to nowych sposobów. Metodą prób i błędów odkryłam, że sprawdzają się surówki. Tylko ile można jeść mizerię, surówkę z marchewki czy z kapusty pekińskiej . Dla odmiany do dzisiejszego obiadu przygotowałam surówkę z kapusty kiszonej, którą ze względu na właściwości warto regularnie spożywać - szczególnie w okresie zimowym kiedy trudno o świeże warzywa. Składniki
Kuchnia po mojemuszpinak, posypujemy lekko solą i ostrą papryką. Jeśli macie dość suchy twaróg, dodajcie trochę jogurtu naturalnego. Ryż parboilet gotujemy z łyżeczką kurkumy, aby był pięknie żółty. Surówka : fasola czerwona kapusta pekińska pomidor zielona papryka oliwa z oliwek ocet balsamiczny Kapustę szatkujemy w drobne kawałki, pomidora kroimy w drobną kostkę, paprykę również. Wszystko mieszamy ze sobą i polewamy oliwą
vegetanieBardzo fajna surówka do grilla lub po prostu do obiadu. Składniki: 1 kapusta pekińska puszka ananasa 2 łyżki chrzanu 2 łyżki majonezu pieprz Kapustę myjemy i drobno kroimy. Ananasa odsączamy i drobno kroimy. Majonez mieszamy z chrzanem i mieszamy wszystko razem ok.10 minut przed podaniem. Smacznego
Przepisy mojej mamykapusty, ogórków i papryki: główka młodej kapusty (moja miała około 700 g, poza sezonem można użyć pół główki białej kapusty) 1,2 kg ogórków gruntowych 2 papryki czerwone (400 g) 2 cebule (200 g) 2 łyżki soli Zalewa: 300 ml oleju (1,5 szklanki) 200 ml octu 10% (szklanka) 180 g cukru (szklanka) pół łyżki soli Przygotowanie Kapustę szatkujemy(...)surówka z kapusty, ogórków i papryki[/caption] Zobacz inne przepisy na pyszne i zdrowe surówki z kapusty: Szybka Surówka Z Młodej Kapusty I Rzodkiewki Surówka Barowa Z Białej Kapusty Dwutygodniowa Surówka Z Kapusty (Jak U Chińczyka) Najlepsza Surówka Coleslaw – Jak Z KFC Szybka Surówka Z Kapusty I Kukurydzy Pyszna Surówka Z Młodej Kapusty Surówka Z Kapusty Pekińskiej, Pieczarek
e-PrzepisyKulinarnenaszło na ciasto francuskie. Chyba wygoda i możliwość stworzenia wielu przekąsek. Zostało mi mięso mielone, niewiele. Myślę, że ok. 150 gramów. Postanowiłam zrobić paszteciki. Podałam je z surówką z kapusty pekińskiej. Bardzo podobnej do tej, którą kiedyś robiłam z białej kapusty . Zjadłam jako obiad:) Niewiele, ale za to jakie sycące! Składniki: 1 gotowy arkusz ciasta francuskiego ok. 150 gramów mięsa
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPamiętacie jak pisałam o kiszonej kapuście pekińskiej? Kiszę ją nadal i wykorzystuję do surówek takich jak ta. Kapusta coolwrap to kapusta płaska jak talerz, bardzo zdrowa i smaczna. Razem w jednej surówce sprawują się znakomicie. Polecam serdecznie, na zdrowie! Surówka z kapusty coolwrap, kiszonej na zdrowie! CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZauważyłam, że często szukacie przepisów na surówkę do obiadu. Dużym zainteresowaniem cieszą się przepisy na surówkę z kapusty pekińskiej oraz coleslaw . Postanowiłam zaprezentować kolejną obiadową klasykę – surówkę z czerwonej kapusty 1/2 główki średniej wielkości czerwonej kapusty 1 mała cebula 1 średnia marchewka 1 jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon) 1 łyżka
Bulliochrupiącej bułce z plastrem sera i szynki . To już bardziej mięsna wersja Dzisiaj towarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam za prostotę i smak . Składniki : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy ( mała ) 3 ogórki , korniszony 1/2 małej cebuli 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka ketchupu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka , płaska tymianku sól,pieprz do smaku
Ogrodnik w podróżyZnakomicie zastępuje surówkę z młodej kapusty. Warto spróbować. Składniki : -kilka liści kapusty pekińskiej -marchew -jabłko -kawałek pora -posiekany koperek -sól, cukier, olej Oddzielamy liście kapusty i kroimy na kawałki. Pora kroimy na drobno. Obieramy jabłko i marchew i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Dodajemy koper, doprawiamy do smaku, skrapiamy olejem, mieszamy i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnymłodą kapustą i oliwkami Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Koktajl
Moja smaczna kuchniaziemniaków 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 kulka mozzarelli kapusta pekińska sól pieprz bazylia oregano majeranek chili 2 ząbki czosnku pół cebuli Kapustę obrać z liści , ok 10-12 szt. Liście sparzyć i odłożyć. Ziemniaki obrać pokroić w plastry i obgotować ok 7-10 min. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko, pokrojoną mozzarellę, drobno posiekaną cebulę i czosnek
Gotowanie jest łatwe