kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:101/199)

Sezamowa pierś z kurczaka na młodej kapuście 93

votes ) Sezamowa pierś z kurczaka na młodej kapuście Sezamowa pierś z kurczaka, na młodej kapuście to danie zaciągnięte przeze mnie z kuchni chińskiej. Ma tam taką dziwaczną, chińską nazwę pisaną chińszczyzną.. No wiecie .. abra kadabra.. więc nie zamieszczam Zawsze wydawało mi się, że w krajach azjatyckich je się głównie kapustę pekińską , a tu taka niespodzianka, zwykłą białą też

Ogrodnik w podróży
Ala gołąbkowe dewolaje 110

propozycja na niedzielny obiad 6 porcji Czas przygotowania 30 minut Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        6 liści kapusty pekińskiej ·        Pęczek szczypiorku ·        10 dag sera żółtego ·        2 jajka(...)panierki ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy 2.   Liście kapusty parzymy 3.   Na każdy liściu układamy plaster mięsa, doprawiamy solą oraz pieprzem 4.   Ser kroimy w podłużne słupki i po jednym słupku układamy na mięsie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Kulinarna Chwila
Surówka z kapusty pekińskiej z kukrydzą 133

Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 duża marchewka kilka łyżek kukurydzy odsączonej z zalewy przyprawa do sałatek siekany koperek siekana pietruszka 2 łyżki majonezu 1 kopiasta łyżka gęstego jogurtu naturalnego Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować wedle uznania. 2. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić wedle uznania. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Surówka z kapusty pekińskiej 95

surówkę, którą możecie podać zarówno do obiadu, jak i jako dodatek do kanapek z wędliną, tortilli itp. Wszystko zależy od Waszych upodobań smakowych i pomysłowości :-) Polecam :-) SKŁADNIKI 1 nieduża kapusta pekińska biała część pora 1 jabłko 1 zielona papryka 2 - 3 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka ostrej musztardy 3 łyżki oleju sól, pieprz, odrobina cukru Kapustę

Czary - gary w kuchni
Kolorowa surówka z pekinki, papryki i kiełek 142

Witaminki zimową porą :) Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją. Składniki: 1 nieduża główka kapusty pekińskiej, 1 czerwona słodka papryka, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 3 cebulki szalotki ze szczypiorkiem, 3 garści kiełek brokułu lub rzodkiewki, sól, 4 łyżki oliwy, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kapustę i szalotkę ze szczypiorkiem drobno poszatkować

Nie tylko w kuchni
Noodle po pekińsku 311

jeść w nieskończoność. Polecam i zapraszam po przepis :  Składniki: 500 gr mięsa wołowego mielonego 2 łyżki oleju sezamowego 3 ząbki czosnku 1 łyżka startego imbiru pół główki kapusty pekińskiej pół pęczka szczypiorku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka pasty curry natka pietruszki 200 gr chińskich noodli Wykonanie: Gotujemy noodle, według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Mięso smażymy

Smaki Edyty
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i kukurydzą 56

potrzeba: 1/2 małej kapusty pekińskiej, 2 pomidory, 1/2 długiego zielonego ogórka wężowego, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 3 łyżki kukurydzy z puszki, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego, Sól, Pieprz Wykonanie: Kapustę kroimy w drobne paseczki, dajemy do miski, dodajemy pomidory pokrojone w drobne kawałki (ja obieram ze skóry), ogórka pokrojonego ze skórą w półplasterki, szczypiorek, kukurydzę

Bułka z Chlebem
Gyros z fasolą i kiełkami roślin strączkowych 167

Gyros to sałatka niezwykle popularna. W wersji klasycznej do jej przygotowania używam: kurczaka w przyprawie do gyrosa, kapusty pekińskiej bądź sałaty lodowej, ogórków konserwowych, cebuli, kukurydzy, czerwonej papryki oraz keczupu i sosu na bazie majonezu i jogurtu. Dzisiaj mały lifting kultowej sałatki. Zamiast ogórków jest czerwona fasola, a kapustę zastąpiły kiełki strączkowych. Polecam na sylwestrowe party! Składniki: 2-3 filety

Czerwień i błękit
Przepis na bardzo szybką sałatkę z pieczarkami. 171

wszystkim smakowało, że szkoda byłoby nie podzielić się z Wami tą prostą recepturą :-)  Składniki: 250 g malutkich pomidorków np. koktajlowych słoik pieczarek marynowanych - około 400 ml nieduża główka kapusty pekińskiej puszka kukurydzy konserwowej puszka drobnego groszku konserwowego (np. Dawtona - mają taki drobniuteńki groszek) duży zielony ogórek czerwona papryka 3 łyżki majonezu łyżeczka czosnku granulowanego pieprz sól  Wykonanie: Warzywa

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kimchi 170

Kimchi – to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Składa się ono ze sfermentowanych warzyw. Bazą jest oczywiście kapusta pekińska i biała rzepa. Można jednak dodawać także inne ... Post Kimchi pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne dla Każdego

Pancook
Kimchi z ogórków Oi Kimchi, 오이 김치 72

stałam się fanką koreańskich filmów i seriali. A tam obojętnie czy to romans, thriller czy dramat to cały czas dużo jedzą i mówią m.in o kimchi nie tylko z kapusty, ale i z różnych warzyw, m.in. ogórków. Słowo kimchi oznacza sfermentowane lub ukiszone warzywa. A że w sobotę kupiłam ich sporo aby je nastawić na małosolne to pierwszy raz odważyłam(...)Korea ma swoje kim chi, które jest symbolem to koreańskiej kuchni. Oi-sobagi to kimchi z ogórków niezwykle popularne w Korei. Ja znałam kim chi klasyczne, czyli z kapusty pekińskiej, ale na sposób koreański kisić można wszystko, podobnie jak w Polsce. Moje przepisy na kiszonki: Kiszona brukselka kiszona marchew , kiszone rzodkiewki , buraki . ogórki na sucho ogórki małosolne w plastrach. kiszona

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka grillowa z papryką 61

Warzywna sałatka do grilla z sosem jogurtowo-musztardowym. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: ½ główki kapusty pekińskiej 1 duża papryka czerwona lub 3 połówki różnokolorowych papryk 1 cebula czerwona 1 pomidor ½ pęczka szczypiorku Sos: 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy szczypta pieprzu Przygotowanie: Posiekać kapustę i cebulę. Paprykę oraz pomidora pokroić w małą kostkę. Wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Szybkie Surówki do Obiadu – Najlepsze Przepisy 129

pyszną surówkę, ponieważ nie dość, że świetnie smakują, to dodatkowo bogate są w witaminy, których nigdy za dość. 1. Surówka z marchewki Przepis na: przepiski.pl 2. Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy Przepis na: uwielbiamgotowac.com (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Surówka z cukinii Przepis na: slodkieokruszki.pl 4. Sałata masłowa z ogórkiem, rzodkiewką i śmietaną Przepis na: kulinarneprzeboje.pl 5. Surówka z czerwonej

Damusia.pl
Surówka kebab 294

kebab Bardzo smaczna surówka warzywna z dodatkiem sosu czosnkowo-majonezowego. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kebabów, burgerów, hot-dogów oraz jako surówka do obiadu.     Składniki: 1/3 kapusty pekińskiej 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 pomidor 1 ogórek zielony Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól

Blog z Apetytem
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem i koperkiem 277

Szybka surówka obiadowa.  Składniki 1 średniej wielkości kapusta pekińska  2 marchewki 4 ogórki kiszone   1/2 małej cebuli pęczek koperku lub 3 łyżki mrożonego koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego   2 ząbki czosnku  pieprz sól do smaku Sposób Kapustę poszatkować, marchewkę, ogórki oraz cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa

Kuchenne aromaty
SAŁATKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ, FETĄ I ZIARNAMI SŁONECZNIKA 117

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: mała główka kapusty pekińskiej, 10 pomidorków koktajlowych, 1/3 ogórka zielonego, mała papryka czerwona, 1/2 posiekanego pęczka koperku, opakowanie fety lub sera sałatkowego, garść posiekanego szczypiorku, większa garść ziaren słonecznika, 2 łyżki oleju słonecznikowego. Przygotowanie: Kapustę myję i osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w paseczki

JejKuchnia
Sałatka grillowa z papryką 341

Warzywna sałatka do grilla z sosem jogurtowo-musztardowym. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: ½ główki kapusty pekińskiej 1 duża papryka czerwona lub 3 połówki różnokolorowych papryk 1 cebula czerwona 1 pomidor ½ pęczka szczypiorku Sos: 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy szczypta pieprzu Przygotowanie: Posiekać kapustę i cebulę. Paprykę oraz pomidora pokroić w małą kostkę. Wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 2208

często podaję do obiadu. Jest bardzo prosta i składa się tylko z kilku składników. Najlepiej przygotować ją co najmniej pół godziny przed podaniem i przechowywać w lodówce. 1 średnia kapusta pekińska 1/2 małej cebuli 1 średnia marchewka pęczek koperku 2,5 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka octu winnego 1/2 łyżeczki miodu 1 ząbek czosnku szczypta pieprzu szczypta

Bullio
Gołąbki inaczej 205

Przepis Liście kapusty pekińskiej oddzielamy i odparzamy w gorącej wodzie około 4-5 min.Piersi kurczaka kroimy na kawałki i rozbijamy jak schabowe.Następnie pierś przyprawiamy ulubionymi przyprawami .Układamy kolejno jedno na drugim. Zaczynamy od kapusty następnie pierś potem ser żółty i plastry szynki lub boczku i zwijamy ściśle.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 150 mili litrów wody lub bulionu (rosołu

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
surówka z pekińskiej i marchewki 115

wyobrażam sobie obiadu bez surówki. Ta, choć przygotowana z prostych składników to bomba witaminowa. Składniki: 2 marchewki kawałek kapusty pekińskiej ćwiartka selera kilka gałązek koperku 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka ostrego chrzanu 1/2 łyżeczki cukru sól do smaku Marchewki i seler obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Kapustę drobno posiekać, koperek także. Śmietanę wymieszać z chrzanem, solą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chrupiące sajgonki z tofu i warzywami 127

Boczniaki – 500 g (można zastąpić pieczarkami) Kiełki fasoli mung – 150 g 1 duża czerwona cebula (lub inna) 2 ząbki czosnku 3 papryki- żółta, pomarańczowa, czerwona pół główki średniej  kapusty pekińskiej 1 duża marchewka Kukurydza – 150g Przygotuj warzywa: Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz. Szpinak delikatnie posiekaj, ale nie za drobno. Grzyby i papryki pokrój w paski, cebulę w wąskie

Roślinna - blog wegański