kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:103/199)

Zimowa surówka z kapusty pekińskiej 99

Kapusta pekińska średniej wielkości, 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, sok z cytryny, cukier, oliwa, Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko posolić i wymieszać, odstawić na 15 minut, Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w cienkie paski. Krojąc paprykę, pamiętajmy, że należy kłaść ją na desce skórą do dołu. Kroimy od strony miąższu. Ogórki

królestwo garów
Oszukane gołąbki z wolnowaru 250

się gotuje..Wolnowar to naprawdę super pomysł,,ja używam dość często..kilka przepisów już na blogu jest  [ klik ], kilka czeka w kolejce na opisanie.. 1 mała kapusta pekińska 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 10 dkg ryżu  2 jajka pomidory suszone Piątnica bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek 1/2 przecieru pomidorowego woda 1 kostka rosołowa

Moje domowe kucharzenie
Prosta surówka - w sam raz do obiadu :) 418

bardzo je lubię :) Szybko się je robi, można dodać ulubione warzywa i za każdym razem tworzyć inne wersje :) Są zdrowe, sycące, smaczne! Składniki (ok. 4 porcje): 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 ogórka długiego 1 papryka słodka, długa 1 cebulka szalotka 2 marchewki 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oleju lnianego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu winnego  przyprawy: sól morska

Zdrowie na języku :P
SAŁATKA TUŃCZYKOWA (z kapustą pekińską, ryżem i...) 330

garach, bo przy niej nie ma 'brudzenia'). Dobrze jest mieć pod ręką przepis na taką ekspresową, smaczną i niebanalną sałatkę, więc... zapraszamy na małe co nieco! SKŁADNIKI: - kapusta pekińska, połowa, - puszka tuńczyka (najlepiej w oleju, aczkolwiek w sosie własnym też się nadaje), - puszka kukurydzy, - torebka ryżu parabolicznego, - cebula czerwona - 3, - majonez, - przyprawy: pieprz czarny, odrobina vegety (najlepiej domowej), - opcjonalnie jajko

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I BRZOSKWINIĄ + FILMIK 112

Dzisiaj przepis na smaczną sałatkę z kurczaka i brzoskwini. Idealnie sprawdza się na przyjęciach i nie tylko, polecam.  SKŁADNIKI :  1/2 główka kapusty pekińskiej 1/2 puszka odcedzonych brzoskwiń 1 pierś z kurczaka, podsmażona z dowolną przyprawą 1/2 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka  mały por-biała część 1-2 ogórki kiszone  sól, pieprz do smaku  3 łyżki

Kulinarne Fantazje Marioli
Prosta surówka z kapusty pekińskiej 105

language:#0400;} W zasadzie za dużo pisać nie potrzeba. Prosta i szybka w przygotowaniu. Robi ją się dosłownie w pięć minut. Idealnie komponuje się z mięsem. Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej (takiej z około 1 kg) 1 duża marchew 1 cebula 1/2 pęczku natki pietruszki 1 pełna łyżka gęstej śmietany 18% 1 łyżka majonezu sól, pieprz     Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Sałatka z tuńczyka 140

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Tuńczyk – 2 puszki Cebula czerwona – 1 duża szt Kapusta pekińska -4-5 liści Seler naciowy Oliwa -1 łyżka Sok z cytryny -2 łyżki Sól Pieprz kolorowy Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić na małe kawałki. Jajka obrać i posiekać na średnią kostkę

Camilla w kuchni
Sałatka z kapustą pekińską i fetą 232

Pyszna sałatka na stół karnawałowy i nie tylko :) Należy ją jednak przygotować niedługo przed podaniem, ponieważ po dłuższym odstaniu podchodzi wodą. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 opakowanie serka typu feta 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 świeży ogórek 1 czerwona cebula 2 pomidory posiekana świeża bazylia (lub suszona) 1 ząbek czosnku pieprz olej Sposób wykonania

Kuchnia domowa Ani
Filet faszerowany warzywami 134

Polsce ,używanymi. Nawet całkiem niezle smakował. Składniki na 4 rolady 4 pojedyńcze  filety drobiowe cebula 1/4 główki kapusty czerwonej 2 marchewki 10 cm pora 1/2 natki pietruszki 1/4 kapusty pekińskiej 1 łyżka musztardy ostrej 1 szklanka  wody lub rosołu oliwa  Panierka 1 jajko 5 łyżek płatków kukurydzianych sól ,pieprz Wykonanie Krok 1 . Warzywa umyć i osuszyć . Cebulę

Eli Gotowanie
Kapusta kiszona po koreańsku, czyli kimchi z białej kapusty 292

proces fermentacji o czym będą świadczyć powstające bąbelki powietrza. Następnie, należy przełożyć kimchi do lodówki i często zajadać, aby nie chorować Szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Oczywiście kimchi z kapusty pekińskiej też się świetnie nadaje Praktyczna rada: Przepis ten można przyrządzać przez cały – wystarczy pominąć paprykę, w okresie osiąga horrendalną cenę, czyli poza sezonem. Koniecznie należy użyć uprażonego sezamu

Lamarida.pl
Kebab w tortilli 145

podać. 5 szt tortilli  1 podwójny filet z kurczaka ( ok. 350-400g) 2 łyżki  przyprawy do kuchni arabskiej (użyłam KEBAB SHOARMA KAMIS) olej do smażenia dodatki: kapusta pekińska 1 świeży ogórek 2 pomidory 1 czerwona cebula sos: 2 łyzki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 żąbek czosnku  Filet z kurczaka pokroić

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka gyros 151

Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 podwójna pierś z kurczaka 2 papryki ( czerwona i żółta ) 1 puszka kukurydzy 1 ogórek szklarniowy 1/2 średniej cebuli 1 opakowanie sosu sałatkowego włoskiego majonez sól, pieprz, przyprawa do kurczaka lub do gyrosa Sposób przygotowania: 1. Kapustę pokroić w bardzo cienkie paski. 2. Pierś pokroić w sporą kostkę, przyprawić i usmażyć. Odstawić do ostygnięcia

A Ty Smakuj Mnie
Tortillowe Gofry 113

fileta z kurczaka ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        Trochę kapusty pekińskiej ·        ½ ogórka świeżego ·        1 pomidor ·        ½ papryki czerwonej Sposób przygotowania: 1.    Mięso drobno kroimy(...)oleju. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Ogórka oraz pomidora kroimy na pół plasterki. 4.    Paprykę kroimy na drobne paseczki. 5.    Kapustę siekamy. 6.    Majonez łączymy z ketchupem. 7.    Środek każdego placka Tortilli smarujemy sosem. 8.    Na sosie układamy kapustę. 9.    Następnie paprykę oraz

Kulinarna Chwila
Surówęcia 159

surówkę z majonezem, bo to nie jest mega zdrowa propozycja, ale zapewniam że smaczna, dodatek do mięsa super. Składniki  2 marchewki  1 małe jabłko  1 mała kapusta pekińska Pół ogórka zielonego 2 łyżki majonezu 1 mała pora  (biała cześć) Sól  Pieprz Szczypta cukru Wykonanie  Marchew obieramy i myjemy, następnie ścieram na drobnych oczkach,ogórka

Mój Smak
Surówka z cukinią 168

Super zdrowa i pyszna suróweczka np. do obiadu. Składniki: pół średniej kapusty pekińskiej pół ogórka sałatkowego pół średniej cukinii 2 pomidory 1/4 papryki czerwonej 4-5 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka octu balsamicznego pół łyżeczki ziół prowansalskich sól,pieprz Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy.Ogórka i cukinię obieramy ze skórki.Kapustę drobno siekamy,przekładamy do miski.Ogórka i cukinię kroimy

słodkie i nie tylko historie kulinarne