Chińska patelnia

Chińska patelnia

Przepis na : obiad

Bardzo powszechnym daniem, jeżeli chodzi o ryż i warzywa jest potrawa tak zwana „chińska patelnia”. Jadłam ją przebywając na wczasach nad morzem. Często kupowaliśmy sobie taki „kubełek” z ryżem i spacerowaliśmy po mieście. Wspominając letnie czasy, postanowiłam sama spróbować zrobić coś podobnego w domu. I stąd mój dzisiejszy przepis, muszę przyznać, że wyszło całkiem podobnie do dawnych smaków wakacji i na pewno zdrowiej, bo wiemy co włożyliśmy na patelnię, a później na talerz. (adsbygo...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.