mnie się sprawdziła, bo gościom przypadła do gustu:) Składniki: dwie średniej wielkości części z kurczaka (u mnie piersi) usmażone, grillowane lub upieczone; jedna mała lub pół dużej główki kapusty pekińskiej, drobno pokrojonej; pół puszki przepłukanej, czerwonej fasoli; trzy duże ogórki konserwowe; trzy jajka ugotowane na twardo; pół białej części pora; kilka przekrojonych na połówki cebulek konserwowych; szczypiorek; Dressing: 2 czubate(...)czubate łyżki ketchupu; sól, pieprz, ostra mielona papryka, szczypta cukru, curry; Ogórki, kurczaka i jajka pokroić w drobną kostkę, pora pokroić w tzw. piórka. Przygotowane składniki dodać do pokrojonej kapusty, Do tego dołożyć czerwoną fasolę i cebulki oraz posiekany szczypiorek, wymieszać. Składniki sosu wymieszać, zalać nimi sałatkę i wszystko delikatnie przemieszać. Wstawić do lodówki na dwie, trzy godziny. Sałatkę
In my kitchenjakimś wyrazistym dodatkiem. Do tej sałatki dodałam rodzynki a zamiast majonezu domowy sos czosnkowy. Dzięki temu nie była mdła ale miała wyraźny, lekko ostro-słodki smak. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 5 kawałków papryki konserwowej 2 puszki tuńczyka w oleju puszka kukurydzy 1/2 szklanki rodzynek szklanka makaronu świderki 150 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz(...)wystudzić. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć. Paprykę pokroić w drobne kawałki. Rodzynki zalać wrzątkiem na kilka minut i odcedzić. Jogurt i majonez wymieszasz, dodać pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kapustę zeszatkować. Wszystkie składniki wymieszać. Sałatkę odstawić do lodówki na minimum dwie godziny, żeby smaki się połączyły
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRoman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Zupa idealna dla wielbicieli krewetek. Delikatna w smaku <3 Składniki 200 g krewetek tygrysich mała kapusta pekińska 2 marchewki por (biała część) szalotka łyżeczka masła 1 l bulionu krewetkowego trawa cytrynowa (1 szt) 4 łyżki ryżu jaśminowego natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Normal(...)piórka. Podsmażamy na łyżeczce masła ,dodajemy krewetki (wcześniej na sitku zalewamy ciepłą wodą ,by rozmrozić) i chwilę podsmażamy. Całość zalewamy bulionem ,dodajemy rozgniecioną trawę cytrynową i posiekaną kapustę. Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień i wrzucamy ryż. Całość gotujemy do miękkości ryżu (ok. 20 min) ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G Kitchensię przepyszna i na stałe już chyba zagości na moim stole:) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka; 2 lub 3 cebule; 3-4 ogórki konserwowe; 1 puszka kukurydzy; 1/2 główki kapusty pekińskiej; majonez; keczup; przyprawa "Gyros"; olej do smażenia; Wykonanie: Piersi kurczaka opłukać i posypać dość mocno przyprawą "Gyros". Odstawić na kilka godzin do lodówki (nawet na 12h). Następnie pierś pokroić(...)samym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, wystudzić. Układać skłaniki warstwami w przezroczystej salaterce: kurczak; cebula; warstwa keczupu; ogórki (pokrojone w kostkę); kukurydza (odcedzona); warstwa majonezu; poszatkowana kapusta; Przygotowaną sałatkę wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinkę
In my kitchenluźną inspiracją formą. Albo czymś pomiędzy. W końcu chyba jest tyle wersji ramenu, ilu Japończyków. Czyli dużo ;) Składniki (na 4 porcje): 2 piersi z kurczaka 4 jajka 1/2 kapusty pekińskiej 1 opakowanie kiełków słonecznika 1 pęczek szczypiorku 600 ml bulionu 2 łyżki pasty miso (opcjonalnie) 1 łyżka sosu mirin (opcjonalnie) makaron japoński lub chiński (pszenny) 2 cm imbiru sól(...)smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka skropić olejem i oprószyć solą. Usmażyć na patelni grillowej. Jajka ugotować na miękko - 6 minut włożone do wrzącej wody. Ostudzić szybko i delikatnie obrać. Kapustę pociąć na średniej wielkości kawałki i podsmażyć krótko ze startym imbirem (1 cm), posiekanymi jasnymi częściami szczypiorku i solą. Ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu i odcedzić. Ułożyć w głębokim
zadanie-gotowanieCebula · 4 marchewki · Przyprawa do potraw chińskich · ½ główki kapusty pekińskiej · 2 papryki czerwone · 1 łyżka sosu słodko pikantnego Chili · Kukurydza konserwowa(...)potraw chińskich. 5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanej patelni Wok. 6. Marchew obieramy, drobno kroimy, dodajemy do cebuli. 7. Kapustę szatkujemy i również dodajemy do cebuli. 8. Papryki kroimy drobno, dodajemy do warzyw. 9. Podlewamy szklanką wody i solimy
Kulinarna Chwiladzieci zwykle wyjadają kurczaka. Kto nie próbował to musi koniecznie to nadrobić. pierś z kurczaka przyprawa kebab gyros papryka ogórek konserwowy cebula czerwona kukurydza majonez ketchup kapusta pekińska (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka pokroić w kostkę posypać przyprawa dość grubo. Można też posolić dla lepszego smaku. Odstawić do lodówki na godzinę, a potem przysmażyc. Następnie odsączyć go z tłuszczu(...)pokroić i drobna kostkę. Majonez, jogurt i ketchup wymieszać razem na sos, a k apustę posiekać na drobno. Układać w salaterce warstwami : kurczak, cebula, sos, papryka , kukurydza, ogórki, kapusta, sos. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKapsalon Składniki: foremki aluminiowe 6-8 średnich ziemniaków olej do smażenia 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 łyżka przyprawy kebab shoarma (lub kebab-gyros) 10 dag żółtego sera 1/2 kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 ogórek świeży sos czosnkowy Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/ Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć przyprawą kebab shoarma i włożyć do lodówki na godzinę(...)Ziemniaki obrać i pokroić na frytki. Usmażyć na rumiano w gorącym oleju. Odstawić do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Ogórka i pomidora pokroić w półplasterki. Kapustę drobno poszatkować. 2.Przygotować 3-4 małe foremki aluminiowe (1 foremka na jedną osobę). Na dno włożyć frytki. Na frytki położyć kurczaka. Przykryć startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego
Z Kuchni Do Kuchnirozgrzewać! KOLOROWY GORĄCY KOCIOŁEK. (inspiracja - "Pomysł na...Chłopski garnek" Winiary, przepis zmodyfikowany przeze mnie.) 400g wiejskiej kiełbasy 300g obranych ziemniaczków 1 duża czerwona papryka 200g fasolki szparagowej 300g poszatkowanej kapusty pekińskiej 1 puszka odsączonej kukurydzy 1 opakowanie przyprawy "Pomysł na... Chłopski garnek" 1 łyżka przyprawy gyros Kiełbasę pokroiłam w plastry, ziemniaki w drobną kostkę, a papryke w średnią. Podsmażyłam(...)łyżce masła, dorzuciłam poszatkowaną kapustę pekińską. Fasolkę szparagową zblanszowałam. Następnie rozrobiłam przyprawę według opisu na opakowaniu. Dosypałam przyprawy i wymieszałam. Zalałam tym warzywa, które zdążyły puścić już sok. Porządnie wymieszałam, dosypałam kukurydzy i dusiłam pod przykryciem około 15-20 minut, aż ziemniaki zmiękły. Podałam z pieczywem. Smacznego
W kuchni Karmel-itkizrobienia dania delikatnego, jednak bardzo wyrazistego. A, że krewety uwielbiamy, to po prostu musiały zaistnieć ;) Składniki 2 marchewki 1 l bulionu warzywnego 1 łyżka sosu sojowego 100 g kapusty pekińskiej 2 dymki ze szczypiorem 200 g mrożonych krewetek 200 g fasoli mamut 135 g makaronu konjac 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka oleju sezamowego Przygotowanie Normal(...)sojowy i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 5-6 min na średnim ogniu. Fasolę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 5 min. Posiekaną kapustę i dymkę ze szczypiorem dodajemy do zupy, po chwili krewetki i gotujemy na wolnym ogniu kolejne 5-6 min. Do zupy wrzucamy osączony z zalewy makaron, lekko podgrzewamy. Mąkę
R'n'G Kitchenmielonego * 2 ząbki czosnku * 2 jajka * łyżka maggie w płynie * 4 łyżki kaszy manny * sól, pieprz * tłuszcz do smażenia * 2 litry bulionu (może być z kostki) * pół główki kapusty pekińskiej * 25 dag pieczarek * 2 cebule * pęczek koperku * 2 łyżki śmietany Sposób przygotowania: Mięso mielone mieszamy z jajkami, kaszą manną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i maggie. Doprawiamy do smaku solą(...)garnka i zalewamy bulionem. Zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, bądź w półplasterki. Wkładamy do bulionu. Dokładamy posiekaną kapustę. Całość gotujemy ok. 10 min. Zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggie. Podajemy z posiekanym koperkiem
Pobite gary BarbaryMiska jest na 4 osoby, ale jeśli jest nas mniej, to będzie to doskonały lunch do zabrania do pracy następnego dnia. Przepis na kimchi Składniki: 2,5 kg kapusty pekińskiej 250 g marchewki pokrojonej w cienkie paski 400 g jabłka – obranego i oczyszczonego z gniazd nasiennych i skórek 150 g czosnku – obranego i posiekanego 200 g cebuli posiekanej(...)kimchi (gochugaru) 150 ml wody, 50 g mąki ryżowej, 30 g cukru na kleik ryżowy 6 łyżek soli i 2,5 l wody na zalewę Przepis na kimchi Kapustę pokrój na kawałki 2×2 cm, odetnij białe twarde kawałki, których nie będziemy używać. Przygotuj solankę – rozpuść sól w wodzie (2,5 l wody i 6 łyżek soli
Ugotowane pozamiataneostrym sosem czosnkowym. Składniki: 1 duży filet z kurczaka 1 szklanka pikantnego ketchupu 1 opakowanie przyprawy kebab-gyros 4-5 ogórków konserwowych czerwona papryka czerwona cebula 1/2 kapusty pekińskiej puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu mały kubek jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku sól pieprz 2 łyżki oleju Mięso pokroić w kostki, wymieszać z przyprawą i usmażyć na oleju(...)ogórki pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Czosnek rozgnieść, wymieszać z jogurtem i majonezem, przyprawić solą i pieprzem. W misce układać wszystkie składniki warstwami tak, aby na samej górze była kapusta polana sosem czosnkowym. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawierzchu dodał jej smaku i koloru. Idealna imprezowa sałatka. Smakuje i wygląda. ;-) 2 piersi z kurczaka 3 średnie cebule czerwone 6 średnich ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona szczypiorek majonez ketchup przyprawa gyrosa olej 1. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy i wrzucamy do miski. Dolewamy 2-3 łyżki oleju i doprawiamy przyprawą do gyrosa(...)miski (najlepiej szklanej) czekamy aż ostygnie 2. Następnie układamy warstwami kolejno: cebulę, którą kroimy w kostkę, ketchupem, ogórki, które także kroimy w kostkę, kukurydzę z puszki, majonez, paprykę, poszatkowaną kapustę i posiekany szczypiorek
Szefowa kuchnipiersi z kurczaka, 2 torebki kardamonu, 1 łyżeczka nasion kolendry, 1 łyżeczka kuminu, sól, oliwa, średnia kapusta pekińska 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, chleb pita, 6 plasterków żółtego sera 500 ml jogurtu greckiego, sos słodko kwaśny Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko posolić i wymieszać, odstawić na 15 minut(...)wymieszać z solą. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, natrzeć przyprawami i odstawić na pół godziny. Skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w cienkie paski. Ogórki odcisnąć, połączyć z kapustą i papryką. Mięso ostudzić, pokroić w cienkie plasterki. Chleb pita rozciąć na rancie, włożyć do środka plasterek sera
królestwo garówCzas : 20 minut Składniki : 2 garści pokrojonej w paseczki kapusty pekińskiej 1 utarta na tarce ( grube oczka ) marchew 3 łyżki natki pietruszki 1 mandarynka 3 łyżki pokrojonego szczypiorek 1 łyżeczka herbaty ,, Lipa i miód " 1/4 łyżeczki trawy cytrynowej 1/6 szklanki wody 1 łyżeczka miodu pieprz kolorowy grubo mielony do smaku sok z 1/4 cytryny szczypta soli 2 łyżki oleju(...)pestek winogron Zaparzyć wrząca wodą herbatę zmieszaną z trawą cytrynową i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Przecedzić .Rozpuścić w naparze miód . Kapustę zmieszać z marchewką , obrana i pokrojona mandarynką , natką i szczypiorem . Ostudzony wywar herbaciany z miodem zmieszać z olejem , sokiem z cytryny . Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać surówkę i delikatnie ja wymieszać. Podawać na świeżo
Buniabaje w kuchniCzas : 20 minut Składniki : 2 garści pokrojonej w paseczki kapusty pekińskiej 1 utarta na tarce ( grube oczka ) marchew 3 łyżki natki pietruszki 1 mandarynka 3 łyżki pokrojonego szczypiorek 1 łyżeczka herbaty ,, Lipa i miód " 1/4 łyżeczki trawy cytrynowej 1/6 szklanki wody 1 łyżeczka miodu pieprz kolorowy grubo mielony do smaku sok z 1/4 cytryny szczypta soli 2 łyżki oleju(...)pestek winogron Zaparzyć wrząca wodą herbatę zmieszaną z trawą cytrynową i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Przecedzić .Rozpuścić w naparze miód . Kapustę zmieszać z marchewką , obrana i pokrojona mandarynką , natką i szczypiorem . Ostudzony wywar herbaciany z miodem zmieszać z olejem , sokiem z cytryny . Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać surówkę i delikatnie ja wymieszać. Podawać na świeżo
Buniabaje w kuchni