font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Poczujcie radość zasmażanej kapusty w kilka chwil. Składniki: 1 mała główka kapusty pekińskiej 1 duża cebula 1 łyżka masła ghee 1 pełna łyżka mąki 100 ml bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny 1 pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kapustę szatkujemy. Cebulę siekamy, szklimy przez chwilę na maśle, dodajemy kapustę, mieszamy i chwilę smażymy, zasypujemy mąką. Lekko podlewamy bulionem i przez chwilę, pod przykryciem, dusimy. Całość doprawiamy cytryną, solą oraz
R'n'G KitchenMyślę, że sposób w jaki go podałam jest dość oryginalny, ponieważ użyłam naleśników ze śniadania. Składniki 1/2 kg wołowiny (ja użyłam karku wołowego) 1 duża czerwona papryka 30 dkg. kapusty pekińskiej 1 mały bakłażan 1 średniej wielkości marchewka 3 cebule szalotki (można użyć zwykłej cebuli) 1/2 puszki pomidorów pelati Olej do smażenia mięsa Płaska łyżeczka świeżego imbiru 3 łyżki jasnego(...)będzie miękka (czas gotowania zależy od gatunku mięsa). Pamiętajcie, żeby nie dodawać soli, ponieważ mięso dłużej będzie się gotowało. 2 Cebulę kroimy na 1 cm kawałki, marchewkę w słupki, kapustę i bakłażana w kostkę 2 cm oraz paprykę w kostkę 1,5 cm. Ponieważ moja rodzina nie lubi skórek z papryki, ja obieram ją obieraczką do jarzyn. 3 Na pozostałym
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyimprezy” Warstwowa sałatka z mięsem mielonym i mozzarellą Sałatka z orzo, porem i kukurydzą Sałatka z selerem konserwowym, jabłkiem, szynką i ananasem Sałatka ziemniaczana z porem Sałatka z kapustą pekińską i tuńczykiem Sałatka śledziowa Sałatka królewska Przekąski na zimno Makaronowe muszle z tuńczykiem Muszle makaronowe faszerowane serkiem śmietankowym i suszonymi pomidorami Makaronowe muszle z kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami(...)pietruszką Roladki z chleba tostowego Przekąski na ciepło Zapiekane rożki z tortilli Pizzowe świderki Pizzerinki Pizza balls Zakręcone pizzerinki do odrywania Bułeczki z dipem serowym Tortilla kebab z czerwoną kapustą Quiche z szynką i pieczarkami Tarta z cukinią i łososiem Panierowane pieczarki Kapsalon Ślimaczki z ciasta francuskiego Koszyczki z ciasta francuskiego z jajkiem, szynką i ogórkiem Przekąska z ciasta francuskiego
Smaki Na Talerzumojej ulubionej. Ta potrawka świetnie się w to wpisuje. Inspiracja: Biblioteczka Poradnika Domowego: Obiad w pół godziny, s. 11. Składniki: 1 filet z kurczaka żółta i czerwona papryka pół kapusty pekińskiej 20 dag pieczarek szklanka bulionu duża cebula 3 ząbki czosnku łyżka koncentratu pomidorowego chili, sól, pieprz - do smaku Wykonanie: Filet pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać do niego(...)piórka cebulę. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Papryki pokroić w dużą kostkę. Do cebuli i mięsa dodać pieczarki, chwilę smażyć, dodać paprykę oraz pokrojoną w drobne paski kapustę pekińską. Wymieszać z koncentratem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlać bulion, doprawić do smaku i dusić pod przykryciem przez 10 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem
Pasja Smakusól i pieprz SKŁADNIKI NA SOS: 2 czubate łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 200 g naturalnego jogurtu gęstego 1-2 ząbki czosnku odrobina soli SKŁADNIKI DODATKOWE: Sałata lodowa lub kapusta pekińska ogórek zielony cebula czerwona frytki natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shoarma z kurczaka-wykonanie: Mięso kroimy w kostkę lub średniej grubości paseczki. Przygotowujemy miskę, do której przekładamy przyprawy(...)miseczki przelewamy jogurt, śmietanę kwaśną, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę soli. Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce. Smażymy domowe frytki. Przygotowujemy ulubioną surówkę. Sałatę lub kapustę szarpiemy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w plasterki. Pomidorki kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w piórka. Mięso przekładamy na talerze, układamy porcję surówki. Na koniec polewamy sosem. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł
Olcia gotuje!orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Prosto i smacznie. Składniki: 500 g kapusty pekińskiej 2 marchewki 1 pęczek natki pietruszki 1 mała puszka kukurydzy 50 g kiełków rzodkiewki 3 łyżki śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu lipowego sól(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kapustę szatkujemy. Marchew ścieramy na najmniejszych oczkach. Natkę siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Śmietanę łączymy z majonezem, sosem, miodem. Wszystkie składniki (w tym kiełki) łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G Kitchenkurczaka lub rozdrobnionego tofu. Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu pszenno-gryczanego Chow Mein House of Asia 250 g mielonego mięsa wieprzowego 1/2 papryki 1 szalotka 4 liście kapusty pekińskiej 2 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru 1 papryczka chili 2 łyżki ciemnego sosu sojowego House of Asia 1 łyżka octu ryżowego House of Asia Sok z 1/2 limonki(...)olej. Smażymy na nim mięso mielone przez 5 minut. Mięso przekładamy z patelni do miseczki. 4. Na patelnię przekładamy pokrojoną w kostkę szalotkę, pokrojoną w paski paprykę oraz posiekaną kapustę. Smażymy przez 5 min. 5. Dodajemy mięso, podsmażamy przez 2 min. i wlewamy sos. Podsmażamy przez 5 min. 6. Łączymy z ugotowanym makaronem. Podajemy ze szczypiorem, sezamem i papryczką chili
Czarnawisienkabidi-language:#0400;} Jedna z najbardziej popularnych surówek, teraz w nieco słodszej wersji. Nasze kociaki nie ruszają, uff! Jednak dodatki mięsne są dostępne w każdym zakamarku. Składniki: 1 mała kapusta pekińska (u nas fioletowa) 1 marynowana czerwona papryka 10 marynowanych małych prawdziwków 1 mała puszka kukurydzy 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka majonezu ( u nas Pudliszki ) 1 łyżka śmietany(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kapustę szatkujemy. Paprykę kroimy tak, jak lubimy. Podobnie grzyby. Kukurydzę osączamy z zalewy. Szalotki kroimy w piórka. Syrop klonowy łączymy z majonezem, śmietaną. Wszystkie składniki łączymy, doprawiając solą i pieprzem
R'n'G KitchenToli urodzin. Jedli. Ja też jadłam. Przepis mam od teściowej. Trochę zmieniłam sposób jej wykonania, ale nie sądzę żeby to miało wpływ na jej smak. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 3 piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 2 marchewki średni słoik sałatki szwedzkiej 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 mały słoik łagodnego ketchupu 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate(...)miski, polewamy połową sosu. Następną warstwą są odsączone ogórki, obrane i starte na największych oczkach marchewki, odsączona kukurydza i druga część sosu. Na wszystko wykładamy poszatkowaną kapustę. Sałatkę wkładamy do lodówki. Spokojnie można zrobić ją dzień wcześniej. Artykuł Sałatka gyros pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyToli urodzin. Jedli. Ja też jadłam. Przepis mam od teściowej. Trochę zmieniłam sposób jej wykonania, ale nie sądzę żeby to miało wpływ na jej smak. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 3 piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 2 marchewki średni słoik sałatki szwedzkiej 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 mały słoik łagodnego ketchupu 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate(...)miski, polewamy połową sosu. Następną warstwą są odsączone ogórki, obrane i starte na największych oczkach marchewki, odsączona kukurydza i druga część sosu. Na wszystko wykładamy poszatkowaną kapustę. Sałatkę wkładamy do lodówki. Spokojnie można zrobić ją dzień wcześniej
Kardamonovyprowadzący swoje programy kulinarne na tym kanale... Postanowiłam zrobić z jego przepisu gulasz z polędwicy wieprzowej duszony z marchewką i cebulą. Wyszedł naprawdę pyszny. I do tego zrobiłam kapustę pekińską gotowaną z kminkiem, którą również on podał - ten przepis niebawem. No i ugotowałam pyzy drożdżowe na parze , ponieważ niestety włączyłam telewizor w trakcie robienia przez Davida czeskich knedli(...)mieszamy i dodajemy marchewkę Całość zalewamy piwem lub bulionem Zmniejszamy ogień i dusimy całość 30 minut pod przykryciem Podajemy np. z pyzami drożdżowymi oraz z surówką lub gotowaną kapustą z kminkiem, na którą przepis podam niebawem Zjadamy :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commamy od tego czasu następną udaną sałatkę mogącą stanowić smakowitą kolację lub poczęstunek dla gości. A odnalazłam wówczas w lodówce: - ok. 400 g selera naciowego - 8-10 cm kapusty pekińskiej - część twardsza, u nasady warzywa - ok. 20 cm białej części pora - pół słoika żółtej fasolki - pół słoika czerwonej fasoli - 6-7 kawałków suszonych pomidorów w oleju (może być w ziołach(...)przyprawą do gyrosa i olejem słonecznikowym. Przykryłam i na godzinę odstawiłam do lodówki. W tym czasie pokroiłam na 2-3 mm kawałeczki umyte, osuszone papierem kuchennym selery, pora i kapustę. Pomidory suszone także pokroiłam w raczej cienkie małe paseczki. Oba rodzaje fasoli odsączyłam. Pierś przesmażyłam na rozgrzanej patelni już bez dodatkowego tłuszczu, wystarczy ten z marynowania. Po wystudzeniu mięsa
I tu będę miała takie te