Smażony ryż z jajkiem

Smażony ryż z jajkiem

Smażony ryż z jajkiem

  Smażony ryż z jajkiem to najlepszy sposób na wykorzystanie resztek ryżu. Danie bardzo proste, szybkie, pyszne i dające pole różnym modyfikacjom. Podstawą jest ryż, jajko i szczypiorek, dodatki to sos sojowy i olej sezamowy - to wystarczy, żeby zrobić to danie w podstawowej wersji. A w wersji rozszerzonej można dodać różne warzywa , najlepiej też te które zalegają Wam w lodowce- groszek, marchewkę, kukurydzę, brokuły czy kapustę pekińską. Pyszny, prosty obiad w 10 minut i nic się nie marnuje. Takie przep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczny zeszyt

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.