Smażony ryż z jajkiem

Smażony ryż z jajkiem

Smażony ryż z jajkiem

  Smażony ryż z jajkiem to najlepszy sposób na wykorzystanie resztek ryżu. Danie bardzo proste, szybkie, pyszne i dające pole różnym modyfikacjom. Podstawą jest ryż, jajko i szczypiorek, dodatki to sos sojowy i olej sezamowy - to wystarczy, żeby zrobić to danie w podstawowej wersji. A w wersji rozszerzonej można dodać różne warzywa , najlepiej też te które zalegają Wam w lodowce- groszek, marchewkę, kukurydzę, brokuły czy kapustę pekińską. Pyszny, prosty obiad w 10 minut i nic się nie marnuje. Takie przep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczny zeszyt

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.