kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:114/199)

Sajgonki – Specjał kuchni wietnamskiej 74

idealny przepis. Oczywiście według opinii moich domowników i gości . Kliknij tutaj, żeby sprawdzić inne przepisy na przekąski. Składniki 1/2 kg mięsa mielonego Paczka warzyw mrożonych firmy Dulcy 1/2 kg kapusty pekińskiej 200 g cienkiego makaronu ryżowego 3 łyżki oleju sos sojowy ciemny sos rybny 1 jajko 1/2 l oleju Krok po Kroku 1 Mrożone warzywa podsmażamy na oleju. 2 Makaron(...)kawałki. 3 Do podsmażonych warzyw dodajemy makaron, przyprawe dodaną do mrożonki, sos sojowy i sos rybny. Po kilku minutach ściągamy z ognia przestudzone mieszamy z miesem, jajkiem i kapustą (w razie potrzeby doprawiamy sosami). 4 Do miski wlewamy ciepłą wodę i umieszczamy w niej papier ryżowy do czasu aż lekko zmieknie. Następnie wyciągamy, nakładamy łyżke farszu i formujemy na kształt

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sałatka warstwowa "Gyros" 106

Sylwestra i nie tylko. Chyba każdy lubi:) U nas w domu gości bardzo często. Kolorowe warstwy, pożywny kurczak, pikantny smak- po prostu pycha:) Na dwie salaterki średniej wielkości: 1/2 kapusty pekińskiej ok. 30-40 dkg fileta z kurczaka 3-4 łyżeczki przyprawy "Gyros" puszka kukurydzy 3 pomidory 1 ogórek wężowy długi lub 2 krótsze 2 średnie cebule czerwone majonez(...)pokroić w małą kostkę. Wymieszać z przyprawą "Gyros" i usmażyć na oleju (kilka minut, nie za długo, bo mięso będzie twarde). Ewentualnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzić. Kapustę umyć, osuszyć, wyciąć twarde części i drobno posiekać. Pomidor pokroić w kostkę. Ogórek obrać, przeciąć na pół i łyżeczką wydrążyć miękki miąższ z nasionami. Przekroić jeszcze raz wzdłuż

Maślane ciasteczko
Sałatka z makaronem z zupek chińskich 150

wygląda a przy tym bardzo dobrze smakuje i z powodzeniem może zastąpić lekki posiłek. Sałatka z makaronem z zupek chińskich Składniki:   2 zupy marki vifon puszka kukurydzy pół kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka marchewka 2 łyżki majonezu pietruszka tymianek Do dzieła!!! Makaron z zupek kruszymy na drobniejsze kawałki i zalewamy wrzątkiem (bez przypraw) na 1 minutę po czym(...)oczkach (ja użyłam tarki do marchewki po koreańsku) i chwilę dusimy na patelni. Kurczaka drobno kroimy, dodajemy go do marchewki i smażymy przyprawiając solą, pieprzem, papryką słodką i tymiankiem. Kapustę drobno siekamy. Kukurydzę odcedzamy. Wszystkie składniki łączymy z makaronem. Dodajemy resztę majonezu i dokładnie mieszamy. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Najlepsza na przeziębienie - surówka z białą rzodkwią 236

diabetycy i osoby ze skłonnością do nadwagi powinni włączyć je do diety - zapobiegają nadciśnieniu, dzięki dużej ilości potasu - bardzo dobrze wpływają na pracę mózgu Składniki: - 1 biała rzodkiew - 1 kapusta pekińska - 1 ogórek szklarniowy - pęczek rzodkiewki - pęczek szczypiorku - 40g łuskanego słonecznika - 2-3 łyżki wegańskiego (wkrótce przepis), dietetycznego z serka wiejskiego lub zwykłego majonezu - sól, pieprz Rzodkiew. myjemy obieramy(...)odsączamy. Ogórek myjemy, obieramy i rozcinamy wzdłuż na dwie połowy. Za pomocą łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne (możemy od razu je zjeść) i ścieramy na tarce o dużych oczkach, odsączamy. Kapustę drobno szatkujemy. Szczypiorek siekamy. Słonecznik prażymy na suchej patelni, ale uważamy by go nie przypalić. Wszystkie składniki mieszamy razem w dużej misce wraz z majonezem, doprawiamy wedle uznania. Smacznego

Be Fit Be Strong
Sałatka gyros II 177

Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1/3 łyżeczki vegety 1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 kapusta pekińska ( ok. 70-80 dag ) 1/2 łyżeczki  vegety 1 ogórek szklarniowy 3 ogórki konserwowe 2 papryki czerwone 1 puszka kukurydzy 2 cebule czerwone Majonez, ketchup 2 pomidory świeżo mielony(...)mięsa, wymieszać, przykryć i odstawić na co najmniej 30-60 min. Po upływie tego czasu mięso przełożyć na rozgrzaną patelnie i usmażyć na złoty kolor.Odstawić do wystygnięcia. 2. Kapustę przekroić na ćwiartki i cieniutko pokroić. Dodać 1/2 łyżeczki vegety i wymieszać. 3. Na dno naczynia wyłożyć kolejno: 1/3 przyprawionej kapusty - posmarować majonezem, polać ketchupem usmażone mięso pokrojoną w pióra

A Ty Smakuj Mnie
Zielono mi- sałatka jajeczna 826

Zapraszam na szybką sałatkę jajeczną... Składniki: 1/2 papryki zielonej 1/2 pora 5 liści kapusty pekińskiej 5 jajek ugotowanych na twardo 1/2 puszki groszku konserwowanego  1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu 1 łyżka pikantnego keczupu sól, pieprz, chilli 5 plastrów sera żółtego Paprykę zieloną oraz ser kroimy w plasterki, dodajemy rozdrobnionego pora oraz kapustę pekińską, pokrojone w kostkę jajka, następnie

NaKońcuJęzyka
Imprezowa sałatka gyros 250

też czosnku i sos zrobiłam jogurtowo- majonezowy. Jest idealna na każdą imprezę.  Składniki : * około 600g mięsa z udek kurczaka * łyżka oleju rzepakowego * przyprawa do gyrosa  * cebula  * kapusta pekińska * ogórki konserwowe  * papryka czerwona * kukurydza konserwowa * ketchup łagodny * 3 łyżki majonezu * mały jogurt naturalny  * sól , pieprz * ewentualnie koperek  Przygotowanie : Mięso pokroić w mniejsze kawałki. Włożyć(...)kurczaka z cebulą. Dodać 2 łyżki sosu. Kurczaka posypać papryką, na paprykę dać ogórki konserwowe. Dodać ketchup i odsączoną kukurydzę z puszki. Polać resztą sosu majonezowo-jogurtowego. Przykryć poszatkowaną kapustą pekińską. Najlepiej podawać w przeźroczystej misce, wtedy widać ułożone warstwy sałatki.  insertCookd("82749e5dfe1bbcaff9c36e9762d361a8

Magiczne Życie Marty
Zamaskowany schabowy 185

Cebula ·        Marchew ·        Pietruszka ·        1/3 główki kapusty pekińskiej ·        1 opakowanie ciasta francuskiego ·        15 dag pieczarek Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą(...)drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 6.   Do cebuli dodajemy stratą na tarce o dużych oczach marchew. 7.   Następnie pokrojone pieczarki. 8.   Na koniec poszatkowaną kapustę, doprawiamy pieprzem oraz solą i prużymy aż warzywa będą miękkie. 9.   Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 10.      Ciasto kroimy na 6 kawałków i przykrywamy

Kulinarna Chwila
Udka na sposób chiński 89

kurczaka ·        5 dag grzybów MUN ·        ¾ opakowania makaronu chińskiego ·        1/5 główki kapusty pekińskiej ·        Sól ·        Sos sojowy ·        Chili ·        Jajko(...)drobno siekamy i dodajemy do mięsa. 7.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i również dodajemy do mięsa. 8.    Grzyby odlewamy z wody, kroimy. 9.    Kapustę drobno siekamy. 10.              Doprawiamy pieprzem, chili oraz solą

Kulinarna Chwila
Sałatka gyros 1481

Składniki: 1 pierś z kurczaka 5 - 8 korniszonów 1 czerwona cebula ketchup puszka kukurydzy (może być niecała) Kilka łyżek majonezu (można wymieszać go z jogurtem naturalnym) pól kapusty pekińskiej przyprawa gyros olej   Wykonanie: Pierś umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki.  Obtoczyć w przyprawie gyros.  Następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju.  Osuszyć na papierowym ręczniku(...)ketchup.  Na ketchupie  wyłożyć osączoną kukurydzę.  Na kukurydzy rozsmarować majonez lub mieszankę majonezu i jogurtu.  Na wierzch wyłożyć umytą, osączoną i pokrojoną na małe kawałki kapustę.  Schłodzić przez kilka godzin w lodówce

Sto kolorów kuchni
Sos słodko kwaśny z mango 70

cebule – u mnie jedna biała i jedna czerwona 1 mango 4 solidne marchewki 50ml oleju 0,5 papryki czerwonej lub 1 mini papryczka 1 pęczek rzodkiewek 3 liście kapusty pekińskiej 2 ząbki czosnku sól, pieprz, chili imbir mielony 1-2 limonki 5 łyżek ketchupu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka ciecierzycy Jak zrobić sos słodko kwaśny z mango: Marchew(...)kroimy w kostkę usuwając pestkę. Ciecierzycę odsączamy z zalewy. Na rozgrzany olej wrzucamy cebule pokrojone w piórka, przesmażamy pół minuty. Dodajemy marchewkę i przesmażamy minutę. Potem dodajemy paprykę, rzodkiewki, kapustę i przesmażamy minutę. Dodajemy czosnek i przyprawy. Dodajemy mango i ciecierzycę. Mąkę mieszamy w szklance wody, zalewamy wszystko, dodajemy ketchup i sok z limonki, zagotowujemy. Jeśli trzeba dodajemy więcej wody

Dorota Smakuje
Nasi Goreng - smażony ryż po indonezyjsku 132

porcje: 100 g ryżu 3 ząbki czosnku 5 szalotek lub 1/2 czerwonej cebuli 1 papryczka chilli 1 łyżka oleju kokosowego lub innego Garść fasolki szparagowej 1 garść posiekanej kapusty pekińskiej lub szpinaku 1 + 2 jajka 2 łyżki słodkiego sosu sojowego (lub 2 łyżki zwykłego sosu sojowego i 1 łyżeczka cukru) Sól Przygotowanie : Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Czosnek(...)możemy przecisnąć przez praskę). Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy przez 3 minuty pastę. Dodajemy jajko i energicznie mieszamy aby powstała jajecznica. Dorzucamy mrożoną lub świeżą, ugotowaną fasolkę szparagową i kapustę/szpinak. Podsmażamy przez 3 minuty. Dorzucamy ugotowany ryż i smażymy przez 3-4 minuty. Na osobnej patelni na odrobinie oleju podsmażamy jajko

Czarnawisienka
Kebab na patyku 147

kebab - gyros 1/2 łyżki soli ziołowej 1/2 łyżki suszonego majeranku 1/2 łyżki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/4 łyżki suszonego tymianku szczypta białego pieprzu 1 łyżka oleju Surówka: kilka liści kapusty pekińskiej 1 pęczek koperku 1/2 puszki kukurydzy  3 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz Cebulę kroimy w grubą kostkę, ząbki czosnku zgniatamy bokiem noża i wszystko podsmażamy na rozgrzanym oleju(...)chwili aż mięso będzie odchodziło od dłoni. Patyczki do szaszłyków oblepiamy porcjami mięsa, układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.  Kapustę kroimy w cienkie paski, koperek drobno siekamy, kukurydze odsączamy; łączymy z jogurtem i przyprawami. Gotowe kebaby podajemy z surówką (i ewentualnie z frytkami

Czary - gary w kuchni
Naleśniki Gyros 91

mleka ·        Sól Składniki na farsz: ·        1 filet z kurczaka ·        ¾   główki kapusty pekińskiej ·        4 ogórki konserwowe ·        ½ puszki kukurydzy konserwowej ·        1 papryka czerwona(...)solimy, wlewamy wodę oraz mieszając stopniowo mleko, następnie smażymy naleśniki. 2.    Mięso kroimy w kostkę doprawiamy solą oraz przyprawą gyros, smażymy na rozgrzanym oleju. 3.    Kapustę kroimy drobno, przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, pokrojone w półplasterki ogórki, odlaną z zalewy kukurydzę oraz majonez i ketchup. Następnie łączymy z mięsem i dokładnie mieszamy

Kulinarna Chwila
Tortille z kurczakiem (po mojemu) 117

tylko dobrego apetytu ;-) SKŁADNIKI 5 dużych tortilli (średnica 30 cm) podwójny filet z kurczaka 2- 3 łyżki przyprawy kebab - gyros 1/2 szklanki wody keczup Na sałatkę: 6 dużych liści kapusty pekińskiej  4 - 5 łodyg selera naciowego 1 średnia cebula 1/2 puszki kukurydzy 1/2 świeżego ogórka  1 opakowanie pomidorków koktajlowych 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego(...)kostkę, przyprawę mieszamy z wodą i wszystko umieszczamy na silnie rozgrzanej, suchej patelni i smażymy od czasu do czasu mieszając, aż cała woda odparuje, a mięso będzie miękkie. Kapustę cienko szatkujemy, kukurydzę odsączamy. Selera i ogórka kroimy w kostkę, cebulę w ćwierćplasterki, pomidorki na ćwiartki. Oliwę, ocet i przyprawy mieszamy razem. Łączymy wszystkie składniki razem i odstawiamy na kilka minut

Czary - gary w kuchni
Kapsalon low carb 149

przygotowania potrzebujemy: Frytki z selera- 150g Filet z kurczaka- 500g Ser mozzarella- 200g Olej kokosowy- 20g Majonez- 100g Ketchup zero cukru- 50g Olej MCT- 20g Kapusta pekińska- 150g Czosnek- 4g Ogórek- 40g Pomidorki- 100g Sól, pieprz, przyprawa kebab-gyros, zioła prowansalskie Foremki aluminiowe- 2x Skwarki z boczku- opcjonalnie Frytki przygotowujemy z przepisu https://serzmiesem.food.blog/2019/12/03/frytki-z-selera/ Filet kroimy w drobniejszą kostkę(...)ketchupu,  50g majonezu i 10g oleju MCT. Czosnkowy: Resztę majonezu mieszamy ze śmietaną, przeciśniętym czosnkiem, olejem MCT, ziołami, solą i pieprzem. Ogórka i pomidorki kroimy na pół, kapustę w cienkie paski. Na oleju kokosowym smażymy kurczaka. Ser ścieramy na grubych oczkach . Na dno foremek układamy kolejno: Frytki. Mięso. Ser. Zapiekamy w 180C przez 5 minut. Smarujemy sosem majonezowym. Układamy

serzmiesem
Gyros 129

maksymalnie na 10 mm grubości), smarujemy olejem z obu stron i od razu kładziemy na gorącą blachę. Pieczemy 8-10 minut. Nadzienie: 350 g łopatki wieprzowej przyprawa do gyrosa kapusta pekińska pomidor cebula czerwona i biała Sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku bazylia szczypta soli szczypta cukru Łopatkę kroimy w niewielkie paski i dokładnie(...)dobę. Następnie smażymy na patelni. Sos: czosnek przepuszczamy przez praskę i dokładnie mieszamy z resztą składników. Chlebki przecinamy wzdłuż do 2/3 długości i smarujemy sosem. Nakładamy do środka poszatkowaną kapustę, mięso, plasterek pomidora, odrobinę cebuli, znowu podlewamy sosem i zajadamy się :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy

Marder&Marder Manufacture